Основним дією при підготовці тушки кролика буде оброблення і обов'язково потрібно позбавитися від зайвого жирку. Мало того, що це м'ясо досить дієтичне і жир нам ні до чого в цьому блюді, так він ще й концентрує в собі специфічний смак кролика, який не всім до душі.
Як тушкувати в духовці кролика з картоплею в сметані?
В сметані - це найпоширеніший спосіб приготування кролика, але в нього ми додамо трохи ароматичних ноток і страва стане трохи благородніше і цікавіше.
Інгредієнти: кролик – 1 кг; вершкове масло – 50 г; цибуля – 2 шт.; сметана – 300 мл; часник – 2 зубчики; чебрець – 3 гілочки; біле вино – 150 мл; картопля – 5 шт.; олія рослинна; борошно; сіль, перець. Приготування Оброблену тушку паніруємо в борошні із сіллю і перцем. Сковороду з рослинним маслом добре нагріваємо і обсмажуємо шматочки до красивої скориночки. Коли перевернули на другу сторону, додаємо вершкове масло. Є маленький секрет, щоб м'ясо приготувався рівномірно, починайте викладати на сковорідку спочатку великі шматки.
Обсмажене м'ясо складаємо в глибокий посуд для запікання скляну або керамічну. На ту ж сковороду кладемо цибулю, нарізану півкільцями і обсмажуємо його час від часу додаючи трохи води. Потім відправляємо його до м'яса з пластинками часнику, додамо вино і листочки чебрецю. Шматочки картоплі розкладаємо між м'ясом і заливаємо сметаною. Можна ще присолити і долити води так, щоб вона покривала майже шматочки. Тушкуємо в духовці спочатку з закритою кришкою, а останні 10 хвилин з відкритою, в загальній складності близько 40 хвилин.
Як смачно і правильно тушкувати кролика, щоб м'ясо було м'яким?
По цьому рецепту м'ясо виходить м'яким і соковитим завдяки томату, а аромат готового страви просто зводить з розуму.
Інгредієнти: кролик – 1 кг; цибуля – 2 шт.; оливки – 70 г; маслини – 70 г; протерті помідори – 400 р; цукор – 15 г; масло вершкове – 40 г; часник – 4 зубчики; розмарин – 2 гілочки; перець червоний – за смаком; оливкова олія ; Приготування У сковорідці нагріваємо олію і обсмажуємо спочатку цибулю, трохи пізніше додаємо часник, нарізані півкільцями і пластинками відповідно. Злегка пасеруємо і викладаємо на тарілку, в ту ж сковороду відправляємо обсушені шматки кролика і трохи вершкового масла. Злегка обсмажуємо і перекладаємо в посуд, в якій потім будемо гасити. Туди ж перекладаємо цибулю і часник, заливаємо томатом, додаємо цукор, перець і листочки розмарину. Все це перемішуємо і залишаємо тушкуватися близько 40 хвилин. За 5 хвилин до готовності додаємо розрізані навпіл оливки і маслини.