Вернуться назад Распечатать

Як тушкувати кролика?

Як тушкувати кролика?
Основним дією при підготовці тушки кролика буде оброблення і обов'язково потрібно позбавитися від зайвого жирку. Мало того, що це м'ясо досить дієтичне і жир нам ні до чого в цьому блюді, так він ще й концентрує в собі специфічний смак кролика, який не всім до душі.

Як тушкувати в духовці кролика з картоплею в сметані?


В сметані - це найпоширеніший спосіб приготування кролика, але в нього ми додамо трохи ароматичних ноток і страва стане трохи благородніше і цікавіше.
Інгредієнти:

  • кролик – 1 кг;

  • вершкове масло – 50 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • сметана – 300 мл;

  • часник – 2 зубчики;

  • чебрець – 3 гілочки;

  • біле вино – 150 мл;

  • картопля – 5 шт.;

  • олія рослинна;

  • борошно;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Оброблену тушку паніруємо в борошні із сіллю і перцем. Сковороду з рослинним маслом добре нагріваємо і обсмажуємо шматочки до красивої скориночки. Коли перевернули на другу сторону, додаємо вершкове масло. Є маленький секрет, щоб м'ясо приготувався рівномірно, починайте викладати на сковорідку спочатку великі шматки.
    Обсмажене м'ясо складаємо в глибокий посуд для запікання скляну або керамічну. На ту ж сковороду кладемо цибулю, нарізану півкільцями і обсмажуємо його час від часу додаючи трохи води. Потім відправляємо його до м'яса з пластинками часнику, додамо вино і листочки чебрецю. Шматочки картоплі розкладаємо між м'ясом і заливаємо сметаною. Можна ще присолити і долити води так, щоб вона покривала майже шматочки. Тушкуємо в духовці спочатку з закритою кришкою, а останні 10 хвилин з відкритою, в загальній складності близько 40 хвилин.

    Як смачно і правильно тушкувати кролика, щоб м'ясо було м'яким?


    По цьому рецепту м'ясо виходить м'яким і соковитим завдяки томату, а аромат готового страви просто зводить з розуму.
    Інгредієнти:

  • кролик – 1 кг;

  • цибуля – 2 шт.;

  • оливки – 70 г;

  • маслини – 70 г;

  • протерті помідори – 400 р;

  • цукор – 15 г;

  • масло вершкове – 40 г;

  • часник – 4 зубчики;

  • розмарин – 2 гілочки;

  • перець червоний – за смаком;

  • оливкова олія ;
  • Як тушкувати кролика?


    Приготування
    У сковорідці нагріваємо олію і обсмажуємо спочатку цибулю, трохи пізніше додаємо часник, нарізані півкільцями і пластинками відповідно. Злегка пасеруємо і викладаємо на тарілку, в ту ж сковороду відправляємо обсушені шматки кролика і трохи вершкового масла. Злегка обсмажуємо і перекладаємо в посуд, в якій потім будемо гасити. Туди ж перекладаємо цибулю і часник, заливаємо томатом, додаємо цукор, перець і листочки розмарину. Все це перемішуємо і залишаємо тушкуватися близько 40 хвилин. За 5 хвилин до готовності додаємо розрізані навпіл оливки і маслини.