Бараняча лопатка, запечена в духовці
Спробуйте приготувати незрівнянну на смак баранячу лопатку, а ми в наступних рецептах докладно розповімо, як її правильно запекти в духовці.
Інгредієнти:
свіжа бараняча лопатка – 13-15 кг;
зелень розмарину – 3 гілки;
перець (чорний) – 2/3 ч. ложки;
солоний соєвий соус – 40 мл;
сік лимона – 4 ч. ложки;
соняшникова олія – 2 ч. ложки.
Приготування
Омываем лопатку з усіх боків під струменем проточної води і викладаємо її на стіл хвилин на 10 щоб з неї стекла зайва рідина. Якщо на шматку м'яса є великі ділянки з жиром, тоді за допомогою гострого ножа їх краще видалити. Далі по всьому шматку свіжої баранини проробляємо 6-8 заглиблень.
В піалу з солоним соєвим соусом вливаємо тільки що вичавлений сік з лимона. Розмішуємо все і поливаємо цієї чудесної сумішшю всю поверхню лопатки і втираємо. Слідом рівномірно приправляємо м'ясо запашним перцем, а за ним наносимо на баранину подрібнену зелень розмарину і гарненько розтираємо. На поверхню пекарського листа розстилаємо харчову фольгу, яку рясно промасливаем, а після поміщаємо лопатку і ретельно закриваємо її вільно лежачими краями фольги. Виставляємо м'ясо в духовку при 200 градусній температурі запікаємо 1 годину і 45 хвилин, лише за 15 хвилин до готовності, знімаємо верхній шар фольги, щоб лопатка придбала скоринку.
Інгредієнти:
баранина (лопатка) – 16 кг;
рідкий мед – 3 ст. ложки;
сік апельсина – 3 ст. ложки;
класичний соєвий соус – 3 ст. ложки;
свіжий розмарин – 4 гілки;
середній картопля – 6-8 шт.;
маленька морква – 6-8 шт.;
кухонна сіль – за смаком;
суміш перців – за смаком.
Приготування
Належним чином готуємо лопатку до подальшого приготування. Дуже ретельно на всіх вигинах натираємо м'ясо кухонною сіллю, а потім притрушиваем сумішшю перців.
У невеликій мисочці змішуємо сік, вичавлений з свіжого апельсина, класичний соєвий соус і рідкий травневий мед. Розмішуємо і виливаємо цю суміш на шматок баранини (лопатку), а після присипаємо її нашаткованої зеленню розмарину.
Картоплю, очищаємо від шкірки, розрізаємо на 2-3 часточки. Очистивши дрібну морква, залишаємо її целенькой. Присипаємо овочі сіллю і поміщаємо їх у спеціально призначений для запікання рукав. Далі сюди ж поміщаємо лопатку і плотненько всі зав'язавши, викладаємо на деко і в духовку. Випікаємо при 195 градусах не менше 2 годин, лише за 20 хвилин до вимикання розпорюємо ножицями верхню частину рукава.
Як приготувати баранячу лопатку, запечену в духовці у фользі – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Омываем лопатку з усіх боків під струменем проточної води і викладаємо її на стіл хвилин на 10 щоб з неї стекла зайва рідина. Якщо на шматку м'яса є великі ділянки з жиром, тоді за допомогою гострого ножа їх краще видалити. Далі по всьому шматку свіжої баранини проробляємо 6-8 заглиблень.
В піалу з солоним соєвим соусом вливаємо тільки що вичавлений сік з лимона. Розмішуємо все і поливаємо цієї чудесної сумішшю всю поверхню лопатки і втираємо. Слідом рівномірно приправляємо м'ясо запашним перцем, а за ним наносимо на баранину подрібнену зелень розмарину і гарненько розтираємо. На поверхню пекарського листа розстилаємо харчову фольгу, яку рясно промасливаем, а після поміщаємо лопатку і ретельно закриваємо її вільно лежачими краями фольги. Виставляємо м'ясо в духовку при 200 градусній температурі запікаємо 1 годину і 45 хвилин, лише за 15 хвилин до готовності, знімаємо верхній шар фольги, щоб лопатка придбала скоринку.
Як смачно приготувати баранячу лопатку, запечену в духовці з овочами?
Інгредієнти:
Приготування
Належним чином готуємо лопатку до подальшого приготування. Дуже ретельно на всіх вигинах натираємо м'ясо кухонною сіллю, а потім притрушиваем сумішшю перців.
У невеликій мисочці змішуємо сік, вичавлений з свіжого апельсина, класичний соєвий соус і рідкий травневий мед. Розмішуємо і виливаємо цю суміш на шматок баранини (лопатку), а після присипаємо її нашаткованої зеленню розмарину.
Картоплю, очищаємо від шкірки, розрізаємо на 2-3 часточки. Очистивши дрібну морква, залишаємо її целенькой. Присипаємо овочі сіллю і поміщаємо їх у спеціально призначений для запікання рукав. Далі сюди ж поміщаємо лопатку і плотненько всі зав'язавши, викладаємо на деко і в духовку. Випікаємо при 195 градусах не менше 2 годин, лише за 20 хвилин до вимикання розпорюємо ножицями верхню частину рукава.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соковита горбуша, запечена в духовці
Горбуша в дійсності не славиться своєю соковитістю після приготування, однак рецепти, наведені далі, розвіють ваші сумніви. Розповімо, як запекти
Гомілка індички в духовці
З гомілки індички може вийти дуже шикарний обід, особливо якщо запекти її за нашими рекомендаціями. Далі докладно розповімо, як оригінально
Бараняча нога, запечена в духовці у фользі
Якщо ви думаєте, що приготувати баранину складно, то явно помиляєтеся. Рецепти, які докладно описані далі, доводять зворотне. Розповімо, як правильно
Свиняча лопатка
М'ясо свинини користується у наших господинь великою популярністю, адже приготувати з нього можна стільки різних страв! Взяти, приміром, свинячу
Баранина, запечена в духовці
Баранина - смачне і соковите м'ясо, якщо його правильно приготувати. І сьогодні ми поговоримо про те, як запекти її в духовці. Давайте розглянемо
Баранина в казані
Баранина - популярне м'ясо у східних народів. З нього можна зробити безліч корисних і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально