Спробуйте приготувати незрівнянну на смак баранячу лопатку, а ми в наступних рецептах докладно розповімо, як її правильно запекти в духовці.
Як приготувати баранячу лопатку, запечену в духовці у фользі – рецепт
Інгредієнти: свіжа бараняча лопатка – 13-15 кг; зелень розмарину – 3 гілки; перець (чорний) – 2/3 ч. ложки; солоний соєвий соус – 40 мл; сік лимона – 4 ч. ложки; соняшникова олія – 2 ч. ложки. Приготування Омываем лопатку з усіх боків під струменем проточної води і викладаємо її на стіл хвилин на 10 щоб з неї стекла зайва рідина. Якщо на шматку м'яса є великі ділянки з жиром, тоді за допомогою гострого ножа їх краще видалити. Далі по всьому шматку свіжої баранини проробляємо 6-8 заглиблень.
В піалу з солоним соєвим соусом вливаємо тільки що вичавлений сік з лимона. Розмішуємо все і поливаємо цієї чудесної сумішшю всю поверхню лопатки і втираємо. Слідом рівномірно приправляємо м'ясо запашним перцем, а за ним наносимо на баранину подрібнену зелень розмарину і гарненько розтираємо. На поверхню пекарського листа розстилаємо харчову фольгу, яку рясно промасливаем, а після поміщаємо лопатку і ретельно закриваємо її вільно лежачими краями фольги. Виставляємо м'ясо в духовку при 200 градусній температурі запікаємо 1 годину і 45 хвилин, лише за 15 хвилин до готовності, знімаємо верхній шар фольги, щоб лопатка придбала скоринку.
Як смачно приготувати баранячу лопатку, запечену в духовці з овочами?
Інгредієнти: баранина (лопатка) – 16 кг; рідкий мед – 3 ст. ложки; сік апельсина – 3 ст. ложки; класичний соєвий соус – 3 ст. ложки; свіжий розмарин – 4 гілки; середній картопля – 6-8 шт.; маленька морква – 6-8 шт.; кухонна сіль – за смаком; суміш перців – за смаком. Приготування Належним чином готуємо лопатку до подальшого приготування. Дуже ретельно на всіх вигинах натираємо м'ясо кухонною сіллю, а потім притрушиваем сумішшю перців.
У невеликій мисочці змішуємо сік, вичавлений з свіжого апельсина, класичний соєвий соус і рідкий травневий мед. Розмішуємо і виливаємо цю суміш на шматок баранини (лопатку), а після присипаємо її нашаткованої зеленню розмарину.
Картоплю, очищаємо від шкірки, розрізаємо на 2-3 часточки. Очистивши дрібну морква, залишаємо її целенькой. Присипаємо овочі сіллю і поміщаємо їх у спеціально призначений для запікання рукав. Далі сюди ж поміщаємо лопатку і плотненько всі зав'язавши, викладаємо на деко і в духовку. Випікаємо при 195 градусах не менше 2 годин, лише за 20 хвилин до вимикання розпорюємо ножицями верхню частину рукава.