Суп зі свіжих огірків
Мало хто знає, що свіжі огірки можуть стати основою смачного і апетитного першого страви. Пропонуємо рецепт оригінального холодного супу-пюре з огірків з авокадо, а також розповімо, як приготувати смачний суп з участю свіжого, а не солоного овоча. Незважаючи на нетрадиційне приготування обидва страви виходять гармонійними і збалансованими.
При бажанні, виключивши з першого рецепта вершки, а в другому замінивши топлене масло рослинним, можна вважати страви пісними або вегетаріанськими.
Інгредієнти:
огірки свіжі – 450 г;
цибулина салатна – 25 г;
базилік зелений – 3 гілочки;
олія оливкова – 20 мл;
авокадо середнього розміру – 05 шт.;
вершки жирні (з) – 15 г;
перець чорний свежеперемолотый – 1 щіпка;
кам'яна велика сіль – 1 щіпка.
Приготування
Приготувати холодний суп надзвичайно просто. Досить огірки вимити, розрізати їх на частини, скласти в ємність блендера разом з гілочками базиліка, оливковою олією і салатним цибулею і подрібнити до стану пюре. Відразу ж присмачую масу за смаком великою кам'яною сіллю і меленим перцем і тут же розливаємо по тарілках. Для ефектної подачі можна спочатку перелити суп в супницю.
Тепер підготуємо додаток до такого супу з авокадо. Спочатку очищаємо, а потім розрізаємо плід на дві частини і отримуємо кісточку. Перемелюємо м'якоть фрукта з сивками в блендері до стану пюре.
При подачі в тарілку з огірковим супом викладаємо зверху ложку пюре з авокадо і доповнюємо композицію листком базиліка.
Інгредієнти:
огірки свіжі – 450 г;
крупа перлова – 110 г;
вода фільтрована або бульйон – 2 л;
цибулина ріпчаста – 85 м;
морква – 125 г;
перець болгарський солодкий – 220 шт.;
помідори свіжі – 230 г;
масло топлене вершкове – 60 г;
куркума – 1 щіпка;
горіх мускатний мелений – 1 щіпка;
орегано – 1 щіпка;
паприка солодка мелена – 2 щіпки;
лаврові листи середнього розміру – 2 шт.;
перець чорний свежеперемолотый;
кам'яна велика сіль;
лимонний сік ;
цукровий пісок;
петрушка і кріп (зелень).
Приготування
Розсольник зі свіжих огірків і помідорів можна приготувати як на м'ясному бульйоні, так і на овочевому або навіть просто на воді. У будь-якому випадку вийде смачно, ароматно і апетитно.
Ставимо спочатку варитися перловку, промивши її і заливши водою. Для швидкого приготування бажано попередньо замочити крупу на ніч. Варимо заздалегідь також бульйон або просто кип'ятимо воду. В цей час готуємо овочі. Спочатку нарізаємо соломкою або перетираємо на крупній тертці огірки. Потім очищаємо і шаткуємо невеликими брусочками картоплини.
Дрібненько рубаємо очищену цибулину і обсмажуємо її на топленому маслі три хвилинки. Додаємо тепер нарізаний соломкою солодкий перець і моркву і смажимо компоненти до невеликого розм'якшення. У процесі смаження додаємо прянощі і спеції, а саме вводимо куркуму, паприку, мускатний горіх, орегано. По завершенню приготування овочів на сковороді, додаємо дрібно нарізані свіжі помідори.
У киплячу воду закладаємо подрібнені огірки, варимо десять хвилин, додаємо картоплю і після повторного закипання перекладаємо піджарку в суп з овочів з сковороди і готову перловку. Хвилин через п'ять помірного кипіння, додаємо в страву за смаком сіль, цукор, лимонний сік, лаврові листи, перчик і проварюємо ще пару хвилин. Можна також кинути в суп в кінці варіння для аромату очищені і подрібнені часникові зубчики.
При подачі доповнюємо суп розсольник свіжою зеленню петрушки і кропу.
При бажанні, виключивши з першого рецепта вершки, а в другому замінивши топлене масло рослинним, можна вважати страви пісними або вегетаріанськими.
Холодний суп-пюре з свіжих огірків - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Приготувати холодний суп надзвичайно просто. Досить огірки вимити, розрізати їх на частини, скласти в ємність блендера разом з гілочками базиліка, оливковою олією і салатним цибулею і подрібнити до стану пюре. Відразу ж присмачую масу за смаком великою кам'яною сіллю і меленим перцем і тут же розливаємо по тарілках. Для ефектної подачі можна спочатку перелити суп в супницю.
Тепер підготуємо додаток до такого супу з авокадо. Спочатку очищаємо, а потім розрізаємо плід на дві частини і отримуємо кісточку. Перемелюємо м'якоть фрукта з сивками в блендері до стану пюре.
При подачі в тарілку з огірковим супом викладаємо зверху ложку пюре з авокадо і доповнюємо композицію листком базиліка.
Гарячий суп розсольник зі свіжих огірків і помідорів з перловкою
Інгредієнти:
Приготування
Розсольник зі свіжих огірків і помідорів можна приготувати як на м'ясному бульйоні, так і на овочевому або навіть просто на воді. У будь-якому випадку вийде смачно, ароматно і апетитно.
Ставимо спочатку варитися перловку, промивши її і заливши водою. Для швидкого приготування бажано попередньо замочити крупу на ніч. Варимо заздалегідь також бульйон або просто кип'ятимо воду. В цей час готуємо овочі. Спочатку нарізаємо соломкою або перетираємо на крупній тертці огірки. Потім очищаємо і шаткуємо невеликими брусочками картоплини.
Дрібненько рубаємо очищену цибулину і обсмажуємо її на топленому маслі три хвилинки. Додаємо тепер нарізаний соломкою солодкий перець і моркву і смажимо компоненти до невеликого розм'якшення. У процесі смаження додаємо прянощі і спеції, а саме вводимо куркуму, паприку, мускатний горіх, орегано. По завершенню приготування овочів на сковороді, додаємо дрібно нарізані свіжі помідори.
У киплячу воду закладаємо подрібнені огірки, варимо десять хвилин, додаємо картоплю і після повторного закипання перекладаємо піджарку в суп з овочів з сковороди і готову перловку. Хвилин через п'ять помірного кипіння, додаємо в страву за смаком сіль, цукор, лимонний сік, лаврові листи, перчик і проварюємо ще пару хвилин. Можна також кинути в суп в кінці варіння для аромату очищені і подрібнені часникові зубчики.
При подачі доповнюємо суп розсольник свіжою зеленню петрушки і кропу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Розсольник з перловкою в мультиварці
Улюблений багатьма розсольник пропонуємо приготувати в диво-приладі - мультиварці. Далі максимально детально опишемо нескладний процес створення
Розсольник - класичний рецепт
Серед великої різноманітності рецептів і способів приготування традиційного російського розсольнику складно визначити його класичний варіант. Далі
Розсольник з перловкою і солоними огірками - рецепт
Ця стаття розповість, як приготувати відмінну і неперевершено смачне перше блюдо. Пропонуємо без клопоту приготувати традиційний російський
Рецепт розсольнику з перловкою і огірками
Для бажаючих урізноманітнити повсякденний раціон новим оригінальним першою стравою, пропонуємо два доступних рецепта відмінного розсольнику з