Мало хто знає, що свіжі огірки можуть стати основою смачного і апетитного першого страви. Пропонуємо рецепт оригінального холодного супу-пюре з огірків з авокадо, а також розповімо, як приготувати смачний суп з участю свіжого, а не солоного овоча. Незважаючи на нетрадиційне приготування обидва страви виходять гармонійними і збалансованими.
При бажанні, виключивши з першого рецепта вершки, а в другому замінивши топлене масло рослинним, можна вважати страви пісними або вегетаріанськими.
Холодний суп-пюре з свіжих огірків - рецепт
Інгредієнти: огірки свіжі – 450 г; цибулина салатна – 25 г; базилік зелений – 3 гілочки; олія оливкова – 20 мл; авокадо середнього розміру – 05 шт.; вершки жирні (з) – 15 г; перець чорний свежеперемолотый – 1 щіпка; кам'яна велика сіль – 1 щіпка. Приготування Приготувати холодний суп надзвичайно просто. Досить огірки вимити, розрізати їх на частини, скласти в ємність блендера разом з гілочками базиліка, оливковою олією і салатним цибулею і подрібнити до стану пюре. Відразу ж присмачую масу за смаком великою кам'яною сіллю і меленим перцем і тут же розливаємо по тарілках. Для ефектної подачі можна спочатку перелити суп в супницю.
Тепер підготуємо додаток до такого супу з авокадо. Спочатку очищаємо, а потім розрізаємо плід на дві частини і отримуємо кісточку. Перемелюємо м'якоть фрукта з сивками в блендері до стану пюре.
При подачі в тарілку з огірковим супом викладаємо зверху ложку пюре з авокадо і доповнюємо композицію листком базиліка.
Гарячий суп розсольник зі свіжих огірків і помідорів з перловкою
Інгредієнти: огірки свіжі – 450 г; крупа перлова – 110 г; вода фільтрована або бульйон – 2 л; цибулина ріпчаста – 85 м; морква – 125 г; перець болгарський солодкий – 220 шт.; помідори свіжі – 230 г; масло топлене вершкове – 60 г; куркума – 1 щіпка; горіх мускатний мелений – 1 щіпка; орегано – 1 щіпка; паприка солодка мелена – 2 щіпки; лаврові листи середнього розміру – 2 шт.; перець чорний свежеперемолотый; кам'яна велика сіль; лимонний сік ; цукровий пісок; петрушка і кріп (зелень). Приготування Розсольник зі свіжих огірків і помідорів можна приготувати як на м'ясному бульйоні, так і на овочевому або навіть просто на воді. У будь-якому випадку вийде смачно, ароматно і апетитно.
Ставимо спочатку варитися перловку, промивши її і заливши водою. Для швидкого приготування бажано попередньо замочити крупу на ніч. Варимо заздалегідь також бульйон або просто кип'ятимо воду. В цей час готуємо овочі. Спочатку нарізаємо соломкою або перетираємо на крупній тертці огірки. Потім очищаємо і шаткуємо невеликими брусочками картоплини.
Дрібненько рубаємо очищену цибулину і обсмажуємо її на топленому маслі три хвилинки. Додаємо тепер нарізаний соломкою солодкий перець і моркву і смажимо компоненти до невеликого розм'якшення. У процесі смаження додаємо прянощі і спеції, а саме вводимо куркуму, паприку, мускатний горіх, орегано. По завершенню приготування овочів на сковороді, додаємо дрібно нарізані свіжі помідори.
У киплячу воду закладаємо подрібнені огірки, варимо десять хвилин, додаємо картоплю і після повторного закипання перекладаємо піджарку в суп з овочів з сковороди і готову перловку. Хвилин через п'ять помірного кипіння, додаємо в страву за смаком сіль, цукор, лимонний сік, лаврові листи, перчик і проварюємо ще пару хвилин. Можна також кинути в суп в кінці варіння для аромату очищені і подрібнені часникові зубчики.
При подачі доповнюємо суп розсольник свіжою зеленню петрушки і кропу.