Соус з томатної пасти для макаронів
Без томатних соусів ми навіть не можемо уявити собі деяких страв, а купувати готові не завжди хочеться. Насправді приготувати вдома смачну доповнення до основних страв набагато простіше, ніж здається.
Інгредієнти:
паста томатна – 200 г;
вода – 200 г;
цукор – 100 г;
цибуля – 1 шт.;
перець мелений чорний і червоний – по щіпці;
паприка – 2 ч. ложки;
лаврушка – 1 аркуш;
орегано – 1 чайна ложка;
часник – 2 зубчики;
олія рафінована – 30 г;
оцет виноградний ;
сіль.
Приготування
Очистіть і досить дрібно подрібніть цибулю, зробити це можна навіть за допомогою блендера, але дуже акуратно, у вас не повинно вийти цибульне пюре. Часник роздушіть і дрібно наріжте ножем. Налийте в сковороду масло викладіть до нього цибулю і виставте невелику температуру, цибулю не потрібно обсмажувати, він просто повинен добре прогрітися і втратити колір, а саме стати прозорим. А після цього до нього додайте часник, перемішайте і чекати до того моменту, коли запахне часником. Потім викладіть в сковороду томатну пасту, вимішайте її з цибулею і часником і продовжуйте прогрівати, не підвищуючи температуру. Томатну пасту просто необхідно термічно обробляти, не дивлячись на деякі рецепти соусів в яких описується просте розведення томатної пасти кип'яченою водою зі спеціями. У маленьку ємність для приготування на плиті налийте воду, всипте в неї цукор, перець, орегано і покладіть лаврушку. Дочекайтеся закипання зменшіть температуру і проваріть ще 7 хвилин, а потім процідіть і влийте в сковороду до томатної пасти. Коли соус почне вирувати, всипте паприку, потроху додавайте сіль і оцет. Коли смак буде саме той, як ви хотіли, просто вимкніть конфорку.
Інгредієнти:
яловичина – 200 г;
часник – 10 г;
морква – 1 шт.;
цибуля – 1 цибулина;
болгарський перець – 1 шт.;
вино червоне сухе – 100 г;
помідори – 2 шт.;
томатна паста – 70 г;
олія оливкова – 40 г;
розмарин;
чебрець;
паприка;
сіль.
Приготування
Яловичину вимийте і наріжте дуже дрібно, після чого порубаєте ножем на досочке, у вас повинен вийде практично рубаний фарш. Налийте в сковороду масло і включіть нагрівання, а через пару хвилин покладіть туди порзане м'ясо. Часник також дрібно порубаєте після чого покладіть його до м'яса. Цибулю дрібно подрібніть і додайте в сковороду, потім наріжте дрібними кубиками моркву і теж приєднайте до м'яса, після, так само дрібними кубиками подрібніть перець, помідори і всипте їх в сковороду. Зачекайте 5 хвилин, додайте вино і всипте подрібнені розмарин і чебрець. А ще через п'ять хвилин додайте паприку і томатну пасту, перемішайте і проваріть близько 10 хвилин.
Як зробити томатний соус для макаронів з томатної пасти - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Очистіть і досить дрібно подрібніть цибулю, зробити це можна навіть за допомогою блендера, але дуже акуратно, у вас не повинно вийти цибульне пюре. Часник роздушіть і дрібно наріжте ножем. Налийте в сковороду масло викладіть до нього цибулю і виставте невелику температуру, цибулю не потрібно обсмажувати, він просто повинен добре прогрітися і втратити колір, а саме стати прозорим. А після цього до нього додайте часник, перемішайте і чекати до того моменту, коли запахне часником. Потім викладіть в сковороду томатну пасту, вимішайте її з цибулею і часником і продовжуйте прогрівати, не підвищуючи температуру. Томатну пасту просто необхідно термічно обробляти, не дивлячись на деякі рецепти соусів в яких описується просте розведення томатної пасти кип'яченою водою зі спеціями. У маленьку ємність для приготування на плиті налийте воду, всипте в неї цукор, перець, орегано і покладіть лаврушку. Дочекайтеся закипання зменшіть температуру і проваріть ще 7 хвилин, а потім процідіть і влийте в сковороду до томатної пасти. Коли соус почне вирувати, всипте паприку, потроху додавайте сіль і оцет. Коли смак буде саме той, як ви хотіли, просто вимкніть конфорку.
Рецепт смачного томатного соусу до макаронів з помідорів, томатної пасти і м'яса
Інгредієнти:
Приготування
Яловичину вимийте і наріжте дуже дрібно, після чого порубаєте ножем на досочке, у вас повинен вийде практично рубаний фарш. Налийте в сковороду масло і включіть нагрівання, а через пару хвилин покладіть туди порзане м'ясо. Часник також дрібно порубаєте після чого покладіть його до м'яса. Цибулю дрібно подрібніть і додайте в сковороду, потім наріжте дрібними кубиками моркву і теж приєднайте до м'яса, після, так само дрібними кубиками подрібніть перець, помідори і всипте їх в сковороду. Зачекайте 5 хвилин, додайте вино і всипте подрібнені розмарин і чебрець. А ще через п'ять хвилин додайте паприку і томатну пасту, перемішайте і проваріть близько 10 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Спагетті з томатною пастою
Якщо ви впевнені, що здивувати домашніх обідом із звичайних макаронів у вас точно не вийде, то явно помиляєтеся. Спробуйте приготувати шалено смачні
Соус з томатної пасти для шашлику
Не секрет, що ідеальним шашлик вважається той, що приготований за всіма правилами з якісного м'яса. Але без письмового доповнення його смак може
Як зварити червоний борщ?
Безсумнівно, у кожної господині є ідеальний і перевірений рецепт червоного борщу. А якщо вам не доводилося готувати цю чудову страву, неодмінно
Кетчуп з томатної пасти в домашніх умовах
Кетчуп, напевно, найпопулярніший варіант доповнення різноманітних страв. Однак покупний продукт не завжди відповідає заявленій якості, так і смак теж
Кетчуп з томатної пасти
Класичний кетчуп звичайно і готують з томатної пасти, і в описаних далі рецепти ви дізнаєтеся, як зробити незрівнянний, ароматний соус із звичних
Соус з томатної пасти
Томатний соус зазвичай готують із свіжих томатів, але якщо не сезон і немає можливості купити свіжі помідори, то можна приготувати соус з томатної