Вернуться назад Распечатать

Соус з томатної пасти для макаронів

Соус з томатної пасти для макаронів
Без томатних соусів ми навіть не можемо уявити собі деяких страв, а купувати готові не завжди хочеться. Насправді приготувати вдома смачну доповнення до основних страв набагато простіше, ніж здається.

Як зробити томатний соус для макаронів з томатної пасти - рецепт


Інгредієнти:

  • паста томатна – 200 г;

  • вода – 200 г;

  • цукор – 100 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • перець мелений чорний і червоний – по щіпці;

  • паприка – 2 ч. ложки;

  • лаврушка – 1 аркуш;

  • орегано – 1 чайна ложка;

  • часник – 2 зубчики;

  • олія рафінована – 30 г;

  • оцет виноградний ;

  • сіль.


  • Приготування
    Очистіть і досить дрібно подрібніть цибулю, зробити це можна навіть за допомогою блендера, але дуже акуратно, у вас не повинно вийти цибульне пюре. Часник роздушіть і дрібно наріжте ножем. Налийте в сковороду масло викладіть до нього цибулю і виставте невелику температуру, цибулю не потрібно обсмажувати, він просто повинен добре прогрітися і втратити колір, а саме стати прозорим. А після цього до нього додайте часник, перемішайте і чекати до того моменту, коли запахне часником. Потім викладіть в сковороду томатну пасту, вимішайте її з цибулею і часником і продовжуйте прогрівати, не підвищуючи температуру. Томатну пасту просто необхідно термічно обробляти, не дивлячись на деякі рецепти соусів в яких описується просте розведення томатної пасти кип'яченою водою зі спеціями. У маленьку ємність для приготування на плиті налийте воду, всипте в неї цукор, перець, орегано і покладіть лаврушку. Дочекайтеся закипання зменшіть температуру і проваріть ще 7 хвилин, а потім процідіть і влийте в сковороду до томатної пасти. Коли соус почне вирувати, всипте паприку, потроху додавайте сіль і оцет. Коли смак буде саме той, як ви хотіли, просто вимкніть конфорку.

    Рецепт смачного томатного соусу до макаронів з помідорів, томатної пасти і м'яса


    Інгредієнти:

  • яловичина – 200 г;

  • часник – 10 г;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 цибулина;

  • болгарський перець – 1 шт.;

  • вино червоне сухе – 100 г;

  • помідори – 2 шт.;

  • томатна паста – 70 г;

  • олія оливкова – 40 г;

  • розмарин;

  • чебрець;

  • паприка;

  • сіль.


  • Приготування
    Соус з томатної пасти для макаронів

    Яловичину вимийте і наріжте дуже дрібно, після чого порубаєте ножем на досочке, у вас повинен вийде практично рубаний фарш. Налийте в сковороду масло і включіть нагрівання, а через пару хвилин покладіть туди порзане м'ясо. Часник також дрібно порубаєте після чого покладіть його до м'яса. Цибулю дрібно подрібніть і додайте в сковороду, потім наріжте дрібними кубиками моркву і теж приєднайте до м'яса, після, так само дрібними кубиками подрібніть перець, помідори і всипте їх в сковороду. Зачекайте 5 хвилин, додайте вино і всипте подрібнені розмарин і чебрець. А ще через п'ять хвилин додайте паприку і томатну пасту, перемішайте і проваріть близько 10 хвилин.