Без томатних соусів ми навіть не можемо уявити собі деяких страв, а купувати готові не завжди хочеться. Насправді приготувати вдома смачну доповнення до основних страв набагато простіше, ніж здається.
Як зробити томатний соус для макаронів з томатної пасти - рецепт
Інгредієнти: паста томатна – 200 г; вода – 200 г; цукор – 100 г; цибуля – 1 шт.; перець мелений чорний і червоний – по щіпці; паприка – 2 ч. ложки; лаврушка – 1 аркуш; орегано – 1 чайна ложка; часник – 2 зубчики; олія рафінована – 30 г; оцет виноградний ; сіль. Приготування Очистіть і досить дрібно подрібніть цибулю, зробити це можна навіть за допомогою блендера, але дуже акуратно, у вас не повинно вийти цибульне пюре. Часник роздушіть і дрібно наріжте ножем. Налийте в сковороду масло викладіть до нього цибулю і виставте невелику температуру, цибулю не потрібно обсмажувати, він просто повинен добре прогрітися і втратити колір, а саме стати прозорим. А після цього до нього додайте часник, перемішайте і чекати до того моменту, коли запахне часником. Потім викладіть в сковороду томатну пасту, вимішайте її з цибулею і часником і продовжуйте прогрівати, не підвищуючи температуру. Томатну пасту просто необхідно термічно обробляти, не дивлячись на деякі рецепти соусів в яких описується просте розведення томатної пасти кип'яченою водою зі спеціями. У маленьку ємність для приготування на плиті налийте воду, всипте в неї цукор, перець, орегано і покладіть лаврушку. Дочекайтеся закипання зменшіть температуру і проваріть ще 7 хвилин, а потім процідіть і влийте в сковороду до томатної пасти. Коли соус почне вирувати, всипте паприку, потроху додавайте сіль і оцет. Коли смак буде саме той, як ви хотіли, просто вимкніть конфорку.
Рецепт смачного томатного соусу до макаронів з помідорів, томатної пасти і м'яса
Інгредієнти: яловичина – 200 г; часник – 10 г; морква – 1 шт.; цибуля – 1 цибулина; болгарський перець – 1 шт.; вино червоне сухе – 100 г; помідори – 2 шт.; томатна паста – 70 г; олія оливкова – 40 г; розмарин; чебрець; паприка; сіль. Приготування Яловичину вимийте і наріжте дуже дрібно, після чого порубаєте ножем на досочке, у вас повинен вийде практично рубаний фарш. Налийте в сковороду масло і включіть нагрівання, а через пару хвилин покладіть туди порзане м'ясо. Часник також дрібно порубаєте після чого покладіть його до м'яса. Цибулю дрібно подрібніть і додайте в сковороду, потім наріжте дрібними кубиками моркву і теж приєднайте до м'яса, після, так само дрібними кубиками подрібніть перець, помідори і всипте їх в сковороду. Зачекайте 5 хвилин, додайте вино і всипте подрібнені розмарин і чебрець. А ще через п'ять хвилин додайте паприку і томатну пасту, перемішайте і проваріть близько 10 хвилин.