Сирний соус для макаронів
Макарони в чистому вигляді здаються зовсім не апетитними і прісними. Але якщо приправити їх відповідним соусом, смак страви перетворюється до невпізнання, а трапеза перетворюється на справжнє задоволення.
Одним з найпопулярніших соусів до макаронів є сирний на основі плавленого або твердого сиру. Про те, як його приготувати в декількох варіаціях, розповімо далі.
Інгредієнти:
вершки середньої жирності – 210 мл;
сир плавлений – 145 г;
петрушка (зелень) – 2-3 гілочки;
перець чорний свежеперемолотый – 1 щіпка;
сіль кам'яна йодована – за смаком.
Приготування
Для приготування соусу наливаємо вершки в сотейник і ставимо на конфорки плити прогріватися. Поки вміст посудини гріється, плавлений сир нарізаємо шматочками. Викладаємо їх у вже гарячі вершки і розмішуємо до повного розпускання. Додаємо також дрібненько нарізану петрушку і чорний свежеперемолотый перець, підсолюємо соус за смаком і гарячим виливаємо на макарони перед подачею.
Інгредієнти:
масло вершкове – 35 г;
сир твердий – 220 г;
борошно пшеничне – 20 г;
незбиране молоко – 240 мл;
перець чорний свежеперемолотый – 1 щіпка;
сіль кам'яна йодована – за смаком.
Приготування
Спочатку в сотейнику розтоплюємо масло вершкове і всипаємо до нього борошно. Пасеруємо її в олії до кремового відтінку, після чого вливаємо молоко тонкою цівкою, безперервно збиваючи при цьому вміст сотейника. Приправляємо молочну масу за смаком перчиком, додаємо перетертий на треку твердий сир і прогріваємо при безперервному помішуванні до повного розплавлення. Залишилося тільки спробувати соус на смак і при необхідності підсолити. Дуже часто в такий соус додають також для кольору і смаку мелену солодку паприку.
Інгредієнти:
масло вершкове – 65 г;
сир твердий перетертий – 240 г;
борошно пшеничне – 65 г;
незбиране молоко – 125 мл;
вершки – 125 мл;
гірчиця суха – 1/4 ч. ложки;
перець чорний свежеперемолотый – 1 щіпка;
сіль кам'яна йодована – за смаком.
Приготування
Для приготування американського сирного соусу пасеруємо в розтопленому вершковому маслі борошно, додавши дрібку солі і гірчичний порошок. Вливаємо тонкою цівкою молоко, а потім вершки, безперервно й інтенсивно збиваючи при цьому вміст сковороди або сотейника віночком. Проварюємо соус при помішуванні пару хвилин, після чого всипаємо перетертий на тертці твердий сир і розмішуємо масу до його повного розплавлення. Присмачую соус за смаком перцем і при необхідності сіллю і тут же подаємо до макаронів поки гарячий.
Інгредієнти:
бекон копчений – 195 г;
сир твердий перетертий – 80 г;
добірне куряче яйце – 1 шт.;
сметана густа – 90 г;
зубці часникові – 2-3 шт.;
перець чорний свежеперемолотый – 1 щіпка;
сіль кам'яна йодована – за смаком;
базилік (листя) і черрі для подачі.
Приготування
Щоб приготувати соус для макаронів по даному рецепту, копчений бекон нарізаємо тонкими слайсами, а потім соломкою і обсмажуємо трохи на сковороді. В окремій мисці з'єднуємо добірне куряче яйце і сметану, додаємо туди ж очищені і продавлені через прес часникові зубчики і перетертий на маленькій тертці твердий сир. Кидаємо також по дрібці солі і перчика і пробиваємо компоненти за допомогою міксера.
Як тільки макарони зваряться, зливаємо воду і доповнюємо страва обсмаженим беконом і соусом. Ретельно і швидко все перемішуємо і тут же негайно подаємо до столу, приправивши страва листочками базиліку і половинками черрі.
Одним з найпопулярніших соусів до макаронів є сирний на основі плавленого або твердого сиру. Про те, як його приготувати в декількох варіаціях, розповімо далі.
Сирний соус до макаронів – рецепт з плавленого сиру
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування соусу наливаємо вершки в сотейник і ставимо на конфорки плити прогріватися. Поки вміст посудини гріється, плавлений сир нарізаємо шматочками. Викладаємо їх у вже гарячі вершки і розмішуємо до повного розпускання. Додаємо також дрібненько нарізану петрушку і чорний свежеперемолотый перець, підсолюємо соус за смаком і гарячим виливаємо на макарони перед подачею.
Молочно-сирний соус для макаронів - простий рецепт з твердим сиром
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку в сотейнику розтоплюємо масло вершкове і всипаємо до нього борошно. Пасеруємо її в олії до кремового відтінку, після чого вливаємо молоко тонкою цівкою, безперервно збиваючи при цьому вміст сотейника. Приправляємо молочну масу за смаком перчиком, додаємо перетертий на треку твердий сир і прогріваємо при безперервному помішуванні до повного розплавлення. Залишилося тільки спробувати соус на смак і при необхідності підсолити. Дуже часто в такий соус додають також для кольору і смаку мелену солодку паприку.
Американський сирний соус до макаронів
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування американського сирного соусу пасеруємо в розтопленому вершковому маслі борошно, додавши дрібку солі і гірчичний порошок. Вливаємо тонкою цівкою молоко, а потім вершки, безперервно й інтенсивно збиваючи при цьому вміст сковороди або сотейника віночком. Проварюємо соус при помішуванні пару хвилин, після чого всипаємо перетертий на тертці твердий сир і розмішуємо масу до його повного розплавлення. Присмачую соус за смаком перцем і при необхідності сіллю і тут же подаємо до макаронів поки гарячий.
Сирний соус з беконом для макаронів
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати соус для макаронів по даному рецепту, копчений бекон нарізаємо тонкими слайсами, а потім соломкою і обсмажуємо трохи на сковороді. В окремій мисці з'єднуємо добірне куряче яйце і сметану, додаємо туди ж очищені і продавлені через прес часникові зубчики і перетертий на маленькій тертці твердий сир. Кидаємо також по дрібці солі і перчика і пробиваємо компоненти за допомогою міксера.
Як тільки макарони зваряться, зливаємо воду і доповнюємо страва обсмаженим беконом і соусом. Ретельно і швидко все перемішуємо і тут же негайно подаємо до столу, приправивши страва листочками базиліку і половинками черрі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирний суп – рецепт
Пропонуємо урізноманітнити домашній обід новим оригінальним супом. Далі підкажемо три прекрасних рецепт першого страви на сирній основі. Таке ситне і
Соус бешамель в домашніх умовах - рецепт
Сьогодні на основі бешамеля готують безліч різноманітних соусів і страв. Далі підкажемо, як цей самий базовий соус зробити за традиційним рецептом і
Паста карбонара - класичний рецепт
Напевно, вже мало хто пам'ятає і знає справжній класичний рецепт карбонара. Блюдо отримав неймовірну популярність і обросло безліччю варіацій.
Макарони з яйцем і сиром
Просто відварити макарони і наповнити їх підливою, погодьтеся, нудно і порядком набридло. Спробуйте трохи урізноманітнити звичайне блюдо,
Макарони з куркою в вершковому соусі
Навіть з найпростіших макаронів можна зробити чудову страву, яке, напевно, сподобається всім. Далі описані рецепти, які допоможуть урізноманітнити
Соус для макаронів - рецепт
Соуси надають незвичайний смак і аромат будь-яких страв. Їх різновидів дуже багато. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити дивовижний соус для