» » Макарони з куркою в вершковому соусі

Макарони з куркою в вершковому соусі

Макарони з куркою в вершковому соусі
Пропонуємо прості рецепти приготування макаронів з куркою у вершковому соусі. Нехитра поєднання продуктів і досить швидке приготування, а який результат! Блюдо виходить неймовірно смачним і дуже апетитним.

Макарони з курячою грудкою у вершковому соусі


Інгредієнти:

  • макаронні вироби – 450 г;

  • філе курячої грудки – 550 г;

  • вершки – 250 мл;

  • цибуля ріпчаста – 150 г;

  • базилік сушений – за смаком;

  • суміш сухих італійських трав – за смаком;

  • чорний мелений перець – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • зелень і твердий сир за бажанням;

  • рафінована рослинна олія.


  • Приготування
    Вимите і обсушенное куряче філе нарізаємо невеликими брусочками, а очищений ріпчасту цибулю шаткуємо дрібненькими кубиками. Пасеруємо цибульку на прогрітій з рафінованим маслом сковороді до прозорості, закладаємо шматочки філе і смажимо, помішуючи, до готовності. В кінці смаження приправляємо страву сіллю, меленим перцем, сумішшю сухих італійських трав і сушеним базиліком, вливаємо вершки, перемішуємо і прогріваємо до кипіння. Потім знімаємо сковороду з вогню і залишаємо під кришкою на десять хвилин.
    Одночасно з куркою варимо макарони. Для цього закладаємо їх у киплячу підсолену воду, витримуємо на помірному вогні згідно інструкції, а потім відкидаємо на друшляк, даємо стекти, і перекладаємо в вершковий соус з куркою.
    При подачі можна полити макарони з курячим філе у вершковому соусі подрібненою зеленню і натертим на терці сиром.

    Макарони з куркою і болгарським перцем під вершковим соусом - рецепт


    Інгредієнти:

  • макаронні вироби – 320 г;

  • м'ясо курки (філе) – 450 г;

  • вершки – 500 мл;

  • масло вершкове – 100 г;

  • перець болгарський – 200-250 м;

  • пармезан – 120 г;

  • базилік сушений – 05 ч. ложки;

  • орегано – 05 ч. ложки;

  • свіжа зелень петрушки – 2-3 гілочки;

  • сіль – за смаком;

  • перець – за смаком;

  • рафінована рослинна олія.


  • Приготування
    Спочатку розповімо, як зробити вершковий соус для макаронів. Вершки і рослинне масло кладемо в сотейник або невелику каструльку, прогріваємо до кипіння, помішуючи, і витримуємо на тихому вогні до випарювання соусу приблизно в півтора рази. Потім знімаємо масу з вогню, додаємо перетертий на дрібній тертці
    Макарони з куркою в вершковому соусі
    пармезан, сіль, сушений базилік, орегано і свіжу петрушку, розмішуємо віночком і залишаємо під кришкою.
    Підготовлений належним чином куряче філе розрізаємо на невеликі скибочки, підрум'янюємо їх на сковороді, додаємо соломку попередньо очищеного болгарського перцю і смажимо до готовності. В кінці приправляємо курку з перцем, сіллю і перцем.
    Одночасно з куркою відварюємо до готовності макаронні вироби, відкидаємо їх на друшляк і даємо стекти.
    По готовності змішуємо курку з перцем, макарони і соус розкладаємо по тарілках і можемо подавати.
    Додав: admin | 16-12-2015, 20:44
    Переглядів: 334