Пропонуємо прості рецепти приготування макаронів з куркою у вершковому соусі. Нехитра поєднання продуктів і досить швидке приготування, а який результат! Блюдо виходить неймовірно смачним і дуже апетитним.
Макарони з курячою грудкою у вершковому соусі
Інгредієнти: макаронні вироби – 450 г; філе курячої грудки – 550 г; вершки – 250 мл; цибуля ріпчаста – 150 г; базилік сушений – за смаком; суміш сухих італійських трав – за смаком; чорний мелений перець – за смаком; сіль – за смаком; зелень і твердий сир за бажанням; рафінована рослинна олія. Приготування Вимите і обсушенное куряче філе нарізаємо невеликими брусочками, а очищений ріпчасту цибулю шаткуємо дрібненькими кубиками. Пасеруємо цибульку на прогрітій з рафінованим маслом сковороді до прозорості, закладаємо шматочки філе і смажимо, помішуючи, до готовності. В кінці смаження приправляємо страву сіллю, меленим перцем, сумішшю сухих італійських трав і сушеним базиліком, вливаємо вершки, перемішуємо і прогріваємо до кипіння. Потім знімаємо сковороду з вогню і залишаємо під кришкою на десять хвилин.
Одночасно з куркою варимо макарони. Для цього закладаємо їх у киплячу підсолену воду, витримуємо на помірному вогні згідно інструкції, а потім відкидаємо на друшляк, даємо стекти, і перекладаємо в вершковий соус з куркою.
При подачі можна полити макарони з курячим філе у вершковому соусі подрібненою зеленню і натертим на терці сиром.
Макарони з куркою і болгарським перцем під вершковим соусом - рецепт
Інгредієнти: макаронні вироби – 320 г; м'ясо курки (філе) – 450 г; вершки – 500 мл; масло вершкове – 100 г; перець болгарський – 200-250 м; пармезан – 120 г; базилік сушений – 05 ч. ложки; орегано – 05 ч. ложки; свіжа зелень петрушки – 2-3 гілочки; сіль – за смаком; перець – за смаком; рафінована рослинна олія. Приготування Спочатку розповімо, як зробити вершковий соус для макаронів. Вершки і рослинне масло кладемо в сотейник або невелику каструльку, прогріваємо до кипіння, помішуючи, і витримуємо на тихому вогні до випарювання соусу приблизно в півтора рази. Потім знімаємо масу з вогню, додаємо перетертий на дрібній тертці
пармезан, сіль, сушений базилік, орегано і свіжу петрушку, розмішуємо віночком і залишаємо під кришкою.
Підготовлений належним чином куряче філе розрізаємо на невеликі скибочки, підрум'янюємо їх на сковороді, додаємо соломку попередньо очищеного болгарського перцю і смажимо до готовності. В кінці приправляємо курку з перцем, сіллю і перцем.
Одночасно з куркою відварюємо до готовності макаронні вироби, відкидаємо їх на друшляк і даємо стекти.
По готовності змішуємо курку з перцем, макарони і соус розкладаємо по тарілках і можемо подавати.