Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Паста карбонара - класичний рецепт

Паста карбонара - класичний рецепт

10-08-2016, 19:26
935
Паста карбонара - класичний рецепт
Чим популярніший блюдо, тим більше варіацій класичного рецепту його приготування можна зустріти в кулінарних книгах або на тематичних сайтах в мережі інтернет. Так і у випадку з пастою карбонара існує маса класичних версій, автори яких навперебій стверджують, що саме їхній варіант самий оригінальний, і тільки так готується класичне італійське страву.
Насправді, погодьтеся, не важливо, який з варіантів найбільш автентичний, головне, що це в жодному разі шалено смачно, ароматно і апетитно.

Spaghetti карбонара - класичний італійський рецепт з беконом без вершків


Інгредієнти:

  • спагетті – 345 г;

  • бекон – 215 г;

  • жовтки свіжих добірних яєць – 3 шт.;

  • пармезан – 70 г;

  • пекоріно романо (сир) – 50 р;

  • часникові зубки – 2-3 шт.;

  • сіль крупна і свіжозмелену чорний перець.


  • Приготування
    Класична карбонара без вершків готується максимально швидко, а ефект від страви просто приголомшливий. Одночасно ставимо на плиту каструлю з підсоленою водою для спагетті і сковороду для бекону. Останній нарізаємо тонкими смужками і викладаємо на дно прогрітій сковорідки. Очищаємо і шаткуємо як можна дрібніше часникові зубчики і додаємо їх через пару хвилин до бекону. Деякі кулінари рекомендують додавати тільки трохи роздавлені часникові зубці, а після обсмажування витягувати їх з сковороди і викидати. Якщо вам не подобається смак смаженого часнику, рекомендуємо так і вчинити. Поки смажиться бекон і варяться спагетті, перетираємо на тертці сир пеккоріно романо і пармезан і змішуємо отриману стружку з жовтками свіжих добірних курячих яєць.
    По готовності макаронних виробів відкидаємо їх на друшляк, після чого змішуємо з беконом і сирно-жовтковою сумішшю, тут же викладаємо на теплу тарілку, приправляємо за смаком свежесмолотым перчиком і негайно подаємо до столу.

    Паста карбонара - класичний рецепт з вершками


    Інгредієнти:

  • спагетті – 345 г;

  • бекон – 215 г;

  • жовтки свіжих добірних яйця – 4 шт.;

  • вершки жирністю не менше 33% – 165 мл;

  • пармезан – 120 г;

  • часникові зубки – 2-3 шт.;

  • зелень свіжа – за смаком;

  • сіль крупна і свежеперемолотый чорний перець – за смаком.


  • Приготування
    Відмінність даного рецепту від попереднього більш рідкої текстурі соусу, яка досягається за рахунок додавання вершків.
    В іншому точно також ставимо варитися спагетті і обсмажуємо нарізану тонкими слайсами бекон з нарубаним часником. В даному випадку в кінці смаження додаємо трохи нарубаної зелені і трохи прогріваємо її разом з беконом і часником. В окремій каструльці змішуємо жовтки з вершками і натертим пармезаном, підсолюємо і прогріваємо масу на водяній бані, безперервно помішуючи її при цьому віночком, але не даємо закипіти. По готовності спагеті, зливаємо воду, додаємо в каструлю з макаронними виробами гарячий соус, піджарку з беконом і все ретельно перемішуємо. Тут же подаємо пасту карбонара на прогрітій тарілці, прикрасивши зеленню і приправивши свежесмолотым перчиком.

    Класична паста карбонара - рецепт з вершковим соусом і куркою


    Інгредієнти:

  • спагетті – 345 г;

  • куряче м'ясо (філе) – 215 г;

  • жовтки свіжих добірних яєць – 3 шт.;

  • олія оливкова або соняшникову – 55 мл;

  • вершки – 115 мл;

  • пармезан – 80 г;

  • часникові зубки – 2-3 шт.;

  • зелень базиліка;

  • сіль крупна і свежеперемолотый чорний перець.


  • Приготування
    В даному випадку замість бекону в якості м'ясної компонента використовується курка. М'ясо птиці нарізаємо невеликими брусочками і
    Паста карбонара - класичний рецепт
    підрум'янюємо на маслі в прогрітому сотейнику. Далі додаємо нашатковану часник, смажимо ще кілька хвилин і вливаємо вершки. Підсолюємо вміст сковороди, перчимо і тушкуємо при безперервному помішуванні ще кілька хвилин. При цьому відварюємо в підсоленій воді спагетті і готуємо соус, змішавши жовтки, перетертий пармезан, нарізаний базилік і додавши в суміш трохи солі.
    По готовності змішуємо спагетті, слив з них попередньо воду, з соусом і куркою з вершками, прогріваємо на помірному вогні, помішуючи кілька хвилин, і знімаємо з вогню. Подаємо страву негайно на прогрітій тарілці.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Паста карбонара з беконом і вершками - рецепт
    Паста карбонара з беконом і вершками - рецепт
    Як і у будь-якій кулінарній класики, у карбонари існує безліч варіацій, і про деяких з них ми поговоримо в докладних рецептів, описаних у цьому
    Паста карбонара - рецепт
    Паста карбонара - рецепт
    У класичному варіанті пасти, спагеті поєднуються з обсмаженими шматочками свинячий щековины або бекону і приправляють соусом із жовтків і двох видів
    Карбонара з беконом - рецепт
    Карбонара з беконом - рецепт
    Рецепт карбонара, який ми пропонуємо в статті, не зовсім класичний, однак це італійське блюдо практично неможливо зіпсувати. До того ж з плином часу
    Як приготувати пасту карбонара в домашніх умовах?
    Як приготувати пасту карбонара в домашніх умовах?
    Якщо ви тільки починаєте знайомитися з італійською кухнею, то рецепт пасти карбонара - найкращий варіант для старту. Скориставшись нашими докладними
    Спагетті карбонара
    Спагетті карбонара
    Різновидів рецептів карбонари існує досить багато, як і її шанувальників. Пропонуємо одразу кілька, найбільш поширених рецептів даного виду пасти,
    Паста карбонара з вершками - рецепт
    Паста карбонара з вершками - рецепт
    Паста карбонара - це найпопулярніше італійське блюдо, яке полюбилося багатьом з нас. Рецепт створення пасти в соусі карбонара має безліч варіацій. І