» » Паста карбонара з беконом і вершками - рецепт

Паста карбонара з беконом і вершками - рецепт

Паста карбонара з беконом і вершками - рецепт
Рецепт пасти карбонара з беконом і вершками, мабуть, є одним з найбільш популярних серед всіх своїх аналогів. В основі рецепту лежить суміш обсмаженого бекону і яйця, які збагачують пасту ароматами і эмульсифицируются в густий соус.

Карбонара з беконом - рецепт з вершками


Почнемо з класичного рецепту, в рамках якої основою є обсмажений бекон, до якого потім додають тертий пармезан і яйце, а також трохи води, в якій варилася сама паста. Мінімум зусиль, і ситий вечерю для всієї родини готовий до подачі на стіл.
Інгредієнти:

  • спагетті – 135 г;

  • бекон – 85 м;

  • яйце – 1 шт.;

  • оливкова олія – 15 мл;

  • часник сушений – 1/2 ч. ложки;

  • вершки – 45 мл;

  • жменя зелені петрушки.


  • Приготування
    Розділивши бекон на рівні шматочки, обсмажте кожен з них до хрускоту на сухій і добре розігрітій сковороді. Одночасно з беконом поставте пасту варитися на інший конфорці. Коли паста дійде до готовності, відкиньте її на друшляк (воду збережіть), збризніть маслом і киньте на сковороду до смаженій бекону. Швидко збийте яйце з половиною тертого сиру і налийте на сковороду разом з вершками і ополоником гарячої води, в якій варилася паста. Почніть інтенсивно помішувати, щоб соус не згорнувся, а перетворився на емульсію і рівномірно покрив спагетті.
    Перед сервіровкою посипте пасту залишками сиру і зеленню петрушки.

    Карбонара - класичний рецепт з беконом і вершками


    Варто відразу зазначити, що в класичному рецепті пасти карбонара вершки відсутні. Необхідної консистенції соусу домагаються за рахунок додавання яйця і борошнистої води з-під самої пасти. Але якщо ви вирішите модифікувати класику, то для більшої сливочности соусу в хід можна пустити і молочні продукти.
    Інгредієнти:

  • панчетта – 55 г;

  • гілочки чебрецю – 3 шт.;

  • часникові зубки – 2 шт.;

  • спагетті – 235 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • тертий сир – 75 г;

  • вершки – 60 мл


  • Приготування
    Обсмажте шматочки панчетти до хрускоту і витоплювання жиру. Одночасно поставте пасту варитися. На сковороду з гарячим жиром покладіть нарізаний часник і чебрець, а після перемішування додати відварені спагетті. Збийте чотири яйця разом з вершками і половиною тертого сиру. Зніміть сковороду з пастою з вогню, влийте вершкову суміш і швидко перемішайте. Накрийте посуд з карбонарой і залиште соус загуснути на пару хвилин під дією пари. Після, знову перемішайте і подавайте з рештою сиру.

    Як приготувати спагетті карбонара з вершками і беконом?


    Інгредієнти:

  • бекон – 6 скибочок;

  • часник – 2 зубки;

  • спагетті – 240 г;

  • тертий пармезан – 65 г;

  • вершки – 115 мл;

  • жменю зеленого горошку.


  • Приготування
    Поставте варитися спагетті. Обсмажте скибочки бекону до хрускоту і змішайте з подрібненим часником. До зажаренному бекону додайте відварені спагетті і відразу ж влийте до них збиті з яйцем вершки. Після інтенсивного перемішування зніміть пасту з вогню і залиште під кришкою на пару хвилин. Перед подачею змішайте карбонару з сиром.

    Карбонара - рецепт з беконом, грибами та вершками


    Інгредієнти:

  • спагетті – 245 г;

  • бекон – 6 скибочок;

  • вершки – 235 мл;

  • печериці – 240 г;

  • сухе вино – 115 мл;

  • яйця – 2 шт.;

  • часник – 3 зубки;
  • Паста карбонара з беконом і вершками - рецепт

  • ріпчаста цибуля – 85 м;

  • тертий пармезан – 45 р.


  • Приготування
    Зваріть спагетті. Разом з шматочками бекону припустіть на сковороді нарізану цибулю, часник і гриби. Коли зайва волога з грибів вийде, влийте сухе вино, дайте половині рідини випаруватися і додайте вершки. Змішайте відварені спагетті разом з вмістом сковороди. Після закипання вершковою суміші, додайте пару збитий яєць, дочекайтеся загустіння соусу і посипте його сиром.
    Додав: admin | 10-08-2016, 19:31
    Переглядів: 198