Паста карбонара з беконом і вершками - рецепт
Рецепт пасти карбонара з беконом і вершками, мабуть, є одним з найбільш популярних серед всіх своїх аналогів. В основі рецепту лежить суміш обсмаженого бекону і яйця, які збагачують пасту ароматами і эмульсифицируются в густий соус.
Почнемо з класичного рецепту, в рамках якої основою є обсмажений бекон, до якого потім додають тертий пармезан і яйце, а також трохи води, в якій варилася сама паста. Мінімум зусиль, і ситий вечерю для всієї родини готовий до подачі на стіл.
Інгредієнти:
спагетті – 135 г;
бекон – 85 м;
яйце – 1 шт.;
оливкова олія – 15 мл;
часник сушений – 1/2 ч. ложки;
вершки – 45 мл;
жменя зелені петрушки.
Приготування
Розділивши бекон на рівні шматочки, обсмажте кожен з них до хрускоту на сухій і добре розігрітій сковороді. Одночасно з беконом поставте пасту варитися на інший конфорці. Коли паста дійде до готовності, відкиньте її на друшляк (воду збережіть), збризніть маслом і киньте на сковороду до смаженій бекону. Швидко збийте яйце з половиною тертого сиру і налийте на сковороду разом з вершками і ополоником гарячої води, в якій варилася паста. Почніть інтенсивно помішувати, щоб соус не згорнувся, а перетворився на емульсію і рівномірно покрив спагетті.
Перед сервіровкою посипте пасту залишками сиру і зеленню петрушки.
Варто відразу зазначити, що в класичному рецепті пасти карбонара вершки відсутні. Необхідної консистенції соусу домагаються за рахунок додавання яйця і борошнистої води з-під самої пасти. Але якщо ви вирішите модифікувати класику, то для більшої сливочности соусу в хід можна пустити і молочні продукти.
Інгредієнти:
панчетта – 55 г;
гілочки чебрецю – 3 шт.;
часникові зубки – 2 шт.;
спагетті – 235 г;
яйця – 4 шт.;
тертий сир – 75 г;
вершки – 60 мл
Приготування
Обсмажте шматочки панчетти до хрускоту і витоплювання жиру. Одночасно поставте пасту варитися. На сковороду з гарячим жиром покладіть нарізаний часник і чебрець, а після перемішування додати відварені спагетті. Збийте чотири яйця разом з вершками і половиною тертого сиру. Зніміть сковороду з пастою з вогню, влийте вершкову суміш і швидко перемішайте. Накрийте посуд з карбонарой і залиште соус загуснути на пару хвилин під дією пари. Після, знову перемішайте і подавайте з рештою сиру.
Інгредієнти:
бекон – 6 скибочок;
часник – 2 зубки;
спагетті – 240 г;
тертий пармезан – 65 г;
вершки – 115 мл;
жменю зеленого горошку.
Приготування
Поставте варитися спагетті. Обсмажте скибочки бекону до хрускоту і змішайте з подрібненим часником. До зажаренному бекону додайте відварені спагетті і відразу ж влийте до них збиті з яйцем вершки. Після інтенсивного перемішування зніміть пасту з вогню і залиште під кришкою на пару хвилин. Перед подачею змішайте карбонару з сиром.
Інгредієнти:
спагетті – 245 г;
бекон – 6 скибочок;
вершки – 235 мл;
печериці – 240 г;
сухе вино – 115 мл;
яйця – 2 шт.;
часник – 3 зубки;
ріпчаста цибуля – 85 м;
тертий пармезан – 45 р.
Приготування
Зваріть спагетті. Разом з шматочками бекону припустіть на сковороді нарізану цибулю, часник і гриби. Коли зайва волога з грибів вийде, влийте сухе вино, дайте половині рідини випаруватися і додайте вершки. Змішайте відварені спагетті разом з вмістом сковороди. Після закипання вершковою суміші, додайте пару збитий яєць, дочекайтеся загустіння соусу і посипте його сиром.
Карбонара з беконом - рецепт з вершками
Почнемо з класичного рецепту, в рамках якої основою є обсмажений бекон, до якого потім додають тертий пармезан і яйце, а також трохи води, в якій варилася сама паста. Мінімум зусиль, і ситий вечерю для всієї родини готовий до подачі на стіл.
Інгредієнти:
Приготування
Розділивши бекон на рівні шматочки, обсмажте кожен з них до хрускоту на сухій і добре розігрітій сковороді. Одночасно з беконом поставте пасту варитися на інший конфорці. Коли паста дійде до готовності, відкиньте її на друшляк (воду збережіть), збризніть маслом і киньте на сковороду до смаженій бекону. Швидко збийте яйце з половиною тертого сиру і налийте на сковороду разом з вершками і ополоником гарячої води, в якій варилася паста. Почніть інтенсивно помішувати, щоб соус не згорнувся, а перетворився на емульсію і рівномірно покрив спагетті.
Перед сервіровкою посипте пасту залишками сиру і зеленню петрушки.
Карбонара - класичний рецепт з беконом і вершками
Варто відразу зазначити, що в класичному рецепті пасти карбонара вершки відсутні. Необхідної консистенції соусу домагаються за рахунок додавання яйця і борошнистої води з-під самої пасти. Але якщо ви вирішите модифікувати класику, то для більшої сливочности соусу в хід можна пустити і молочні продукти.
Інгредієнти:
Приготування
Обсмажте шматочки панчетти до хрускоту і витоплювання жиру. Одночасно поставте пасту варитися. На сковороду з гарячим жиром покладіть нарізаний часник і чебрець, а після перемішування додати відварені спагетті. Збийте чотири яйця разом з вершками і половиною тертого сиру. Зніміть сковороду з пастою з вогню, влийте вершкову суміш і швидко перемішайте. Накрийте посуд з карбонарой і залиште соус загуснути на пару хвилин під дією пари. Після, знову перемішайте і подавайте з рештою сиру.
Як приготувати спагетті карбонара з вершками і беконом?
Інгредієнти:
Приготування
Поставте варитися спагетті. Обсмажте скибочки бекону до хрускоту і змішайте з подрібненим часником. До зажаренному бекону додайте відварені спагетті і відразу ж влийте до них збиті з яйцем вершки. Після інтенсивного перемішування зніміть пасту з вогню і залиште під кришкою на пару хвилин. Перед подачею змішайте карбонару з сиром.
Карбонара - рецепт з беконом, грибами та вершками
Інгредієнти:
Приготування
Зваріть спагетті. Разом з шматочками бекону припустіть на сковороді нарізану цибулю, часник і гриби. Коли зайва волога з грибів вийде, влийте сухе вино, дайте половині рідини випаруватися і додайте вершки. Змішайте відварені спагетті разом з вмістом сковороди. Після закипання вершковою суміші, додайте пару збитий яєць, дочекайтеся загустіння соусу і посипте його сиром.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паста карбонара з шинкою і вершками – рецепт
Самий відомий і улюблений вид пасти - карбонара. Сьогодні його варіацій існує нереальна кількість, про саму нетрадиційної поговоримо далі. Розповімо,
Паста карбонара з беконом – рецепт
Дивно смачне і дійсно ситне блюдо пропонуємо приготувати в італійському стилі. Розповімо, як створити справжню класичну карбонару і запропонуємо
Карбонара з беконом - рецепт
Рецепт карбонара, який ми пропонуємо в статті, не зовсім класичний, однак це італійське блюдо практично неможливо зіпсувати. До того ж з плином часу
Карбонара з беконом і вершками – рецепт
Класичну карбонару складно впізнати серед достатку варіацій, які існують сьогодні. Рецепти, представлені в статті, відрізняються від традиційної
Як приготувати пасту карбонара в домашніх умовах?
Якщо ви тільки починаєте знайомитися з італійською кухнею, то рецепт пасти карбонара - найкращий варіант для старту. Скориставшись нашими докладними
Паста карбонара з вершками - рецепт
Паста карбонара - це найпопулярніше італійське блюдо, яке полюбилося багатьом з нас. Рецепт створення пасти в соусі карбонара має безліч варіацій. І