Паста карбонара з беконом – рецепт
Класичний рецепт пасти карбонара з беконом любимо багатьма. Адже дійсно, хто здатний встояти перед поєднанням пасти з яєчними жовтками, хрустким беконом і невеликою кількістю вершкового соусу? Для всіх тих, хто не способі зробити цього, пропонуємо кілька варіації італійської класики, які не залишать любителів пасти байдужими.
Варто почати з того, що класичний рецепт карбонари не містить у своєму складі вершків та інших молочних продуктів. Така паста готується з додаванням жовтків, тертого сиру і начинки з хрусткого бекону , а точніше – панчетти.
Інгредієнти:
яєчні жовтки – 3 шт.;
тертий пармезан – 45 г;
панчетта – 145 г;
спагетті – 200 г;
часник – 1 зубок.
Приготування
Почніть приготування з варіння пасти, поки спагетті на плиті, ми спокійно встигнемо приготувати і сам соус.
Наріжте панчетту і обсмажте на сухій сковороді до хрускоту. Разом з шматочками панчетти покладіть в посуд і роздавлений зубок часнику. Коли м'ясо буде готове, часник приберіть. Відберіть ополоник води, в якій варяться спагетті, і влийте до яєчних жовтків при інтенсивному збиванні. Додайте 2/3 тертого пармезану слідом.
Спагетті відкиньте і перекладіть на сковороду з обсмаженою беконом. Зніміть посуд з вогню, влийте соус на основі яєць і почніть активно перемішувати. При необхідності, влийте ще трохи води, щоб соус став однорідним і блискучим. У самому кінці додайте залишився пармезан і перемішайте.
З часом класичний рецепт модифікувався і для більшої кремообразности до соусу стали вливати вершки. Якщо ви не боретеся за автентичність, то не пропустіть шансу спробувати й цю варіацію страви.
Інгредієнти:
спагетті – 280 м;
бекон – 5 скибочок;
яйце – 1 шт.;
вершки – 55 мл;
яєчні жовтки – 3 шт.;
тертий пармезан – 45 р.
Приготування
Перекладіть скибочки бекону на деко і поставте під гриль. Коли зайвий жир витопиться і шматочки стануть хрусткими – готово.
Відваріть пасту у великій кількості підсоленої води. Поки макарони варяться, ціле яйце збийте з жовтками, вершками і більшою половиною сиру. Злийте пасту, поверніть її назад в посуд, в якій вона варилася, і додайте сирно-яєчну суміш. Швидко перемішуючи, дочекайтеся, коли яйця стануть кремоподібними, соус загусне і рівномірно покриє спагетті. Сервіруйте карбонару, посипавши залишилися сиром і шматочками бекону.
Інгредієнти:
спагетті – 345 г;
яєчні жовтки – 4 шт.;
вершки – 215 мл;
тертий пармезан – 65 г;
бекон – 95 г;
порей – 115 р.
Приготування
Поки макарони варяться, припустіть шматочки бекону разом з пореєм. Коли бекон стане зажаристым і хрустким, додайте на сковороду пасту. Збийте жовтки з вершками, зніміть сковороду з вогню і почніть отриману суміш вливати тонкою цівкою, постійно помішуючи, щоб яйця не згорталися. Коли соус загусне, пасту можна відразу ж сервірувати.
Інгредієнти:
вершкове масло – 35 г;
шалот – 25 г;
печериці – 195 г;
панчетта – 35 г;
спагетті – 370 г;
яйця – 2 шт.;
тертий сир – 95 г;
часник – 2 зубки.
Приготування
Розділіть шалот на тонкі кільця і припустіть їх з невеликою кількістю масла і нарізаним беконом, поки вариться паста. Коли шалот розм'якшиться, додайте до нього гриби і дочекайтеся, поки вся волога з них випарується. У самому кінці додайте до засмажки часник. Змішайте вміст сковороди з готової пастою і влийте до неї пару збитих яєць. Знявши сковороду з вогню, почніть активно перемішувати соус, при необхідності підливаючи трохи води, в якій варилися спагетті. Готову пасту сервірують відразу ж.
Класичний рецепт карбонара з беконом без вершків
Варто почати з того, що класичний рецепт карбонари не містить у своєму складі вершків та інших молочних продуктів. Така паста готується з додаванням жовтків, тертого сиру і начинки з хрусткого бекону , а точніше – панчетти.
Інгредієнти:
Приготування
Почніть приготування з варіння пасти, поки спагетті на плиті, ми спокійно встигнемо приготувати і сам соус.
Наріжте панчетту і обсмажте на сухій сковороді до хрускоту. Разом з шматочками панчетти покладіть в посуд і роздавлений зубок часнику. Коли м'ясо буде готове, часник приберіть. Відберіть ополоник води, в якій варяться спагетті, і влийте до яєчних жовтків при інтенсивному збиванні. Додайте 2/3 тертого пармезану слідом.
Спагетті відкиньте і перекладіть на сковороду з обсмаженою беконом. Зніміть посуд з вогню, влийте соус на основі яєць і почніть активно перемішувати. При необхідності, влийте ще трохи води, щоб соус став однорідним і блискучим. У самому кінці додайте залишився пармезан і перемішайте.
Рецепт спагетті карбонара з беконом і вершками
З часом класичний рецепт модифікувався і для більшої кремообразности до соусу стали вливати вершки. Якщо ви не боретеся за автентичність, то не пропустіть шансу спробувати й цю варіацію страви.
Інгредієнти:
Приготування
Перекладіть скибочки бекону на деко і поставте під гриль. Коли зайвий жир витопиться і шматочки стануть хрусткими – готово.
Відваріть пасту у великій кількості підсоленої води. Поки макарони варяться, ціле яйце збийте з жовтками, вершками і більшою половиною сиру. Злийте пасту, поверніть її назад в посуд, в якій вона варилася, і додайте сирно-яєчну суміш. Швидко перемішуючи, дочекайтеся, коли яйця стануть кремоподібними, соус загусне і рівномірно покриє спагетті. Сервіруйте карбонару, посипавши залишилися сиром і шматочками бекону.
Карбонара з беконом і вершками – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Поки макарони варяться, припустіть шматочки бекону разом з пореєм. Коли бекон стане зажаристым і хрустким, додайте на сковороду пасту. Збийте жовтки з вершками, зніміть сковороду з вогню і почніть отриману суміш вливати тонкою цівкою, постійно помішуючи, щоб яйця не згорталися. Коли соус загусне, пасту можна відразу ж сервірувати.
Паста карбонара - рецепт з беконом, вершковим соусом і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Розділіть шалот на тонкі кільця і припустіть їх з невеликою кількістю масла і нарізаним беконом, поки вариться паста. Коли шалот розм'якшиться, додайте до нього гриби і дочекайтеся, поки вся волога з них випарується. У самому кінці додайте до засмажки часник. Змішайте вміст сковороди з готової пастою і влийте до неї пару збитих яєць. Знявши сковороду з вогню, почніть активно перемішувати соус, при необхідності підливаючи трохи води, в якій варилися спагетті. Готову пасту сервірують відразу ж.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паста карбонара з беконом і вершками - рецепт
Як і у будь-якій кулінарній класики, у карбонари існує безліч варіацій, і про деяких з них ми поговоримо в докладних рецептів, описаних у цьому
Карбонара з беконом - рецепт
Рецепт карбонара, який ми пропонуємо в статті, не зовсім класичний, однак це італійське блюдо практично неможливо зіпсувати. До того ж з плином часу
Карбонара з беконом і вершками – рецепт
Класичну карбонару складно впізнати серед достатку варіацій, які існують сьогодні. Рецепти, представлені в статті, відрізняються від традиційної
Як приготувати пасту карбонара в домашніх умовах?
Якщо ви тільки починаєте знайомитися з італійською кухнею, то рецепт пасти карбонара - найкращий варіант для старту. Скориставшись нашими докладними
Соус карбонара – рецепт
Ще один класичний італійський соус, який завоював свою увагу в нашій країні - карбонара. У нашій статті ми розповімо вам з чого складається соус,
Паста карбонара з вершками - рецепт
Паста карбонара - це найпопулярніше італійське блюдо, яке полюбилося багатьом з нас. Рецепт створення пасти в соусі карбонара має безліч варіацій. І