Класичний рецепт пасти карбонара з беконом любимо багатьма. Адже дійсно, хто здатний встояти перед поєднанням пасти з яєчними жовтками, хрустким беконом і невеликою кількістю вершкового соусу? Для всіх тих, хто не способі зробити цього, пропонуємо кілька варіації італійської класики, які не залишать любителів пасти байдужими.
Класичний рецепт карбонара з беконом без вершків
Варто почати з того, що класичний рецепт карбонари не містить у своєму складі вершків та інших молочних продуктів. Така паста готується з додаванням жовтків, тертого сиру і начинки з хрусткого бекону , а точніше – панчетти.
Інгредієнти: яєчні жовтки – 3 шт.; тертий пармезан – 45 г; панчетта – 145 г; спагетті – 200 г; часник – 1 зубок. Приготування Почніть приготування з варіння пасти, поки спагетті на плиті, ми спокійно встигнемо приготувати і сам соус.
Наріжте панчетту і обсмажте на сухій сковороді до хрускоту. Разом з шматочками панчетти покладіть в посуд і роздавлений зубок часнику. Коли м'ясо буде готове, часник приберіть. Відберіть ополоник води, в якій варяться спагетті, і влийте до яєчних жовтків при інтенсивному збиванні. Додайте 2/3 тертого пармезану слідом.
Спагетті відкиньте і перекладіть на сковороду з обсмаженою беконом. Зніміть посуд з вогню, влийте соус на основі яєць і почніть активно перемішувати. При необхідності, влийте ще трохи води, щоб соус став однорідним і блискучим. У самому кінці додайте залишився пармезан і перемішайте.
Рецепт спагетті карбонара з беконом і вершками
З часом класичний рецепт модифікувався і для більшої кремообразности до соусу стали вливати вершки. Якщо ви не боретеся за автентичність, то не пропустіть шансу спробувати й цю варіацію страви.
Інгредієнти: спагетті – 280 м; бекон – 5 скибочок; яйце – 1 шт.; вершки – 55 мл; яєчні жовтки – 3 шт.; тертий пармезан – 45 р. Приготування Перекладіть скибочки бекону на деко і поставте під гриль. Коли зайвий жир витопиться і шматочки стануть хрусткими – готово.
Відваріть пасту у великій кількості підсоленої води. Поки макарони варяться, ціле яйце збийте з жовтками, вершками і більшою половиною сиру. Злийте пасту, поверніть її назад в посуд, в якій вона варилася, і додайте сирно-яєчну суміш. Швидко перемішуючи, дочекайтеся, коли яйця стануть кремоподібними, соус загусне і рівномірно покриє спагетті. Сервіруйте карбонару, посипавши залишилися сиром і шматочками бекону.
Карбонара з беконом і вершками – рецепт
Інгредієнти: спагетті – 345 г; яєчні жовтки – 4 шт.; вершки – 215 мл; тертий пармезан – 65 г; бекон – 95 г; порей – 115 р. Приготування Поки макарони варяться, припустіть шматочки бекону разом з пореєм. Коли бекон стане зажаристым і хрустким, додайте на сковороду пасту. Збийте жовтки з вершками, зніміть сковороду з вогню і почніть отриману суміш вливати тонкою цівкою, постійно помішуючи, щоб яйця не згорталися. Коли соус загусне, пасту можна відразу ж сервірувати.
Паста карбонара - рецепт з беконом, вершковим соусом і грибами
Інгредієнти: вершкове масло – 35 г; шалот – 25 г; печериці – 195 г; панчетта – 35 г; спагетті – 370 г; яйця – 2 шт.; тертий сир – 95 г; часник – 2 зубки. Приготування Розділіть шалот на тонкі кільця і припустіть їх з невеликою кількістю масла і нарізаним беконом, поки вариться паста. Коли шалот розм'якшиться, додайте до нього гриби і дочекайтеся, поки вся волога з них випарується. У самому кінці додайте до засмажки часник. Змішайте вміст сковороди з готової пастою і влийте до неї пару збитих яєць. Знявши сковороду з вогню, почніть активно перемішувати соус, при необхідності підливаючи трохи води, в якій варилися спагетті. Готову пасту сервірують відразу ж.