Рецепт пасти карбонара з беконом і вершками, мабуть, є одним з найбільш популярних серед всіх своїх аналогів. В основі рецепту лежить суміш обсмаженого бекону і яйця, які збагачують пасту ароматами і эмульсифицируются в густий соус.
Карбонара з беконом - рецепт з вершками
Почнемо з класичного рецепту, в рамках якої основою є обсмажений бекон, до якого потім додають тертий пармезан і яйце, а також трохи води, в якій варилася сама паста. Мінімум зусиль, і ситий вечерю для всієї родини готовий до подачі на стіл.
Інгредієнти: спагетті – 135 г; бекон – 85 м; яйце – 1 шт.; оливкова олія – 15 мл; часник сушений – 1/2 ч. ложки; вершки – 45 мл; жменя зелені петрушки. Приготування Розділивши бекон на рівні шматочки, обсмажте кожен з них до хрускоту на сухій і добре розігрітій сковороді. Одночасно з беконом поставте пасту варитися на інший конфорці. Коли паста дійде до готовності, відкиньте її на друшляк (воду збережіть), збризніть маслом і киньте на сковороду до смаженій бекону. Швидко збийте яйце з половиною тертого сиру і налийте на сковороду разом з вершками і ополоником гарячої води, в якій варилася паста. Почніть інтенсивно помішувати, щоб соус не згорнувся, а перетворився на емульсію і рівномірно покрив спагетті.
Перед сервіровкою посипте пасту залишками сиру і зеленню петрушки.
Карбонара - класичний рецепт з беконом і вершками
Варто відразу зазначити, що в класичному рецепті пасти карбонара вершки відсутні. Необхідної консистенції соусу домагаються за рахунок додавання яйця і борошнистої води з-під самої пасти. Але якщо ви вирішите модифікувати класику, то для більшої сливочности соусу в хід можна пустити і молочні продукти.
Інгредієнти: панчетта – 55 г; гілочки чебрецю – 3 шт.; часникові зубки – 2 шт.; спагетті – 235 г; яйця – 4 шт.; тертий сир – 75 г; вершки – 60 мл Приготування Обсмажте шматочки панчетти до хрускоту і витоплювання жиру. Одночасно поставте пасту варитися. На сковороду з гарячим жиром покладіть нарізаний часник і чебрець, а після перемішування додати відварені спагетті. Збийте чотири яйця разом з вершками і половиною тертого сиру. Зніміть сковороду з пастою з вогню, влийте вершкову суміш і швидко перемішайте. Накрийте посуд з карбонарой і залиште соус загуснути на пару хвилин під дією пари. Після, знову перемішайте і подавайте з рештою сиру.
Як приготувати спагетті карбонара з вершками і беконом?
Інгредієнти: бекон – 6 скибочок; часник – 2 зубки; спагетті – 240 г; тертий пармезан – 65 г; вершки – 115 мл; жменю зеленого горошку. Приготування Поставте варитися спагетті. Обсмажте скибочки бекону до хрускоту і змішайте з подрібненим часником. До зажаренному бекону додайте відварені спагетті і відразу ж влийте до них збиті з яйцем вершки. Після інтенсивного перемішування зніміть пасту з вогню і залиште під кришкою на пару хвилин. Перед подачею змішайте карбонару з сиром.
Карбонара - рецепт з беконом, грибами та вершками
Інгредієнти: спагетті – 245 г; бекон – 6 скибочок; вершки – 235 мл; печериці – 240 г; сухе вино – 115 мл; яйця – 2 шт.; часник – 3 зубки; ріпчаста цибуля – 85 м; тертий пармезан – 45 р. Приготування Зваріть спагетті. Разом з шматочками бекону припустіть на сковороді нарізану цибулю, часник і гриби. Коли зайва волога з грибів вийде, влийте сухе вино, дайте половині рідини випаруватися і додайте вершки. Змішайте відварені спагетті разом з вмістом сковороди. Після закипання вершковою суміші, додайте пару збитий яєць, дочекайтеся загустіння соусу і посипте його сиром.