Чим популярніший блюдо, тим більше варіацій класичного рецепту його приготування можна зустріти в кулінарних книгах або на тематичних сайтах в мережі інтернет. Так і у випадку з пастою карбонара існує маса класичних версій, автори яких навперебій стверджують, що саме їхній варіант самий оригінальний, і тільки так готується класичне італійське страву.
Насправді, погодьтеся, не важливо, який з варіантів найбільш автентичний, головне, що це в жодному разі шалено смачно, ароматно і апетитно.
Spaghetti карбонара - класичний італійський рецепт з беконом без вершків
Інгредієнти: спагетті – 345 г; бекон – 215 г; жовтки свіжих добірних яєць – 3 шт.; пармезан – 70 г; пекоріно романо (сир) – 50 р; часникові зубки – 2-3 шт.; сіль крупна і свіжозмелену чорний перець. Приготування Класична карбонара без вершків готується максимально швидко, а ефект від страви просто приголомшливий. Одночасно ставимо на плиту каструлю з підсоленою водою для спагетті і сковороду для бекону. Останній нарізаємо тонкими смужками і викладаємо на дно прогрітій сковорідки. Очищаємо і шаткуємо як можна дрібніше часникові зубчики і додаємо їх через пару хвилин до бекону. Деякі кулінари рекомендують додавати тільки трохи роздавлені часникові зубці, а після обсмажування витягувати їх з сковороди і викидати. Якщо вам не подобається смак смаженого часнику, рекомендуємо так і вчинити. Поки смажиться бекон і варяться спагетті, перетираємо на тертці сир пеккоріно романо і пармезан і змішуємо отриману стружку з жовтками свіжих добірних курячих яєць.
По готовності макаронних виробів відкидаємо їх на друшляк, після чого змішуємо з беконом і сирно-жовтковою сумішшю, тут же викладаємо на теплу тарілку, приправляємо за смаком свежесмолотым перчиком і негайно подаємо до столу.
Паста карбонара - класичний рецепт з вершками
Інгредієнти: спагетті – 345 г; бекон – 215 г; жовтки свіжих добірних яйця – 4 шт.; вершки жирністю не менше 33% – 165 мл; пармезан – 120 г; часникові зубки – 2-3 шт.; зелень свіжа – за смаком; сіль крупна і свежеперемолотый чорний перець – за смаком. Приготування Відмінність даного рецепту від попереднього більш рідкої текстурі соусу, яка досягається за рахунок додавання вершків.
В іншому точно також ставимо варитися спагетті і обсмажуємо нарізану тонкими слайсами бекон з нарубаним часником. В даному випадку в кінці смаження додаємо трохи нарубаної зелені і трохи прогріваємо її разом з беконом і часником. В окремій каструльці змішуємо жовтки з вершками і натертим пармезаном, підсолюємо і прогріваємо масу на водяній бані, безперервно помішуючи її при цьому віночком, але не даємо закипіти. По готовності спагеті, зливаємо воду, додаємо в каструлю з макаронними виробами гарячий соус, піджарку з беконом і все ретельно перемішуємо. Тут же подаємо пасту карбонара на прогрітій тарілці, прикрасивши зеленню і приправивши свежесмолотым перчиком.
Класична паста карбонара - рецепт з вершковим соусом і куркою
Інгредієнти: спагетті – 345 г; куряче м'ясо (філе) – 215 г; жовтки свіжих добірних яєць – 3 шт.; олія оливкова або соняшникову – 55 мл; вершки – 115 мл; пармезан – 80 г; часникові зубки – 2-3 шт.; зелень базиліка; сіль крупна і свежеперемолотый чорний перець. Приготування В даному випадку замість бекону в якості м'ясної компонента використовується курка. М'ясо птиці нарізаємо невеликими брусочками і
підрум'янюємо на маслі в прогрітому сотейнику. Далі додаємо нашатковану часник, смажимо ще кілька хвилин і вливаємо вершки. Підсолюємо вміст сковороди, перчимо і тушкуємо при безперервному помішуванні ще кілька хвилин. При цьому відварюємо в підсоленій воді спагетті і готуємо соус, змішавши жовтки, перетертий пармезан, нарізаний базилік і додавши в суміш трохи солі.
По готовності змішуємо спагетті, слив з них попередньо воду, з соусом і куркою з вершками, прогріваємо на помірному вогні, помішуючи кілька хвилин, і знімаємо з вогню. Подаємо страву негайно на прогрітій тарілці.