Макарони в чистому вигляді здаються зовсім не апетитними і прісними. Але якщо приправити їх відповідним соусом, смак страви перетворюється до невпізнання, а трапеза перетворюється на справжнє задоволення.
Одним з найпопулярніших соусів до макаронів є сирний на основі плавленого або твердого сиру. Про те, як його приготувати в декількох варіаціях, розповімо далі.
Сирний соус до макаронів – рецепт з плавленого сиру
Інгредієнти: вершки середньої жирності – 210 мл; сир плавлений – 145 г; петрушка (зелень) – 2-3 гілочки; перець чорний свежеперемолотый – 1 щіпка; сіль кам'яна йодована – за смаком. Приготування Для приготування соусу наливаємо вершки в сотейник і ставимо на конфорки плити прогріватися. Поки вміст посудини гріється, плавлений сир нарізаємо шматочками. Викладаємо їх у вже гарячі вершки і розмішуємо до повного розпускання. Додаємо також дрібненько нарізану петрушку і чорний свежеперемолотый перець, підсолюємо соус за смаком і гарячим виливаємо на макарони перед подачею.
Молочно-сирний соус для макаронів - простий рецепт з твердим сиром
Інгредієнти: масло вершкове – 35 г; сир твердий – 220 г; борошно пшеничне – 20 г; незбиране молоко – 240 мл; перець чорний свежеперемолотый – 1 щіпка; сіль кам'яна йодована – за смаком. Приготування Спочатку в сотейнику розтоплюємо масло вершкове і всипаємо до нього борошно. Пасеруємо її в олії до кремового відтінку, після чого вливаємо молоко тонкою цівкою, безперервно збиваючи при цьому вміст сотейника. Приправляємо молочну масу за смаком перчиком, додаємо перетертий на треку твердий сир і прогріваємо при безперервному помішуванні до повного розплавлення. Залишилося тільки спробувати соус на смак і при необхідності підсолити. Дуже часто в такий соус додають також для кольору і смаку мелену солодку паприку.
Американський сирний соус до макаронів
Інгредієнти: масло вершкове – 65 г; сир твердий перетертий – 240 г; борошно пшеничне – 65 г; незбиране молоко – 125 мл; вершки – 125 мл; гірчиця суха – 1/4 ч. ложки; перець чорний свежеперемолотый – 1 щіпка; сіль кам'яна йодована – за смаком. Приготування Для приготування американського сирного соусу пасеруємо в розтопленому вершковому маслі борошно, додавши дрібку солі і гірчичний порошок. Вливаємо тонкою цівкою молоко, а потім вершки, безперервно й інтенсивно збиваючи при цьому вміст сковороди або сотейника віночком. Проварюємо соус при помішуванні пару хвилин, після чого всипаємо перетертий на тертці твердий сир і розмішуємо масу до його повного розплавлення. Присмачую соус за смаком перцем і при необхідності сіллю і тут же подаємо до макаронів поки гарячий.
Сирний соус з беконом для макаронів
Інгредієнти: бекон копчений – 195 г; сир твердий перетертий – 80 г; добірне куряче яйце – 1 шт.; сметана густа – 90 г; зубці часникові – 2-3 шт.; перець чорний свежеперемолотый – 1 щіпка; сіль кам'яна йодована – за смаком; базилік (листя) і черрі для подачі. Приготування Щоб приготувати соус для макаронів по даному рецепту, копчений бекон нарізаємо тонкими слайсами, а потім соломкою і обсмажуємо трохи на сковороді. В окремій мисці з'єднуємо добірне куряче яйце і сметану, додаємо туди ж очищені і продавлені через прес часникові зубчики і перетертий на маленькій тертці твердий сир. Кидаємо також по дрібці солі і перчика і пробиваємо компоненти за допомогою міксера.
Як тільки макарони зваряться, зливаємо воду і доповнюємо страва обсмаженим беконом і соусом. Ретельно і швидко все перемішуємо і тут же негайно подаємо до столу, приправивши страва листочками базиліку і половинками черрі.