Вернуться назад Распечатать

Сирний соус для макаронів

Сирний соус для макаронів
Макарони в чистому вигляді здаються зовсім не апетитними і прісними. Але якщо приправити їх відповідним соусом, смак страви перетворюється до невпізнання, а трапеза перетворюється на справжнє задоволення.
Одним з найпопулярніших соусів до макаронів є сирний на основі плавленого або твердого сиру. Про те, як його приготувати в декількох варіаціях, розповімо далі.

Сирний соус до макаронів – рецепт з плавленого сиру


Інгредієнти:

  • вершки середньої жирності – 210 мл;

  • сир плавлений – 145 г;

  • петрушка (зелень) – 2-3 гілочки;

  • перець чорний свежеперемолотый – 1 щіпка;

  • сіль кам'яна йодована – за смаком.


  • Приготування
    Для приготування соусу наливаємо вершки в сотейник і ставимо на конфорки плити прогріватися. Поки вміст посудини гріється, плавлений сир нарізаємо шматочками. Викладаємо їх у вже гарячі вершки і розмішуємо до повного розпускання. Додаємо також дрібненько нарізану петрушку і чорний свежеперемолотый перець, підсолюємо соус за смаком і гарячим виливаємо на макарони перед подачею.

    Молочно-сирний соус для макаронів - простий рецепт з твердим сиром


    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 35 г;

  • сир твердий – 220 г;

  • борошно пшеничне – 20 г;

  • незбиране молоко – 240 мл;

  • перець чорний свежеперемолотый – 1 щіпка;

  • сіль кам'яна йодована – за смаком.


  • Приготування
    Спочатку в сотейнику розтоплюємо масло вершкове і всипаємо до нього борошно. Пасеруємо її в олії до кремового відтінку, після чого вливаємо молоко тонкою цівкою, безперервно збиваючи при цьому вміст сотейника. Приправляємо молочну масу за смаком перчиком, додаємо перетертий на треку твердий сир і прогріваємо при безперервному помішуванні до повного розплавлення. Залишилося тільки спробувати соус на смак і при необхідності підсолити. Дуже часто в такий соус додають також для кольору і смаку мелену солодку паприку.

    Американський сирний соус до макаронів


    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 65 г;

  • сир твердий перетертий – 240 г;

  • борошно пшеничне – 65 г;

  • незбиране молоко – 125 мл;

  • вершки – 125 мл;

  • гірчиця суха – 1/4 ч. ложки;

  • перець чорний свежеперемолотый – 1 щіпка;

  • сіль кам'яна йодована – за смаком.


  • Приготування
    Для приготування американського сирного соусу пасеруємо в розтопленому вершковому маслі борошно, додавши дрібку солі і гірчичний порошок. Вливаємо тонкою цівкою молоко, а потім вершки, безперервно й інтенсивно збиваючи при цьому вміст сковороди або сотейника віночком. Проварюємо соус при помішуванні пару хвилин, після чого всипаємо перетертий на тертці твердий сир і розмішуємо масу до його повного розплавлення. Присмачую соус за смаком перцем і при необхідності сіллю і тут же подаємо до макаронів поки гарячий.

    Сирний соус з беконом для макаронів


    Інгредієнти:

  • бекон копчений – 195 г;

  • сир твердий перетертий – 80 г;

  • добірне куряче яйце – 1 шт.;

  • сметана густа – 90 г;

  • зубці часникові – 2-3 шт.;

  • перець чорний свежеперемолотый – 1 щіпка;

  • сіль кам'яна йодована – за смаком;

  • базилік (листя) і черрі для подачі.


  • Приготування
    Щоб приготувати соус для макаронів по даному рецепту, копчений бекон нарізаємо тонкими слайсами, а потім соломкою і обсмажуємо трохи на сковороді. В окремій мисці з'єднуємо добірне куряче яйце і сметану, додаємо туди ж очищені і продавлені через прес часникові зубчики і перетертий на маленькій тертці твердий сир. Кидаємо також по дрібці солі і перчика і пробиваємо компоненти за допомогою міксера.
    Як тільки макарони зваряться, зливаємо воду і доповнюємо страва обсмаженим беконом і соусом. Ретельно і швидко все перемішуємо і тут же негайно подаємо до столу, приправивши страва листочками базиліку і половинками черрі.