Сирник з сиру
З назви зрозуміло, що основою сирників є сир, але замінити його можна сирною масою чи навіть рікоттою. Нижче ми розберемо як солодкі, так і солоні варіації сирники із сиру.
Якщо ви хочете приготувати максимально пишні та повітряні сирник, то переконайтеся, що використовується в рецептах свіжу соду і розпушувач (не старше 6 місяців), а також додаєте достатньо борошна для того, щоб утримати бульбашки повітря і зберегти текстуру.
Інгредієнти:
борошно – 95 г;
розпушувач – 5 г;
сода – 5 г;
молоко – 55 мл;
яйця – 2 ш.;
сир – 135 г;
цедра двох лимонів;
цукор – 55 р.
Приготування
Перед тим, як приготувати сирник з сиру на сковороді, переконайтеся в однорідності використовуваного сиру. Якщо трапляються великі крупинки, то протріть його або збийте блендером.
Змішайте всі сухі компоненти зі списку крім цукру, його ж збийте з парою яєць, цитрусової цедрою і молоком. Додайте яєчну суміш до сиру і перетріть всі разом. В самому кінці всипте суху суміш інгредієнтів замісіть тісто рівно до того моменту, поки все не з'єднається разом (надмірне вимішування може зробити сирники жорсткими). Обсмажуйте порції суміші, приблизно по чверті склянки за раз, до рівномірного зарум'янювання з обох сторін, а подавайте з медом і йогуртом .
Якщо питання калорійності принциповий у вашому раціоні, то зверніть увагу на технологію випічки сирників в духовій шафі. В рамках цього простого рецепту для формування сирної маси можна використовувати форми для мафінів максимального діаметра.
Інгредієнти:
борошно – 145 г;
цукор – 135 г;
сир – 285 г;
яйця – 3 шт.;
вершкове масло – 115 г;
розпушувач – 5 г;
щіпка ваніліну.
Приготування
Якщо у вашому розпорядженні є потужний блендер, то просто закиньте всі компоненти в чашу і збийте до максимальної однорідності. В іншому випадку, спершу змішайте яйця і цукор разом з сиром, влийте розтоплене, але злегка охолоджене масло і додайте ванілін. Залишилися сухі інгредієнти пропустіть через сито разом і всипте до сирної маси. Після замішування розподіліть сирну суміш з промасленим формами, заповнюючи їх приблизно на третину. Приготування смачних сирників їх сиру в духовці займе 35 хвилин при 180 градусах.
Інгредієнти:
сир – 430 г;
яйця – 4 шт.;
сода – 5 г;
борошно – 145 г;
жменю родзинок;
оцет – 5 мл;
цукор – 45 р.
Приготування
Збийте першу пару інгредієнтів з цукром і додайте до суміші гашену соду. Змішайте всі з жменею родзинок і борошном. Готова маса повинна ліпитися руками. Змастіть долоні маслом, сформуйте сирник і обсмажте до зарум'янювання.
Жирний домашній сир дозволяє приготувати максимально ніжні сирник. Такий продукт підходить для класичних солодких сирників, але ми вирішили зупинитися на цікавому сезонному рецепті солоних сирники з кабачком в основі.
Інгредієнти:
кабачки (середні) – 2 шт.;
сир – 115 г;
яйце – 1 шт.;
жменя свіжої хлібної крихти;
оливкова олія – 35 мл;
цедра і сік лимона.
Приготування
Дрібно натерти кабачки, добре відіжміть з них зайву вологу. Змішайте кабачки терті з яйцем і сиром, приправити все і доповніть цитрусовим соком і цедрою. Зробити суміш гущі допоможе борошно або хлібна крихта. Далі обсмажуйте сирник на рослинній олії до рум'янцю.
Сирник з сиру – рецепт
Якщо ви хочете приготувати максимально пишні та повітряні сирник, то переконайтеся, що використовується в рецептах свіжу соду і розпушувач (не старше 6 місяців), а також додаєте достатньо борошна для того, щоб утримати бульбашки повітря і зберегти текстуру.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати сирник з сиру на сковороді, переконайтеся в однорідності використовуваного сиру. Якщо трапляються великі крупинки, то протріть його або збийте блендером.
Змішайте всі сухі компоненти зі списку крім цукру, його ж збийте з парою яєць, цитрусової цедрою і молоком. Додайте яєчну суміш до сиру і перетріть всі разом. В самому кінці всипте суху суміш інгредієнтів замісіть тісто рівно до того моменту, поки все не з'єднається разом (надмірне вимішування може зробити сирники жорсткими). Обсмажуйте порції суміші, приблизно по чверті склянки за раз, до рівномірного зарум'янювання з обох сторін, а подавайте з медом і йогуртом .
Як приготувати сирник з сиру в духовці?
Якщо питання калорійності принциповий у вашому раціоні, то зверніть увагу на технологію випічки сирників в духовій шафі. В рамках цього простого рецепту для формування сирної маси можна використовувати форми для мафінів максимального діаметра.
Інгредієнти:
Приготування
Якщо у вашому розпорядженні є потужний блендер, то просто закиньте всі компоненти в чашу і збийте до максимальної однорідності. В іншому випадку, спершу змішайте яйця і цукор разом з сиром, влийте розтоплене, але злегка охолоджене масло і додайте ванілін. Залишилися сухі інгредієнти пропустіть через сито разом і всипте до сирної маси. Після замішування розподіліть сирну суміш з промасленим формами, заповнюючи їх приблизно на третину. Приготування смачних сирників їх сиру в духовці займе 35 хвилин при 180 градусах.
Класичний рецепт сирників з сиру
Інгредієнти:
Приготування
Збийте першу пару інгредієнтів з цукром і додайте до суміші гашену соду. Змішайте всі з жменею родзинок і борошном. Готова маса повинна ліпитися руками. Змастіть долоні маслом, сформуйте сирник і обсмажте до зарум'янювання.
Як правильно готувати солоні сирник з домашнього сиру?
Жирний домашній сир дозволяє приготувати максимально ніжні сирник. Такий продукт підходить для класичних солодких сирників, але ми вирішили зупинитися на цікавому сезонному рецепті солоних сирники з кабачком в основі.
Інгредієнти:
Приготування
Дрібно натерти кабачки, добре відіжміть з них зайву вологу. Змішайте кабачки терті з яйцем і сиром, приправити все і доповніть цитрусовим соком і цедрою. Зробити суміш гущі допоможе борошно або хлібна крихта. Далі обсмажуйте сирник на рослинній олії до рум'янцю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирники на сковороді - класичний рецепт
Солодощі на сирній основі улюблені багатьма і класикою серед широкого розмаїття рецептів можна сміливо назвати сирники. Готувати їх дійсно не
Як приготувати сирник з сиру на сковороді?
Ідеальний сніданок - сирник з коханим джемом і чашкою ароматного чаю. Порадуйте рідних справжнім домашнім ласощами, використовуючи описані рецепти в
Львівський сирник
Львівський сирник - це неповторне ласощі, яке є в меню кожної кав'ярні однойменного міста. Цей десерт дуже нагадує сирну запіканку, вкритий
Сирники з сирної маси
Самі ніжні, повітряні і м'які сирники можуть вийти тільки з однорідної сирної маси. Пропонуємо кілька цікавих і вельми незвичайних варіантів такого
Сирник - класичний рецепт
Сирник - улюблені ласощі багатьох, особливо до сніданку. Смачні, ситні і навіть корисні сирник можна приготувати різними способами, про які ми і
Сирники для дітей
Сирник для дітей мало чим відрізняються від таких для дорослих, ось правда сирна маса повинна бути трохи більш ніжної в результаті зменшення