Вернуться назад Распечатать

Сирник з сиру

Сирник з сиру
З назви зрозуміло, що основою сирників є сир, але замінити його можна сирною масою чи навіть рікоттою. Нижче ми розберемо як солодкі, так і солоні варіації сирники із сиру.

Сирник з сиру – рецепт


Якщо ви хочете приготувати максимально пишні та повітряні сирник, то переконайтеся, що використовується в рецептах свіжу соду і розпушувач (не старше 6 місяців), а також додаєте достатньо борошна для того, щоб утримати бульбашки повітря і зберегти текстуру.
Інгредієнти:

  • борошно – 95 г;

  • розпушувач – 5 г;

  • сода – 5 г;

  • молоко – 55 мл;

  • яйця – 2 ш.;

  • сир – 135 г;

  • цедра двох лимонів;

  • цукор – 55 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати сирник з сиру на сковороді, переконайтеся в однорідності використовуваного сиру. Якщо трапляються великі крупинки, то протріть його або збийте блендером.
    Змішайте всі сухі компоненти зі списку крім цукру, його ж збийте з парою яєць, цитрусової цедрою і молоком. Додайте яєчну суміш до сиру і перетріть всі разом. В самому кінці всипте суху суміш інгредієнтів замісіть тісто рівно до того моменту, поки все не з'єднається разом (надмірне вимішування може зробити сирники жорсткими). Обсмажуйте порції суміші, приблизно по чверті склянки за раз, до рівномірного зарум'янювання з обох сторін, а подавайте з медом і йогуртом .

    Як приготувати сирник з сиру в духовці?


    Якщо питання калорійності принциповий у вашому раціоні, то зверніть увагу на технологію випічки сирників в духовій шафі. В рамках цього простого рецепту для формування сирної маси можна використовувати форми для мафінів максимального діаметра.
    Інгредієнти:

  • борошно – 145 г;

  • цукор – 135 г;

  • сир – 285 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • вершкове масло – 115 г;

  • розпушувач – 5 г;

  • щіпка ваніліну.


  • Приготування
    Якщо у вашому розпорядженні є потужний блендер, то просто закиньте всі компоненти в чашу і збийте до максимальної однорідності. В іншому випадку, спершу змішайте яйця і цукор разом з сиром, влийте розтоплене, але злегка охолоджене масло і додайте ванілін. Залишилися сухі інгредієнти пропустіть через сито разом і всипте до сирної маси. Після замішування розподіліть сирну суміш з промасленим формами, заповнюючи їх приблизно на третину. Приготування смачних сирників їх сиру в духовці займе 35 хвилин при 180 градусах.

    Класичний рецепт сирників з сиру


    Інгредієнти:

  • сир – 430 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • сода – 5 г;

  • борошно – 145 г;

  • жменю родзинок;

  • оцет – 5 мл;

  • цукор – 45 р.


  • Приготування
    Збийте першу пару інгредієнтів з цукром і додайте до суміші гашену соду. Змішайте всі з жменею родзинок і борошном. Готова маса повинна ліпитися руками. Змастіть долоні маслом, сформуйте сирник і обсмажте до зарум'янювання.

    Як правильно готувати солоні сирник з домашнього сиру?


    Жирний домашній сир дозволяє приготувати максимально ніжні сирник. Такий продукт підходить для класичних солодких сирників, але ми вирішили зупинитися на цікавому сезонному рецепті солоних
    Сирник з сиру
    сирники з кабачком в основі.
    Інгредієнти:

  • кабачки (середні) – 2 шт.;

  • сир – 115 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • жменя свіжої хлібної крихти;

  • оливкова олія – 35 мл;

  • цедра і сік лимона.


  • Приготування
    Дрібно натерти кабачки, добре відіжміть з них зайву вологу. Змішайте кабачки терті з яйцем і сиром, приправити все і доповніть цитрусовим соком і цедрою. Зробити суміш гущі допоможе борошно або хлібна крихта. Далі обсмажуйте сирник на рослинній олії до рум'янцю.