Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Скільки варити вареники з вишнею?

Скільки варити вареники з вишнею?

9-08-2016, 21:22
7 705
Скільки варити вареники з вишнею?
Мало приготувати правильні і смачні вареники з вишнею куди важливіше їх правильно зварити. Тривалість і технологію варіння слід вибирати виходячи з того, яке тісто ви вирішите використовувати в рецепті: пишні напівфабрикати на основі дріжджів або соди слід варити на пару, в той час як інші вареники відмінно приготуються і в звичайній киплячій воді.
Скільки потрібно варити вареники з вишнею і як це робити правильно, ми розповімо в наступних рецептах.

Скільки варити заморожені вареники з вишнею?


Незалежно від того, чи завчасно ви вареники наліпили і зберігайте їх запас в морозильній камері, або ж використовуєте покупної напівфабрикат, схема приготування залишиться незмінною.
Будь-які заморожені вареники перед варінням не розмерзається. Над вогнем розміщують каструлю з помірною кількістю води (не менше літра на порцію), злегка підсолюють її і кидають вареники лише після закипання рідини.
При активному кипінні вареники варять до спливання, а потім залишають ще на 4-5 хвилин вже при меншому кипінні.
Готові вареники перекладають на друшляк, даючи надлишків води стекти, а потім сервірують відразу ж.

Скільки хвилин варити свіжі вареники з вишнею?


Незважаючи на те, що використовувати напівфабрикати, безумовно, зручно, вони не конкуренти свіжим вареників з вишнею. Останні варяться надзвичайно швидко, тісто в них розварюється зі значно меншою ймовірністю, відмінно тримає форму і зберігає пружність.
Перед початком варіння над вогнем розміщують велику каструлю і наповнюють її не менш ніж парою літрів води (якщо ви маєте намір готувати дві порції). Після закипання рідини, її підсолюють і викладають свіжі вареники порціями, при постійному помішуванні, щоб уникнути злипання разом. Дочекайтеся повторного закипання і спливання напівфабрикатів. Скільки варити вареники з вишнею після закипання залежить від їх розміру, щільності і складу тесту. Тонкого тесту вистачить і пари-трійки хвилин, щоб дійти до готовності, в той час як товсте тісто має варитися не менше 5 хвилин. Вареникам ручної ліпки дають ще пару хвилин додаткового часу для того, щоб краї тіста також встигли добре проваритися.
Існує і альтернативний метод варіння, підходить для невеликих вареників з тонкого тіста. Після спливання вареників на поверхню, ємність накривають кришкою, знімають з вогню і залишають на пару хвилин. Готові вареники як звичайно відкидають, а потім змішують з маслом і подають відразу ж, гарячими, щоб тісто не встигло злипнутися.

Скільки варити вареники з вишнею на пару?


При варінні пишних вареників у воді повітряне тісто не підніметься, бо напівфабрикати з содою і дріжджами у складі варять виключно на пару.
З цією метою можна використати як повноцінну пароварку , так і мультиварку, або ж просто змащений маслом друшляк, розміщений над каструлею з киплячою водою.
Скільки варити вареники з вишнею?

Який із способів ви не вибрали, спершу переконайтеся в тому, що розташуйте вареники не впритул один до одного. Під час варіння тісто помітно підніметься, а тому розміщені впритул вареники легко можу злипнутися в єдиний ком. Над парою вареники варяться помітно швидше, 5-7 хвилин буде достатньо. Готові вареники кладуть у глибоку ємність, поливають топленим маслом, перемішують і накривають, чекаючи, поки дійде до готовності і друга порція.
Подавати готові вареники можна як із звичайним вершковим маслом і цукром, так і з різноманітними добавками: починаючи з вершків і сметани, і закінчуючи простим ягідним сиропом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вареники з вишнею на воді - рецепт
Вареники з вишнею на воді - рецепт
Важливо в приготуванні вареників з ягідним наповненням зробити правильну основу. Тобто тісто має бути м'яким, ніжним, але досить міцним, здатним
Як варити вареники з вишнею?
Як варити вареники з вишнею?
Вареники з вишнею всі люблять і пам'ятають з дитинства. Якщо ви хочете здивувати рідних і знайомих стравою з дитинства, смачним і простим у
Вареники з м'ясом
Вареники з м'ясом
Вареники з м'ясом - це не великі пельмені, як думають багато хто. Це блюдо має зовсім інший смак, оскільки технологія його приготування сильно
Вареники на кефірі
Вареники на кефірі
Вареники - це популярне українське блюдо, улюблене багатьма з нас. Зазвичай тісто для них робиться з борошна, води, яєць. Але найбільш ніжні вареники
Вареники з сиром
Вареники з сиром
Вареники - улюблене блюдо з дитинства. Це простий і ситний обід або вечерю. Їх роблять з сиром, вишнею, полуницею, картоплею і т. д. Але сьогодні ми
Вареники в пароварці
Вареники в пароварці
Вареники - відмінний варіант для вечері. Варто відзначити, що їх можна не тільки варити, але й приготувати на пару. Для цього вам знадобляться самі