» » Заварне тісто для вареників з вишнею

Заварне тісто для вареників з вишнею

Заварне тісто для вареників з вишнею
Заварне тісто – оригінальний і цікавий вид тесту, який робиться з простих і доступних продуктів. Сьогодні ми розповімо вам рецепт заварного тіста для вареників з вишнею.
Рецепт заварного тіста для вареників
Інгредієнти:

  • борошно – 650-750 г;

  • окріп – 315 мл;

  • яйце – 1 шт.;

  • масло рослинне – 40 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати заварне тісто для вареників, борошно ретельно просіваємо. Потім робимо в ній поглиблення посередині і акуратно вливаємо олію. Слідом вводимо крутий окріп і обережно перемішуємо масу ложкою, щоб не обпектися. В іншій мисці збиваємо яйце і переливаємо суміш в борошняну масу. При необхідності додаємо борошно і вимішуємо його вручну до пластичного і ніжного стану. Далі прикриваємо його серветкою і залишаємо на 35 хвилин відпочивати. Після закінчення вказаного проміжку часу, відщипуємо від невеликий шматок тіста, розкачуємо його в тоненький пласт і склянкою вирізаємо рівні круглі заготовки для вареників. Після цього готуємо вишневу начинку і переходимо до формування вареників.
    Пісне заварне тісто для вареників
    Інгредієнти:

  • окріп – 205 мл;

  • борошно – 415 г;

  • сіль – щіпка;

  • масло рослинне – 20 мл


  • Приготування
    Просіваємо борошно з сіллю гіркою, робимо зверху невелике поглиблення і акуратно вливаємо олію і крутий окріп. Швиденько розмішуємо масу ложкою, а як тільки тісто почне застигати, вимішуємо його руками, підсипаючи при необхідності борошно. Накриваємо тісто мокрим рушником і вже через 30 хвилин воно готове до приготування вареників.
    Заварне тісто на молоці для вареників
    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 55 г;

  • молоко – 255 мл;

  • борошно – 505 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • сіль дрібна.


  • Приготування
    З'єднуємо в широкій мисці молоко, масло і додаємо дрібку дрібної солі. Доводимо вміст до закипання і знімаємо посуд з вогню. Потім додаємо трохи борошна і розбиваємо по одному яйця. Перемішуємо тісто до однорідної консистенції, а потім підсипаємо ще борошна і замішуємо еластичне тісто щільне. Перед роботою даємо йому настоятися під рушником близько півгодини.
    Як замісити заварне тісто для вареників на сироватці?
    Інгредієнти:

  • вода фільтрована – 55 мл;

  • борошно – 605 г;

  • сода – щіпка;

  • сіль – щіпка;

  • сироватка – 180 мл


  • Приготування
    В гранований склянку наливаємо сироватку і додаємо води, щоб він став повним. Борошно просіваємо на стіл разом з сіллю і содою. Далі невеликими порціями вливаємо в суху суміш сироватку і перемішуємо швиденько ложкою. В кінці вимішуємо тісто чистими руками протягом 5 хвилин, і використовуємо його для приготування вареників з вишнею.
    Заварне тісто для вареників на сметані
    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 205 г;

  • сметана – 25 мл;

  • масло вершкове – 10 г;

  • окріп – 55 мл;

  • сіль.


  • Приготування
    У мисці змішаємо сметану з борошном і додаємо за смаком сіль. Вершкове масло викладаємо в тарілку, заливаємо окропом і перемішуємо. Потім акуратно виливаємо отриману суміш до борошна і замішуємо тісто спочатку столовою ложкою, а потім вимішуємо чистими руками. Накриваємо його вологим рушником і залишаємо хвилин на 5.
    Вареники з вишнею з заварного тіста
    Інгредієнти:

  • заварне тісто;
  • Заварне тісто для вареників з вишнею

  • вишня без кісточок – 755 г;

  • цукор – 205 р.


  • Приготування
    Поки тісто відпочиває, підготуємо начинку. Для цього свіжу ягоду промиваємо, виймаємо кісточки і засипаємо цукром. Тісто розгортаємо в тоненький пласт, склянкою вирізаємо заготовки і на кожну викладаємо трохи вишневої начинки. Потім закріплюємо протилежні кінці, надаємо варенику форму півмісяця і викладаємо на обробну дошку. Точно також чинимо з усіма виробами, а потім відварюємо їх в киплячій воді.
    Додав: admin | 9-08-2016, 21:21
    Переглядів: 211