Заварне тісто – оригінальний і цікавий вид тесту, який робиться з простих і доступних продуктів. Сьогодні ми розповімо вам рецепт заварного тіста для вареників з вишнею.
Рецепт заварного тіста для вареників
Інгредієнти: борошно – 650-750 г; окріп – 315 мл; яйце – 1 шт.; масло рослинне – 40 мл Приготування Перед тим, як приготувати заварне тісто для вареників, борошно ретельно просіваємо. Потім робимо в ній поглиблення посередині і акуратно вливаємо олію. Слідом вводимо крутий окріп і обережно перемішуємо масу ложкою, щоб не обпектися. В іншій мисці збиваємо яйце і переливаємо суміш в борошняну масу. При необхідності додаємо борошно і вимішуємо його вручну до пластичного і ніжного стану. Далі прикриваємо його серветкою і залишаємо на 35 хвилин відпочивати. Після закінчення вказаного проміжку часу, відщипуємо від невеликий шматок тіста, розкачуємо його в тоненький пласт і склянкою вирізаємо рівні круглі заготовки для вареників. Після цього готуємо вишневу начинку і переходимо до формування вареників.
Пісне заварне тісто для вареників
Інгредієнти: окріп – 205 мл; борошно – 415 г; сіль – щіпка; масло рослинне – 20 мл Приготування Просіваємо борошно з сіллю гіркою, робимо зверху невелике поглиблення і акуратно вливаємо олію і крутий окріп. Швиденько розмішуємо масу ложкою, а як тільки тісто почне застигати, вимішуємо його руками, підсипаючи при необхідності борошно. Накриваємо тісто мокрим рушником і вже через 30 хвилин воно готове до приготування вареників.
Заварне тісто на молоці для вареників
Інгредієнти: масло вершкове – 55 г; молоко – 255 мл; борошно – 505 г; яйця – 3 шт.; сіль дрібна. Приготування З'єднуємо в широкій мисці молоко, масло і додаємо дрібку дрібної солі. Доводимо вміст до закипання і знімаємо посуд з вогню. Потім додаємо трохи борошна і розбиваємо по одному яйця. Перемішуємо тісто до однорідної консистенції, а потім підсипаємо ще борошна і замішуємо еластичне тісто щільне. Перед роботою даємо йому настоятися під рушником близько півгодини.
Як замісити заварне тісто для вареників на сироватці?
Інгредієнти: вода фільтрована – 55 мл; борошно – 605 г; сода – щіпка; сіль – щіпка; сироватка – 180 мл Приготування В гранований склянку наливаємо сироватку і додаємо води, щоб він став повним. Борошно просіваємо на стіл разом з сіллю і содою. Далі невеликими порціями вливаємо в суху суміш сироватку і перемішуємо швиденько ложкою. В кінці вимішуємо тісто чистими руками протягом 5 хвилин, і використовуємо його для приготування вареників з вишнею.
Заварне тісто для вареників на сметані
Інгредієнти: борошно пшеничне – 205 г; сметана – 25 мл; масло вершкове – 10 г; окріп – 55 мл; сіль. Приготування У мисці змішаємо сметану з борошном і додаємо за смаком сіль. Вершкове масло викладаємо в тарілку, заливаємо окропом і перемішуємо. Потім акуратно виливаємо отриману суміш до борошна і замішуємо тісто спочатку столовою ложкою, а потім вимішуємо чистими руками. Накриваємо його вологим рушником і залишаємо хвилин на 5.
Вареники з вишнею з заварного тіста
Інгредієнти: заварне тісто; вишня без кісточок – 755 г; цукор – 205 р. Приготування Поки тісто відпочиває, підготуємо начинку. Для цього свіжу ягоду промиваємо, виймаємо кісточки і засипаємо цукром. Тісто розгортаємо в тоненький пласт, склянкою вирізаємо заготовки і на кожну викладаємо трохи вишневої начинки. Потім закріплюємо протилежні кінці, надаємо варенику форму півмісяця і викладаємо на обробну дошку. Точно також чинимо з усіма виробами, а потім відварюємо їх в киплячій воді.