Макарони з сиром в духовці
Макарони – просте, доступне і улюблене багатьма блюдо. Зараз ми вам розповімо, як їх приготувати по-особливому. Рецепти макаронів з сиром в духовці дізнаєтеся з цієї статті.
Інгредієнти:
макарони «ріжки» - 450 г;
вершки – 80 мл;
сир чеддер – 300 г;
молоко – 270 мл;
пармезан – 70 г;
сир моцарелла – 100 г;
велике яйце – 1 шт.;
чорний перець;
олія оливкова;
сіль.
Приготування
Відразу нагріваємо духовку до позначки в 250 градусів. Варимо макарони відповідно до інструкції. Важливо їх не переварити. Воду зливаємо і додаємо трохи оливкової олії, розмішуємо. У каструлю вливаємо молоко, вершки. Даємо масі закипіти і за смаком підсолюємо, а також перчимо. У глибокій мисочці збиваємо яйце, додаємо тертий чеддер, пармезан і нарізану шматочками моцарелу. Гарненько розмішуємо і вливаємо половину молочної суміші. Кладемо макарони, знову розмішуємо. Форму змащуємо маслом, поміщаємо макаронну суміш і заливаємо зверху залишками молока. Посипаємо сиром. Запікаємо макарони з сиром і яйцем в духовці до рум'яності близько 10 хвилин.
Інгредієнти:
макарони – 400 г;
сир – 170 г;
яйця середньої величини – 2 шт.;
ковбаса копчена – 140 г;
томат-паста – 70 г;
оливкова олія – 20 мл;
зелень петрушки;
цибуля – 120 г;
вершки – 200 мл;
сіль.
Приготування
Відварюємо макарони до напівготовності. Додаємо трохи олії і розмішуємо. Цибулю шаткуємо півкільцями, ковбасу – соломкою, а подрібнюємо сир на тертці. Змішуємо макарони з ковбасою, додаємо томат, дрібно січену петрушку і розмішуємо. Яйце збиваємо з додаванням солі і вершків. У форму покласти макарони з ковбасою і томатом. Зверху розкладаємо півкільця цибулі. Заливаємо все це яєчно-вершковим соусом. Накриваємо запіканку фольгою і готуємо при 200 градусах 20 хвилин. Після цього знімаємо фольгу, притрушиваем зверху сиром і готуємо ще 10 хвилин. Подаємо запіканку з макаронів в духовці з сиром тут же в гарячому вигляді.
Інгредієнти:
макарони – 450 г;
пшеничне борошно вищого сорту – 30 г;
масло натуральне вершкове – 30 г;
сіль;
молоко коров'яче – 280 м;
сир – 180 г;
фарш м'ясний – 400 г;
перець.
Приготування
Майже до готовності варимо макарони, воду зливаємо, додаємо масло. На сковороді тушкуємо фарш до готовності. Розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно, вливаємо молоко і даємо закипіти. Тут же вимикаємо вогонь, додаємо 150 г тертого сиру, розмішуємо до однорідності. Форму скроплюємо маслом, кладемо половину макаронів, зверху викладаємо фарш, знову макарони і рівномірно заливаємо все це сирним соусом. Засипаємо зверху залишилися сиром і ставимо в духовку. Випікаємо близько півгодини при 180 градусах. Всім приємного апетиту!
Макарони, запечені з сиром в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Відразу нагріваємо духовку до позначки в 250 градусів. Варимо макарони відповідно до інструкції. Важливо їх не переварити. Воду зливаємо і додаємо трохи оливкової олії, розмішуємо. У каструлю вливаємо молоко, вершки. Даємо масі закипіти і за смаком підсолюємо, а також перчимо. У глибокій мисочці збиваємо яйце, додаємо тертий чеддер, пармезан і нарізану шматочками моцарелу. Гарненько розмішуємо і вливаємо половину молочної суміші. Кладемо макарони, знову розмішуємо. Форму змащуємо маслом, поміщаємо макаронну суміш і заливаємо зверху залишками молока. Посипаємо сиром. Запікаємо макарони з сиром і яйцем в духовці до рум'яності близько 10 хвилин.
Макарони в духовці з сиром і ковбасою
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо макарони до напівготовності. Додаємо трохи олії і розмішуємо. Цибулю шаткуємо півкільцями, ковбасу – соломкою, а подрібнюємо сир на тертці. Змішуємо макарони з ковбасою, додаємо томат, дрібно січену петрушку і розмішуємо. Яйце збиваємо з додаванням солі і вершків. У форму покласти макарони з ковбасою і томатом. Зверху розкладаємо півкільця цибулі. Заливаємо все це яєчно-вершковим соусом. Накриваємо запіканку фольгою і готуємо при 200 градусах 20 хвилин. Після цього знімаємо фольгу, притрушиваем зверху сиром і готуємо ще 10 хвилин. Подаємо запіканку з макаронів в духовці з сиром тут же в гарячому вигляді.
Макарони з фаршем в духовці з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Майже до готовності варимо макарони, воду зливаємо, додаємо масло. На сковороді тушкуємо фарш до готовності. Розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно, вливаємо молоко і даємо закипіти. Тут же вимикаємо вогонь, додаємо 150 г тертого сиру, розмішуємо до однорідності. Форму скроплюємо маслом, кладемо половину макаронів, зверху викладаємо фарш, знову макарони і рівномірно заливаємо все це сирним соусом. Засипаємо зверху залишилися сиром і ставимо в духовку. Випікаємо близько півгодини при 180 градусах. Всім приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Макарони з сиром - рецепти
Макарони з сиром - хто ж з нас не знайомий з такою стравою?! Це смачно, ситно і головне його можна приготувати досить швидко. У нашій статті ми
Макарони в духовці - рецепт
Макарони, приготовлені в духовці досить смачне і ситне блюдо, а якщо їх ще нафарширувати який-небудь начинкою - вийде страва, просто пальчики
Макарони з ковбасою
Хто з нас не любить макарони та сосиски?! Це ж 2 таких смачних продукту, хоч і не зовсім корисних. Але, коли немає часу на готування - це один з
Запіканка з макаронів з ковбасою
Макарони - це смачна, хоч і корисна їжа. Рецептів їх приготування досить багато, це можуть бути і макарони з сиром та різними соусами. Але сьогодні
Макарони в мікрохвильовці
Ми звикли до того, що в мікрохвильовці зручно розігрівати готові страви, але адже їх можна там і готувати, хоч і не всі, але багато. І сьогодні ми
Фаршировані макарони в мультиварці
Всі ми з дитинства любимо макарони. Способів їх приготування безліч. Їх можна варити, смажити, запікати. Сьогодні ми хочемо з вами поділитися