Макарони – просте, доступне і улюблене багатьма блюдо. Зараз ми вам розповімо, як їх приготувати по-особливому. Рецепти макаронів з сиром в духовці дізнаєтеся з цієї статті.
Макарони, запечені з сиром в духовці
Інгредієнти: макарони «ріжки» - 450 г; вершки – 80 мл; сир чеддер – 300 г; молоко – 270 мл; пармезан – 70 г; сир моцарелла – 100 г; велике яйце – 1 шт.; чорний перець; олія оливкова; сіль. Приготування Відразу нагріваємо духовку до позначки в 250 градусів. Варимо макарони відповідно до інструкції. Важливо їх не переварити. Воду зливаємо і додаємо трохи оливкової олії, розмішуємо. У каструлю вливаємо молоко, вершки. Даємо масі закипіти і за смаком підсолюємо, а також перчимо. У глибокій мисочці збиваємо яйце, додаємо тертий чеддер, пармезан і нарізану шматочками моцарелу. Гарненько розмішуємо і вливаємо половину молочної суміші. Кладемо макарони, знову розмішуємо. Форму змащуємо маслом, поміщаємо макаронну суміш і заливаємо зверху залишками молока. Посипаємо сиром. Запікаємо макарони з сиром і яйцем в духовці до рум'яності близько 10 хвилин.
Макарони в духовці з сиром і ковбасою
Інгредієнти: макарони – 400 г; сир – 170 г; яйця середньої величини – 2 шт.; ковбаса копчена – 140 г; томат-паста – 70 г; оливкова олія – 20 мл; зелень петрушки; цибуля – 120 г; вершки – 200 мл; сіль. Приготування Відварюємо макарони до напівготовності. Додаємо трохи олії і розмішуємо. Цибулю шаткуємо півкільцями, ковбасу – соломкою, а подрібнюємо сир на тертці. Змішуємо макарони з ковбасою, додаємо томат, дрібно січену петрушку і розмішуємо. Яйце збиваємо з додаванням солі і вершків. У форму покласти макарони з ковбасою і томатом. Зверху розкладаємо півкільця цибулі. Заливаємо все це яєчно-вершковим соусом. Накриваємо запіканку фольгою і готуємо при 200 градусах 20 хвилин. Після цього знімаємо фольгу, притрушиваем зверху сиром і готуємо ще 10 хвилин. Подаємо запіканку з макаронів в духовці з сиром тут же в гарячому вигляді.
Макарони з фаршем в духовці з сиром
Інгредієнти: макарони – 450 г; пшеничне борошно вищого сорту – 30 г; масло натуральне вершкове – 30 г; сіль; молоко коров'яче – 280 м; сир – 180 г; фарш м'ясний – 400 г; перець. Приготування Майже до готовності варимо макарони, воду зливаємо, додаємо масло. На сковороді тушкуємо фарш до готовності. Розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно, вливаємо молоко і даємо закипіти. Тут же вимикаємо вогонь, додаємо 150 г тертого сиру, розмішуємо до однорідності. Форму скроплюємо маслом, кладемо половину макаронів, зверху викладаємо фарш, знову макарони і рівномірно заливаємо все це сирним соусом. Засипаємо зверху залишилися сиром і ставимо в духовку. Випікаємо близько півгодини при 180 градусах. Всім приємного апетиту!