Сир з козячого молока в домашніх умовах
Якщо своєрідний смак і аромат готового продукту вас не бентежать, рекомендуємо випробувати кілька видів сиру з козячого молока в домашніх умовах, яким ми вирішили присвятити нижченаведений матеріал.
Почнемо з одних з найбільш простих сирів – м'яких. В умовах промислового виробництва такі сири рідко фасують свіжими, в більшості випадків їх витримують нетривалий час або заражають благородною цвіллю. Домашній варіант має менш гострий смак і м'яку, однорідну консистенцію за рахунок того, що продукт можна вживати майже відразу після приготування.
Інгредієнти:
жирне козяче молоко – 12 л;
сік двох лимонів;
оцет – 25 мл;
сіль.
Приготування
Налийте молоко в емальований посуд і підігрійте до температури 80 градусів. Для максимальної точності проходження процесу краще мати під рукою спеціальний термометр. Коли молоко буде підігрітий, посоліть його і влийте сік пари лимонів разом з оцтом. Зніміть посуд з вогню і залиште під кришкою на 10 хвилин. Молочні згустки на поверхні обережно зніміть або процідіть через марлю. З'єднайте кінці марлевого відрізу разом, перев'яжіть їх і залиште домашній сир з козячого молока підвішеним в прохолодному місці на годину. Посипте поверхню сирної маси сушеними травами при бажанні.
Приготування плавленого сиру зазвичай займає більше часу, оскільки перед початком плавлення козяче молоко необхідно створожить і віджати з нього зайву сироватку. Якщо є можливість, то економте час і використовуйте в рецепті вже готовий козячий сир.
Інгредієнти:
козячий сир – 580 г;
сода – 10 г;
вершкове масло – 15 г;
яйце – 1 шт.
Приготування
В емальований посуд покладіть віджатий від зайвої сироватки козячий сир. Посоліть його, додайте шматочки масла, яйце і трохи соди, яка нейтралізує зайву кислоту. Інгредієнти на плиті слід безперервно й інтенсивно помішувати, щоб нічого не пригоріло. При цьому стежте і за жаром, він не повинен бути занадто високим, щоб сирна суміш не згорнулася. Помішуючи, тримайте майбутній сир на вогні, поки він не стане однорідним. На даному етапі ви можете додати будь-які доповнення, ніби зелені, обсмажених грибів або подрібненої шинки. Далі розподіліть гарячий плавлений сир у будь-якій формі і залиште до охолодження.
Дивно, що для приготування твердого сиру необхідно використовувати всі ті ж інгредієнти, що і для приготування плавленого продукту, але технологія варіння такого сиру відрізняється від описаної вище.
Інгредієнти:
молоко козине – 29 л;
сир – 11 кг;
сода – 10 г;
вершкове масло – 95 г;
сіль.
Приготування
З'єднайте сир разом з молоком будь емальованому посуді. Розмістіть посуд на середньому вогні і проваріть все на протязі 20 хвилин. Молочні згустки відкиньте на друшляк і перекладіть сир в чистий посуд. Додайте всі над водяний лазнею, додайте масло, яйце, соду і дрібку солі. Помішуючи, проваріть інгредієнти протягом 10 хвилин (чим довше ви будете виварювати суміш, тим більш твердим вийде сир), а готову однорідну масу перекладіть в обрану форму і залиште до охолодження.
На етапі плавлення сиру до суміші інгредієнтів можна додати часник, нарізану свіжу або сушену зелень, а також будь-які спеції. Таким чином можна урізноманітнити смак і зовнішній вигляд продукту.
Домашній сир з козячого молока – рецепт
Почнемо з одних з найбільш простих сирів – м'яких. В умовах промислового виробництва такі сири рідко фасують свіжими, в більшості випадків їх витримують нетривалий час або заражають благородною цвіллю. Домашній варіант має менш гострий смак і м'яку, однорідну консистенцію за рахунок того, що продукт можна вживати майже відразу після приготування.
Інгредієнти:
Приготування
Налийте молоко в емальований посуд і підігрійте до температури 80 градусів. Для максимальної точності проходження процесу краще мати під рукою спеціальний термометр. Коли молоко буде підігрітий, посоліть його і влийте сік пари лимонів разом з оцтом. Зніміть посуд з вогню і залиште під кришкою на 10 хвилин. Молочні згустки на поверхні обережно зніміть або процідіть через марлю. З'єднайте кінці марлевого відрізу разом, перев'яжіть їх і залиште домашній сир з козячого молока підвішеним в прохолодному місці на годину. Посипте поверхню сирної маси сушеними травами при бажанні.
Рецепт плавленого сиру з козячого молока
Приготування плавленого сиру зазвичай займає більше часу, оскільки перед початком плавлення козяче молоко необхідно створожить і віджати з нього зайву сироватку. Якщо є можливість, то економте час і використовуйте в рецепті вже готовий козячий сир.
Інгредієнти:
Приготування
В емальований посуд покладіть віджатий від зайвої сироватки козячий сир. Посоліть його, додайте шматочки масла, яйце і трохи соди, яка нейтралізує зайву кислоту. Інгредієнти на плиті слід безперервно й інтенсивно помішувати, щоб нічого не пригоріло. При цьому стежте і за жаром, він не повинен бути занадто високим, щоб сирна суміш не згорнулася. Помішуючи, тримайте майбутній сир на вогні, поки він не стане однорідним. На даному етапі ви можете додати будь-які доповнення, ніби зелені, обсмажених грибів або подрібненої шинки. Далі розподіліть гарячий плавлений сир у будь-якій формі і залиште до охолодження.
Твердий сир з козячого молока – рецепт
Дивно, що для приготування твердого сиру необхідно використовувати всі ті ж інгредієнти, що і для приготування плавленого продукту, але технологія варіння такого сиру відрізняється від описаної вище.
Інгредієнти:
Приготування
З'єднайте сир разом з молоком будь емальованому посуді. Розмістіть посуд на середньому вогні і проваріть все на протязі 20 хвилин. Молочні згустки відкиньте на друшляк і перекладіть сир в чистий посуд. Додайте всі над водяний лазнею, додайте масло, яйце, соду і дрібку солі. Помішуючи, проваріть інгредієнти протягом 10 хвилин (чим довше ви будете виварювати суміш, тим більш твердим вийде сир), а готову однорідну масу перекладіть в обрану форму і залиште до охолодження.
На етапі плавлення сиру до суміші інгредієнтів можна додати часник, нарізану свіжу або сушену зелень, а також будь-які спеції. Таким чином можна урізноманітнити смак і зовнішній вигляд продукту.
Рекомендуємо добрі рецепти
Твердий сир в домашніх умовах
Зробити справжній твердий сир власноруч - цілком посильне завдання. Скористайтеся детальними рекомендаціями, зібраними в цьому матеріалі і точно не
Плавлений сир з сиру в домашніх умовах
Приготувати плавлений сир не складніше, ніж купити готовий в маркеті! Головне - придбати якісний сир і запастися кількома хвилинами вільного часу.
Як зробити сир в домашніх умовах?
Якщо вас бентежить натуральність покупних сирів, то навіть відсутність навичок сироваріння не зможе стати перешкодою на шляху до приготування
Сир з кефіру в домашніх умовах
Зробити самостійно сир, не використовуючи спеціальної техніки і особливих компонентів цілком реально. Такий продукт неодмінно буде набагато корисніше
Домашній сир з молока і кефіру
Спробуйте приготувати самостійно домашній сир на основі молока, кефіру та інших цілком доступних компонентів. Далі запропонуємо кілька варіантів
Козячий сир в домашніх умовах
Козячий сир дуже корисний, з цієї причини його потрібно їсти і дорослим, і дітям. На жаль, на прилавках сучасних магазинів ви не знайдете цього