Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зробити сир в домашніх умовах?

Як зробити сир в домашніх умовах?

19-07-2016, 20:54
702
Як зробити сир в домашніх умовах?
Власними руками можна готувати як м'які, так і тверді і навіть кремоподібні сири, здатні ідеально вписатися в рецепти ваших улюблених страв. Докладно про те, як зробити сир в домашніх умовах в рецептах нижче.

Рецепт адигейського сиру в домашніх умовах


Адигейський сир м'який багато люблять готувати власноруч. Причиною того є не тільки ніжний смак готового продукту, але і простота технології варіння.
Інгредієнти:

  • жирне молоко – 18 л;

  • кисляк – 730 мл.


  • Приготування
    Жирність молока та його натуральність в цьому рецепті принципові, оскільки не кожне магазинне молоко пастеризоване зможе дати потрібну кількість сировини.
    Розмістивши молоко у товстостінній посуді над середнім вогні, дочекайтеся його закипання. Влийте гаряче молоко кисле молоко, додайте сіль і дочекайтеся, поки на поверхню спливуть молочні згустки – вони-то і є основою нашого адигейського сиру. Коли утворюються згустки, зніміть посуд з молочною сумішшю з жару і залиште, накривши, на пару хвилин. Відкиньте згустки на сито і поставте прес поверх. Дайте залишків сироватки стекти 8-10 годин, помістивши посуд з сиром в холодильник.
    Вийміть сир з форми, а до сироватці додайте близько 3-4 столових ложок солі. Зберігайте сир в отриманому розчині.

    Рецепт приготування сиру в домашніх умовах


    Вдома можна готувати не тільки м'які, але і тверді сорти сиру, які будуть відмінно плавитися і ідеально поєднуватися з будь-якими добавками (зеленню, спеціями, часником).
    Інгредієнти:

  • молоко – 975 мл;

  • сир – 840 г;

  • сода – 1 ч. ложка;

  • яйця – 2 шт.;

  • масло – 85 р.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити сир із сиру у домашніх умовах, сир кладуть у каструлю і заливають молоком. Розташувавши ємність над середнім вогнем, дочекайтеся моменту, коли від сиру почне відділятися сироватка. Відкиньте масу, злегка притисніть лопаткою, щоб прибрати зайву вологу і знову пересипте сир в ту ж каструльку на вогні. Додайте масло.
    Збийте залишилися компоненти разом і додайте до сиру. Збавивши жар до мінімуму, готуйте твердий сир в домашніх умовах до повного розплавлення і однорідності. Приготування займе близько 10 хвилин, але ви можете регулювати підсумкову твердість продукту витримую масу на вогні і довше.
    Перелийте масу у форму і залишити в холоді застигати.

    Як зробити сир в домашніх умовах з молока?


    Інгредієнти:

  • молоко – 19 л;

  • вершки для збивання – 235 мл;

  • лимонний сік – 65 мл


  • Приготування
    З'єднайте першу пару кисломолочних інгредієнтів разом, додайте добру пучку солі і додайте над вогнем. Дочекайтеся початку закипання (не кип'ятіть!) і зменшіть жар, влийте лимонний сік. Перемішавши вміст каструлі, зніміть її і залиште в стороні на 15 хвилин. Злийте сироватку на друшляк, застелений марлею, а затрималися на поверхні молочні згустки накрийте і залиште під пресом приблизно на годину. В результаті ви отримаєте кремоподібний м'який сир, дуже нагадує рікотту .

    Виготовлення вершкового сиру в домашніх умовах

    Як зробити сир в домашніх умовах?

    Інгредієнти:

  • жирні вершки – 460 мл;

  • лимонний сік – 15 мл


  • Приготування
    Ємність з вершками, додайте над водяною банею і підігрівайте близько 10 хвилин при несильному спеки. Влийте вершки і варіть все ще 5 хвилин. Загуслу масу перекладіть на марлю і залиште під пресом на добу. Готовий крем-сир можна доповнити зеленню і спеціями за смаком, або використовувати в рецептах солодких страв.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Домашня згущене молоко
    Домашня згущене молоко
    Якщо вам не по душі нудотний смак магазинної згущеного молока або хочеться отримати максимально натуральний продукт, то ці рецепти неодмінно стануть
    Сир з кефіру в домашніх умовах
    Сир з кефіру в домашніх умовах
    Зробити самостійно сир, не використовуючи спеціальної техніки і особливих компонентів цілком реально. Такий продукт неодмінно буде набагато корисніше
    Домашній сир з молока і кефіру
    Домашній сир з молока і кефіру
    Спробуйте приготувати самостійно домашній сир на основі молока, кефіру та інших цілком доступних компонентів. Далі запропонуємо кілька варіантів
    Як зробити бринзу в домашніх умовах?
    Як зробити бринзу в домашніх умовах?
    Традиційно бринзу роблять з коров'ячого молока, проте існує кілька варіантів з використанням козячого або овечого молока. Цей щільний, трохи
    Маскарпоне з сметани в домашніх умовах
    Маскарпоне з сметани в домашніх умовах
    Вершковий сир маскарпоне використовується в багатьох десертах, тірамісу і чизкейках. Але це порівняно дорогий продукт. В домашніх умовах можна
    Козячий сир в домашніх умовах
    Козячий сир в домашніх умовах
    Козячий сир дуже корисний, з цієї причини його потрібно їсти і дорослим, і дітям. На жаль, на прилавках сучасних магазинів ви не знайдете цього