Твердий сир в домашніх умовах
Вдома багато готують м'який або ропні сир але не всі знають, що з успіхом можна зробити і твердий варіант цього молочного продукту. Простим і швидким рецептами приготування домашнього сиру твердого присвячена ця стаття.
Інгредієнти:
молоко жирне (можна домашнє, свіже) – 945 мл;
сир жирний, якісний (не кислий) – 865 р;
сода – 5 г;
яйця великі, свіжі, добірні – 2 шт.;
масло – 75 р.
Приготування
Спершу сир відправте в підходящу каструлю і залийте молоком. Поставте ємність на середній вогонь, дочекайтеся відділення сироватки. Відкиньте масу на сито, притисніть лопаткою, щоб зайва волога скла і знову пересипте сир в каструльку на вогні і додайте масло.
Збийте яйця з содою і сіллю і відправте до сиру. Зменшивши вогонь до мінімального, готуйте сир до повного розплавлення грудочок і максимально можливої однорідності. Процес варіння займе 10 хвилин, але регулювати твердість продукту можна шляхом більш тривале прогрівання маси.
Перелийте заготівлю форму і залиште в холоді до повного застигання.
Інгредієнти:
м'який, жирний сир (не кислий) – 735 г;
молоко незбиране (домашнє, жирне) – 965 мл;
яйця добірні, свіжі, великі – 2 шт.;
масло «Сільське» – 55 г;
сіль– 15 г;
сода харчова – щедра щіпка.
Приготування
Надішліть сир в каструльку, розімніть його ложкою або руками, розтираючи великі грудочки, залийте молоком. Поставте на помірний жар і дочекайтеся розділення маси на щільні згустки і сироватку. Відкиньте тепер масу і залиште, поки стече рідина.
У сотейник покладіть шматочок масла і відправте на слабкий вогонь. Додайте сир, яйця, сіль і соду. Прогрівайте і вимішуйте масу до повного зникнення крупинок і придбання рівномірного жовтого кольору і однорідності. Для цього потрібно 20-25 хвилин.
Як тільки заготівля знайде потрібну консистенцію перекладіть її у відповідний контейнер і залиште до застигання.
Інгредієнти:
сир жирний, не кислий (домашній) – 725 г;
молоко жирне (домашнє) – 965 мл;
сода – щедра щіпка;
сіль – 5-10 м;
«Сільське» масло – 45 г;
яйця великі, добірні – 2 шт.
Приготування
Затока сир молоком, Відправте каструльку з сумішшю на мінімальний вогонь і проваріть до відділення сироватки. Сир вже почне плавитися і збиратися грудками. На даному етапі відкиньте на сито сир і підготуйте відповідний посуд для варіння сиру. Вона повинна бути антипригарній, з товстим дном і стінками.
У підготовлений посуд киньте шматочок масла, подплавленный сир, яйця, сіль і соду. Перемішайте і уваривайте масу на середньому жарі до максимальної однорідності. Готовий викладіть у форму і залишити в холоді до застигання.
Рецепт приготування твердого сиру в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Спершу сир відправте в підходящу каструлю і залийте молоком. Поставте ємність на середній вогонь, дочекайтеся відділення сироватки. Відкиньте масу на сито, притисніть лопаткою, щоб зайва волога скла і знову пересипте сир в каструльку на вогні і додайте масло.
Збийте яйця з содою і сіллю і відправте до сиру. Зменшивши вогонь до мінімального, готуйте сир до повного розплавлення грудочок і максимально можливої однорідності. Процес варіння займе 10 хвилин, але регулювати твердість продукту можна шляхом більш тривале прогрівання маси.
Перелийте заготівлю форму і залиште в холоді до повного застигання.
Як зробити твердий сир в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Надішліть сир в каструльку, розімніть його ложкою або руками, розтираючи великі грудочки, залийте молоком. Поставте на помірний жар і дочекайтеся розділення маси на щільні згустки і сироватку. Відкиньте тепер масу і залиште, поки стече рідина.
У сотейник покладіть шматочок масла і відправте на слабкий вогонь. Додайте сир, яйця, сіль і соду. Прогрівайте і вимішуйте масу до повного зникнення крупинок і придбання рівномірного жовтого кольору і однорідності. Для цього потрібно 20-25 хвилин.
Як тільки заготівля знайде потрібну консистенцію перекладіть її у відповідний контейнер і залиште до застигання.
Домашній твердий сир з сиру і молока
Інгредієнти:
Приготування

Затока сир молоком, Відправте каструльку з сумішшю на мінімальний вогонь і проваріть до відділення сироватки. Сир вже почне плавитися і збиратися грудками. На даному етапі відкиньте на сито сир і підготуйте відповідний посуд для варіння сиру. Вона повинна бути антипригарній, з товстим дном і стінками.
У підготовлений посуд киньте шматочок масла, подплавленный сир, яйця, сіль і соду. Перемішайте і уваривайте масу на середньому жарі до максимальної однорідності. Готовий викладіть у форму і залишити в холоді до застигання.
Рекомендуємо добрі рецепти

Домашній сир з сиру і молока
Сир – ідеальна основа для твердих домашніх сирів. Вибравши якісну базу, ви зможете приготувати вершковий і ароматний сир власного виробництва навіть

Як зробити сир з сиру?
Коли в холодильнику збирається велика кількість сиру, не поспішайте готувати звичайні запіканки. Зробіть справжній, шалено смачний сир. Таке

Сир з козячого молока в домашніх умовах
Не обов'язково бути досвідченим домашнім сыроваром для того, щоб знати, наскільки специфічними є сири, приготовані з козячого молока. Далі розповімо,

Домашній плавлений сир
Створювати домашні закуски - дійсно вдячна справа. Наприклад, плавлений сир у вас точно вийде без яких-небудь корисних добавок, а смак його просто

Як зробити сир в домашніх умовах?
Якщо вас бентежить натуральність покупних сирів, то навіть відсутність навичок сироваріння не зможе стати перешкодою на шляху до приготування

Сир з сиру
Сир, який ми щодня купуємо у магазинах, часто не є корисним для нашого організму. І сьогодні ми розповімо, як приготувати смачний сир із сиру у