Як зробити сир з сиру?
Сумнівна якість сирів, представлених в даний час виробниками на полицях магазинів, спонукає шукати способи приготування продукту в домашніх умовах. Тільки так можна звести нанівець ймовірність вживання різних сурогатів, які навряд чи принесуть організму користь.
Представляємо перевірені рецепти приготування домашнього сиру з сиру. Але звертаємо вашу увагу, що реалізувати їх вдасться лише за умови використання дійсно натуральної сировини. І сир і молоко краще придбати для цього домашні на ринку у перевіреного продавця.
Інгредієнти:
м'який сир – 720 г;
молоко незбиране – 1 л;
яйця добірні – 2 шт.;
масло вершкове – 60 г;
сіль велика – 2 ч. ложки без гірки;
сода харчова – 1 ч. ложка без гірки.
Приготування
Для приготування сиру закладаємо сир в каструльку, розминаємо його трохи ложкою або просто руками, щоб не було великих шматочків і заливаємо молоком. Розміщуємо посудину на конфорці з помірним вогнем і прогріваємо масу до поділу її на щільні сирні згустки і жовтувате сироватку. Відкидаємо тепер масу на сито, выстеленное марлевим відрізу, і залишаємо на деякий час для стікання рідини.
Тепер у сотейник або каструлю з антипригарним покриттям закладаємо шматочок вершкового масла і ставимо ємність на невеликий вогонь. Після розпускання масла закладаємо до нього сир, вбиваємо яйця, додаємо сіль, соду, а потім прогріваємо і вимішуємо вміст посудини до повного зникнення домішки білих крупиночек і придбання їм рівномірного жовтуватого кольору і однорідної текстури. В залежності від початкової вологості сиру для цього буде потрібно від двадцяти до двадцяти п'яти хвилин.
Після досягнення необхідної консистенції сиру перекладаємо його в застелену харчовою плівкою відповідну форму або посудину і залишаємо до охолодження і застигання.
Інгредієнти:
нежирний і некислий сир – 520 г;
молоко – 130 мл;
вершкове масло – 60 г;
харчова сода – 5 г;
сіль крупна, кріп, кмин або часник – за смаком.
Приготування
Приготувати плавлений сир з сиру ще простіше, ніж тверда. Для цього розтираємо сир з содою і перекладаємо у сотейник або каструлю (бажано з антипригарним покриттям). Тепер на помірному вогні при безперервному розмішуванні вмісту за допомогою дерев'яної ложки прогріваємо його до повного розпускання і придбання їм однорідної консистенції. У процесі плавлення вводимо в посудину масло і додаємо за смаком сіль. По завершенні приготування додаємо в плавлений сир при бажанні смакові добавки, в якості яких можна взяти подрібнений часник, кмин або нарізаний кріп. Перемішуємо продукт, викладаємо його в лоток або контейнер, даємо охолонути і відправляємо на деякий час в холодильник.
Інгредієнти:
сир козячий – 995 г;
свіже молоко – 995 мл;
яйця курячі – 3 шт.;
масло вершкове – 195 г;
сіль;
сода – 15 г;
в'ялені помідори ;
суміш італійських трав – 1 ч. ложка.
Приготування
Спочатку з'єднуємо козячий сир з молоком і прогріваємо його до відділення сироватки. Відкидаємо тепер масу на марлевий відріз і підвішуємо на деякий час над мискою, щоб по максимуму позбутися від вологи. Також можна для цього на деякий час помістити згорток під прес.
Тепер викладаємо віджату сирну субстанцію в казанок або сотейник, додаємо соду, сіль, вбиваємо яйця і закладаємо масло розтираємо компоненти ретельно і визначаємо на помірний вогонь. При безперервному розмішуванні витримуємо вміст посудини до отримання рівномірного жовтуватого кольору і однорідної тягучою текстури сирної маси. Тепер додаємо в неї суміш італійських трав і дрібненько нарубані в'ялені томати, перемішуємо і перекладаємо у форму для охолодження і застигання.
Представляємо перевірені рецепти приготування домашнього сиру з сиру. Але звертаємо вашу увагу, що реалізувати їх вдасться лише за умови використання дійсно натуральної сировини. І сир і молоко краще придбати для цього домашні на ринку у перевіреного продавця.
Як зробити домашній твердий сир з сиру?
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування сиру закладаємо сир в каструльку, розминаємо його трохи ложкою або просто руками, щоб не було великих шматочків і заливаємо молоком. Розміщуємо посудину на конфорці з помірним вогнем і прогріваємо масу до поділу її на щільні сирні згустки і жовтувате сироватку. Відкидаємо тепер масу на сито, выстеленное марлевим відрізу, і залишаємо на деякий час для стікання рідини.
Тепер у сотейник або каструлю з антипригарним покриттям закладаємо шматочок вершкового масла і ставимо ємність на невеликий вогонь. Після розпускання масла закладаємо до нього сир, вбиваємо яйця, додаємо сіль, соду, а потім прогріваємо і вимішуємо вміст посудини до повного зникнення домішки білих крупиночек і придбання їм рівномірного жовтуватого кольору і однорідної текстури. В залежності від початкової вологості сиру для цього буде потрібно від двадцяти до двадцяти п'яти хвилин.
Після досягнення необхідної консистенції сиру перекладаємо його в застелену харчовою плівкою відповідну форму або посудину і залишаємо до охолодження і застигання.
Як зробити домашній плавлений сир з сиру?
Інгредієнти:
Приготування
Приготувати плавлений сир з сиру ще простіше, ніж тверда. Для цього розтираємо сир з содою і перекладаємо у сотейник або каструлю (бажано з антипригарним покриттям). Тепер на помірному вогні при безперервному розмішуванні вмісту за допомогою дерев'яної ложки прогріваємо його до повного розпускання і придбання їм однорідної консистенції. У процесі плавлення вводимо в посудину масло і додаємо за смаком сіль. По завершенні приготування додаємо в плавлений сир при бажанні смакові добавки, в якості яких можна взяти подрібнений часник, кмин або нарізаний кріп. Перемішуємо продукт, викладаємо його в лоток або контейнер, даємо охолонути і відправляємо на деякий час в холодильник.
Як зробити вдома пікантний сир з козячого сиру?
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку з'єднуємо козячий сир з молоком і прогріваємо його до відділення сироватки. Відкидаємо тепер масу на марлевий відріз і підвішуємо на деякий час над мискою, щоб по максимуму позбутися від вологи. Також можна для цього на деякий час помістити згорток під прес.
Тепер викладаємо віджату сирну субстанцію в казанок або сотейник, додаємо соду, сіль, вбиваємо яйця і закладаємо масло розтираємо компоненти ретельно і визначаємо на помірний вогонь. При безперервному розмішуванні витримуємо вміст посудини до отримання рівномірного жовтуватого кольору і однорідної тягучою текстури сирної маси. Тепер додаємо в неї суміш італійських трав і дрібненько нарубані в'ялені томати, перемішуємо і перекладаємо у форму для охолодження і застигання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити домашній сир?
Для любителів експериментувати з рецептами представляємо способи виготовлення домашнього сиру. Продукт виходить не гірше покупного, тільки корисніше.
Домашній плавлений сир
Створювати домашні закуски - дійсно вдячна справа. Наприклад, плавлений сир у вас точно вийде без яких-небудь корисних добавок, а смак його просто
Твердий сир в домашніх умовах
Зробити справжній твердий сир власноруч - цілком посильне завдання. Скористайтеся детальними рекомендаціями, зібраними в цьому матеріалі і точно не
Плавлений сир з сиру в домашніх умовах
Приготувати плавлений сир не складніше, ніж купити готовий в маркеті! Головне - придбати якісний сир і запастися кількома хвилинами вільного часу.
Плавлений сир в домашніх умовах
Не хочете купувати молочні продукти в магазинах? Правильно, адже в процесі приготування в них додають багато непотрібних добавок. Краще спробуйте
Сир з сиру
Сир, який ми щодня купуємо у магазинах, часто не є корисним для нашого організму. І сьогодні ми розповімо, як приготувати смачний сир із сиру у