Вдома багато готують м'який або ропні сир але не всі знають, що з успіхом можна зробити і твердий варіант цього молочного продукту. Простим і швидким рецептами приготування домашнього сиру твердого присвячена ця стаття.
Рецепт приготування твердого сиру в домашніх умовах
Інгредієнти: молоко жирне (можна домашнє, свіже) – 945 мл; сир жирний, якісний (не кислий) – 865 р; сода – 5 г; яйця великі, свіжі, добірні – 2 шт.; масло – 75 р. Приготування Спершу сир відправте в підходящу каструлю і залийте молоком. Поставте ємність на середній вогонь, дочекайтеся відділення сироватки. Відкиньте масу на сито, притисніть лопаткою, щоб зайва волога скла і знову пересипте сир в каструльку на вогні і додайте масло.
Збийте яйця з содою і сіллю і відправте до сиру. Зменшивши вогонь до мінімального, готуйте сир до повного розплавлення грудочок і максимально можливої однорідності. Процес варіння займе 10 хвилин, але регулювати твердість продукту можна шляхом більш тривале прогрівання маси.
Перелийте заготівлю форму і залиште в холоді до повного застигання.
Як зробити твердий сир в домашніх умовах?
Інгредієнти: м'який, жирний сир (не кислий) – 735 г; молоко незбиране (домашнє, жирне) – 965 мл; яйця добірні, свіжі, великі – 2 шт.; масло «Сільське» – 55 г; сіль– 15 г; сода харчова – щедра щіпка. Приготування Надішліть сир в каструльку, розімніть його ложкою або руками, розтираючи великі грудочки, залийте молоком. Поставте на помірний жар і дочекайтеся розділення маси на щільні згустки і сироватку. Відкиньте тепер масу і залиште, поки стече рідина.
У сотейник покладіть шматочок масла і відправте на слабкий вогонь. Додайте сир, яйця, сіль і соду. Прогрівайте і вимішуйте масу до повного зникнення крупинок і придбання рівномірного жовтого кольору і однорідності. Для цього потрібно 20-25 хвилин.
Як тільки заготівля знайде потрібну консистенцію перекладіть її у відповідний контейнер і залиште до застигання.
Домашній твердий сир з сиру і молока
Інгредієнти: сир жирний, не кислий (домашній) – 725 г; молоко жирне (домашнє) – 965 мл; сода – щедра щіпка; сіль – 5-10 м; «Сільське» масло – 45 г; яйця великі, добірні – 2 шт. Приготування Затока сир молоком, Відправте каструльку з сумішшю на мінімальний вогонь і проваріть до відділення сироватки. Сир вже почне плавитися і збиратися грудками. На даному етапі відкиньте на сито сир і підготуйте відповідний посуд для варіння сиру. Вона повинна бути антипригарній, з товстим дном і стінками.
У підготовлений посуд киньте шматочок масла, подплавленный сир, яйця, сіль і соду. Перемішайте і уваривайте масу на середньому жарі до максимальної однорідності. Готовий викладіть у форму і залишити в холоді до застигання.