Свиняча вирізка – рецепти приготування
Свиняча вирізка – дуже м'яке і соковите м'ясо, страви з якого виходять просто чудовими. Як смачно приготувати свинячу вирізку, читайте нижче.
Інгредієнти:
вирізка свиняча – 500 г;
мед натуральний – 2 ст. ложки;
французька гірчиця зерниста – 3 ч. ложки;
свіжовичавлений сік лимона – 40 мл;
часник – 2 зубчики;
оливкова олія – 40 мл;
сіль;
перець.
Приготування
Вимиту і обсушену свинячу вирізку підсолюємо і перчимо. Для маринаду в невеликій ємності змішуємо сік лимона, оливкова олія, мед, гірчицю і щіпку перцю. Очищений часник пропускаємо через прес і додаємо в суміш. Ретельно все вимішуємо.
Тепер повертаємося до м'яса: підготовлену вирізку поміщаємо в жароміцну ємність, вистелену фольгою, зверху поливаємо маринадом. Потім м'ясо щільно обертаємо фольгою і залишаємо хвилин на 30 щоб воно добре просочилося. Після закінчення часу відправляємо форму в духовку і запікаємо півгодини при 200 градусах. Після цього фольгу розкриваємо і запікаємо м'ясо до рум'яності, періодично поливаючи його соусом. Подаємо запечену свинячу вирізку зі свіжими овочами.
Інгредієнти:
свиняча вирізка – 600 г;
масло рослинне – 40 мл;
пластини бекону – 8 шт.;
стебла зеленої цибулі – 4 шт.;
яблучний сік – 200 мл;
борошно – 1 ст. ложка;
вершки жирні – 200 мл;
діжонська гірчиця – 1 ст. ложка;
сіль;
спеції.
Приготування
Відразу прогріваємо духовку до 180 градусів. Ставимо сковороду на вогонь. Свинячу вирізку поперек нарізаємо на 8 шматочків. Кожен з них обмотуємо смужкою бекону. Скріплюємо зубочисткою або 2-3 рази обв'язуємо ниткою. Солимо, перчимо і долонею трохи придавлюємо шматочки до обробній дошці. Наливаємо на сковороді олію і обсмажуємо в ньому шматочки свинини в беконі по 3 хвилини з кожного боку. Обсмажене м'ясо кладемо в форму, прикриваємо фольгою і хвилин на 20 ставимо в духовку. Для соусу подрібнюємо цибулю, половину кладемо на сковороду, де смажили м'ясо. Туди ж додаємо борошно і на середньому вогні прогріваємо близько 1 хвилини, помішуючи. Тепер вливаємо яблучний сік і доводимо до кипіння. Додаємо вершки, гірчицю і ретельно розмішуємо. Вогонь зменшуємо і даємо соусу трохи загуснути. Готові медальйони звільняємо від ниток і зубочисток, викладаємо на тарілку і поливаємо соусом.
Інгредієнти:
вирізка свиняча – 1 кг;
сіль;
рослинне масло.
Приготування
Свинячу вирізку нарізаємо впоперек на шматочки товщиною до 1 див. потім їх підсолюємо з двох сторін. Поміщаємо і на сковороду з розігрітим маслом і смажимо на сильному вогні близько 7 хвилин, потім перевертаємо і смажимо ще 5 хвилин. Кришкою при цьому сковороду накривати не треба. Свиняча вирізка, смажена на сковороді, готова!
Свиняча вирізка у фользі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Вимиту і обсушену свинячу вирізку підсолюємо і перчимо. Для маринаду в невеликій ємності змішуємо сік лимона, оливкова олія, мед, гірчицю і щіпку перцю. Очищений часник пропускаємо через прес і додаємо в суміш. Ретельно все вимішуємо.
Тепер повертаємося до м'яса: підготовлену вирізку поміщаємо в жароміцну ємність, вистелену фольгою, зверху поливаємо маринадом. Потім м'ясо щільно обертаємо фольгою і залишаємо хвилин на 30 щоб воно добре просочилося. Після закінчення часу відправляємо форму в духовку і запікаємо півгодини при 200 градусах. Після цього фольгу розкриваємо і запікаємо м'ясо до рум'яності, періодично поливаючи його соусом. Подаємо запечену свинячу вирізку зі свіжими овочами.
Медальйони зі свинячої вирізки
Інгредієнти:
Приготування
Відразу прогріваємо духовку до 180 градусів. Ставимо сковороду на вогонь. Свинячу вирізку поперек нарізаємо на 8 шматочків. Кожен з них обмотуємо смужкою бекону. Скріплюємо зубочисткою або 2-3 рази обв'язуємо ниткою. Солимо, перчимо і долонею трохи придавлюємо шматочки до обробній дошці. Наливаємо на сковороді олію і обсмажуємо в ньому шматочки свинини в беконі по 3 хвилини з кожного боку. Обсмажене м'ясо кладемо в форму, прикриваємо фольгою і хвилин на 20 ставимо в духовку. Для соусу подрібнюємо цибулю, половину кладемо на сковороду, де смажили м'ясо. Туди ж додаємо борошно і на середньому вогні прогріваємо близько 1 хвилини, помішуючи. Тепер вливаємо яблучний сік і доводимо до кипіння. Додаємо вершки, гірчицю і ретельно розмішуємо. Вогонь зменшуємо і даємо соусу трохи загуснути. Готові медальйони звільняємо від ниток і зубочисток, викладаємо на тарілку і поливаємо соусом.
Свиняча вирізка, смажена на сковороді – рецепт приготування
Інгредієнти:
Приготування
Свинячу вирізку нарізаємо впоперек на шматочки товщиною до 1 див. потім їх підсолюємо з двох сторін. Поміщаємо і на сковороду з розігрітим маслом і смажимо на сильному вогні близько 7 хвилин, потім перевертаємо і смажимо ще 5 хвилин. Кришкою при цьому сковороду накривати не треба. Свиняча вирізка, смажена на сковороді, готова!
Рекомендуємо добрі рецепти
Як смачно приготувати телятину?
Приготуйте дивовижно смачні страви з телятини різними способами. Далі запропонуємо прекрасні варіанти запікання м'яса в духовці або томління в
Що приготувати з свинячої вирізки?
Особливо смачними і делікатними виходять страви, приготовані саме з свинячої вирізки. Далі опишемо чудові рецепти, які успішно різноманітять ваше
Свинина в духовці – рецепти
У цьому матеріалі зібрані незвичайні рецепти запікання свинини. Розповімо, як приготувати незрівнянну буженину або гаряче в горщику. Запропонуємо
Медальйони зі свинячої вирізки
Представляємо незрівнянний рецепт любителям свинини і бекону. Мова йде про медальйонах з свинячої вирізки, які готуються легко і швидко. Їх можна
Свиняча вирізка - рецепт
Найніжніша частина свинячої тушки - це вирізка, яка в готовому вигляді має дуже ніжну текстуру і смак. Це пісне м'ясо потрібно вміти готувати і ми
Свиняча вирізка в духовці
Свиняча вирізка, приготовлена в духовці - завжди буде безпрограшним варіантом на вашому столі. Блюдо виходить настільки смачним і соковитим, що