Свиняча вирізка – дуже м'яке і соковите м'ясо, страви з якого виходять просто чудовими. Як смачно приготувати свинячу вирізку, читайте нижче.
Свиняча вирізка у фользі в духовці
Інгредієнти: вирізка свиняча – 500 г; мед натуральний – 2 ст. ложки; французька гірчиця зерниста – 3 ч. ложки; свіжовичавлений сік лимона – 40 мл; часник – 2 зубчики; оливкова олія – 40 мл; сіль; перець. Приготування Вимиту і обсушену свинячу вирізку підсолюємо і перчимо. Для маринаду в невеликій ємності змішуємо сік лимона, оливкова олія, мед, гірчицю і щіпку перцю. Очищений часник пропускаємо через прес і додаємо в суміш. Ретельно все вимішуємо.
Тепер повертаємося до м'яса: підготовлену вирізку поміщаємо в жароміцну ємність, вистелену фольгою, зверху поливаємо маринадом. Потім м'ясо щільно обертаємо фольгою і залишаємо хвилин на 30 щоб воно добре просочилося. Після закінчення часу відправляємо форму в духовку і запікаємо півгодини при 200 градусах. Після цього фольгу розкриваємо і запікаємо м'ясо до рум'яності, періодично поливаючи його соусом. Подаємо запечену свинячу вирізку зі свіжими овочами.
Медальйони зі свинячої вирізки
Інгредієнти: свиняча вирізка – 600 г; масло рослинне – 40 мл; пластини бекону – 8 шт.; стебла зеленої цибулі – 4 шт.; яблучний сік – 200 мл; борошно – 1 ст. ложка; вершки жирні – 200 мл; діжонська гірчиця – 1 ст. ложка; сіль; спеції. Приготування Відразу прогріваємо духовку до 180 градусів. Ставимо сковороду на вогонь. Свинячу вирізку поперек нарізаємо на 8 шматочків. Кожен з них обмотуємо смужкою бекону. Скріплюємо зубочисткою або 2-3 рази обв'язуємо ниткою. Солимо, перчимо і долонею трохи придавлюємо шматочки до обробній дошці. Наливаємо на сковороді олію і обсмажуємо в ньому шматочки свинини в беконі по 3 хвилини з кожного боку. Обсмажене м'ясо кладемо в форму, прикриваємо фольгою і хвилин на 20 ставимо в духовку. Для соусу подрібнюємо цибулю, половину кладемо на сковороду, де смажили м'ясо. Туди ж додаємо борошно і на середньому вогні прогріваємо близько 1 хвилини, помішуючи. Тепер вливаємо яблучний сік і доводимо до кипіння. Додаємо вершки, гірчицю і ретельно розмішуємо. Вогонь зменшуємо і даємо соусу трохи загуснути. Готові медальйони звільняємо від ниток і зубочисток, викладаємо на тарілку і поливаємо соусом.
Свиняча вирізка, смажена на сковороді – рецепт приготування
Інгредієнти: вирізка свиняча – 1 кг; сіль; рослинне масло. Приготування Свинячу вирізку нарізаємо впоперек на шматочки товщиною до 1 див. потім їх підсолюємо з двох сторін. Поміщаємо і на сковороду з розігрітим маслом і смажимо на сильному вогні близько 7 хвилин, потім перевертаємо і смажимо ще 5 хвилин. Кришкою при цьому сковороду накривати не треба. Свиняча вирізка, смажена на сковороді, готова!