» » М'ясо для шаурми

М'ясо для шаурми

М'ясо для шаурми
Шаурма – дуже смачне східне блюдо, яке полюбилося багатьом з нас. Але так як шаурму найчастіше продають у вуличних кафе та інших не зовсім надійних місцях, дане блюдо вважають не надто корисним, а найчастіше і шкідливим. Але це не привід відмовитися від нього зовсім, адже його зовсім не складно приготувати вдома. Зараз ми вам розповімо, як маринувати м'ясо для шаурми.

Як приготувати м'ясо для шаумы будинку?


Інгредієнти:

  • куряче м'ясо – 400 г;

  • чорний перець горошком – 1 ч. ложка;

  • кардамон цілий – 1 ч. ложка;

  • зіра – 1 ч. ложка;

  • часник сушений – 1 ч. ложка;

  • куркума мелена – 1 1/2 ч. ложки;

  • мелена паприка – 1 ч. ложка;

  • сіль – 1 /2 ч. ложки;

  • мало рослинне – 20 мл


  • Приготування
    Для приготування краще використовувати куряче м'ясо з стегенець, так як в філейної частини м'ясо занадто сухе. Отже, обрізаємо м'ясо з курячих стегон, шкіру видаляємо. Шматочки отриманого філе злегка відбиваємо просто долонькою, просто щоб вони стали трохи рівніше. Змащуємо їх рослинною олією. Спеції поміщаємо в ступку і старанно розтираємо. Отриманою сумішшю добре натираємо м'ясо з усіх боків і залишаємо мінімум на годинку.
    Для цієї шаурми м'ясо смажиться на рожні і зрізається по мірі приготування. Але в домашніх умовах навряд чи у когось знайдеться таке пристосування. Але і без нього цілком можна обійтися. Отже, скористаємося сковородою-гриль. Ставимо її на середній вогонь, злегка змащуємо рафінованим рослинним маслом, укладаємо шматочки курки і обсмажуємо їх хвилин по 8 з кожного боку. Потім готове м'ясо щільно загортаємо у фольгу і залишаємо хвилин на 5 в спокої. Потім вже нарізаємо його смужками і приступаємо безпосередньо до формування шаурми.

    Як зробити м'ясо для арабської шаурми?


    Інгредієнти:

  • баранина молода – 1 кг;

  • наршараб;

  • оливкова олія;

  • коріандр;

  • гвоздика;

  • кумін;

  • кориця;

  • чорний мелений перець;

  • зелень петрушки;

  • зелень кінзи.


  • Приготування
    Молоду баранину попередньо нарізаємо невеликими тоненькими шматочками. Маринуємо їх в суміші, приготовленої з наршарабу (приправи на основі гранатового соку), подрібненої зелені та спецій. Залишаємо на 12 годин, потім виймаємо, обсушуємо за допомогою паперових рушників і обсмажуємо в сковороді вок на сильному вогні, а потім зменшуємо вогонь і доводимо м'ясо до готовності.

    Як роблять м'ясо для шаурми будинку?


    Інгредієнти:

  • курячі гомілки – 5 шт.;

  • сметана – 100 г;

  • спеції для курки – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    У курячих ніжок відокремлюємо м'ясо від кістки, шкірку також прибираємо. Додаємо сметану, кладемо спеції для курки, добре розмішуємо і маринуємо в холоді близько 8 годин. На сковороді нагріваємо олію, викладаємо м'ясо і обсмажуємо на досить сильному вогні до рум'яної скоринки. Потім пробуємо м'ясо на смак і, якщо треба, додаємо спеції. М'ясо повинно бути насиченим і ароматним. Коли м'ясо буде готове, вимикаємо вогонь і прямо на сковороді ділимо його на більш дрібні шматочки. Таким чином ми імітуємо смаження м'яса на рожні – обсмажуємо
    М'ясо для шаурми
    спершу більш великі шматки, які зовні рум'яні, а всередині соковиті. А потім вже ці шматочки подрібнюємо. Якщо ж відразу смажити подрібнене м'ясо, то ми ризикуємо його сильно пересушити. До речі, для смаження у даному випадком потрібно використовувати чавунну сковороду. Очевидно, що посуд з антипригарним покриттям тут не підійде, адже ми можемо пошкодити поверхню. Та й жар чавунна сковорода тримає довше і краще.
    Тепер ви знаєте, яке м'ясо використовується для шаурми і як воно готується. Додаємо овочі соус, звертаємо з лаваша рулетик і насолоджуємося неповторним смаком. Всім приємного апетиту!
    Додав: admin | 3-07-2016, 20:52
    Переглядів: 645