Свинина по-французьки в духовці
Свинина в поєднанні з картоплею - це завжди смачно. А при запіканні її в духовці по-французьки така композиція припиняється у справжній кулінарний шедевр, від якого будуть в захваті навіть найвибагливіші гурмани. Страву можна приготувати з томатами або грибами, а як це правильно зробити, ми і розповімо в наших рецептах нижче.
Інгредієнти:
свинина (м'якоть) – 680 г;
свіжі помідори – 380 г;
пікантний сир твердих сортів – 215 г;
картопля – 680 г;
ріпчасті цибулини – 180 г;
класичний майонез – 215 г;
зубці часнику – 2-3 шт.;
соняшникова рафінована олія – 55 мл;
суміш сухих ароматних італійських трав – 2 щіпки;
сіль;
чорний перець мелений;
листочки свіжої зелені на вибір.
Приготування
Для того щоб м'ясо вийшло м'яким і ніжним підготуємо його належним чином. Промитий цільний шматок свинини розрізаємо на невеликі порційні шматочки і відбиваємо кожен, прикривши харчовою плівкою. Тепер присмачую відбиті скибочки свинини сумішшю солі, перець, ароматних італійських трав і соняшникової без аромату олії, перемішуємо або просто втираємо в нього пряну суміш і залишаємо години на два-три для маринування.
За цей час очищаємо картоплини, розрізаємо їх на кружки товщиною до п'яти міліметрів і половину з них розкладаємо в промасленим попередньо формі для запікання. Майонез приправляємо перцем, додаємо в нього очищені і продавлені через прес зубчики часнику, нашатковану свіжу зелень, кидаємо також дрібку італійських трав, трохи солі і перемішуємо. Промазуємо отриманою сумішшю картопляний шар і розкладаємо зверху половину нарізаного кільцями ріпчастої цибулі. Зверху викладаємо промаринованную свинину, присмачую її пряним майонезом і покриваємо залишилися цибулею. Тепер розкладаємо на завершення другу частину нарізаної картоплі, викладаємо гуртки томатів, приправляємо все майонезом зі спеціями і ставимо в духовку запікатися. Її завчасно необхідно прогріти до 190 градусів. Через сорок п'ять хвилин запікання притрушиваем поверхню страви трохи обробленим на тертці сиром і маємо форму в духовці ще хвилин на п'ятнадцять.
Інгредієнти:
свинина (м'якоть) – 915 м;
свіжі печериці – 620 г;
пікантний сир твердих сортів – 345 г;
картопля – 13 кг;
ріпчасті цибулини – 285 г;
класичний майонез – 285 г;
приправи для картоплі;
сухе вино – 95 мл;
соняшникова рафінована олія – 55 мл;
суміш сухих ароматних італійських трав – 2 щіпки;
сіль;
чорний перець мелений;
листочки свіжої зелені на вибір.
Приготування
Для приготування по-французьки, свинину ріжемо на шматочки, зрізавши жир, відбиваємо їх під харчовою плівкою, після чого приправляємо сіллю, перцем, ароматними травами, укладаємо в миску і заливаємо вином для маринування.
В цей час промиваємо холодною водою свіжі грибочки, шаткуємо їх дрібно, а ріпчасті цибулини звільняємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями або кільцями. Прогріваємо в сковорідці соняшникова олія викладаємо в нього цибулька і через три хвилинки додаємо печериці. Обсмажуємо вміст сковороди до випаровування вологи. Картопля в цей час також очищаємо і шаткуємо тонкими кружками.
Піт готовності всіх компонентів розкладаємо на промасленому деку обрізки зі свинини з жиром, зверху розподіляємо шар картоплі, підсолюємо його, перчимо, присмачую ароматними спеціями для картоплі, нарубаної зеленню і промазуємо майонезом щедро. Тепер викладаємо промаринованную свинину, а після цього піджарку з цибулею і грибами. Знову промазуємо страва щедрим шаром майонезу і відправляємо запікатися на одну годину в духовку. Температуру при цьому підтримуємо на рівні 190 градусів.
Хвилин за п'ятнадцять до завершення приготування викладаємо зверху шар обробленого на терці твердого сиру.
Свинина по-французьки в духовці з картоплею і помідорами - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для того щоб м'ясо вийшло м'яким і ніжним підготуємо його належним чином. Промитий цільний шматок свинини розрізаємо на невеликі порційні шматочки і відбиваємо кожен, прикривши харчовою плівкою. Тепер присмачую відбиті скибочки свинини сумішшю солі, перець, ароматних італійських трав і соняшникової без аромату олії, перемішуємо або просто втираємо в нього пряну суміш і залишаємо години на два-три для маринування.
За цей час очищаємо картоплини, розрізаємо їх на кружки товщиною до п'яти міліметрів і половину з них розкладаємо в промасленим попередньо формі для запікання. Майонез приправляємо перцем, додаємо в нього очищені і продавлені через прес зубчики часнику, нашатковану свіжу зелень, кидаємо також дрібку італійських трав, трохи солі і перемішуємо. Промазуємо отриманою сумішшю картопляний шар і розкладаємо зверху половину нарізаного кільцями ріпчастої цибулі. Зверху викладаємо промаринованную свинину, присмачую її пряним майонезом і покриваємо залишилися цибулею. Тепер розкладаємо на завершення другу частину нарізаної картоплі, викладаємо гуртки томатів, приправляємо все майонезом зі спеціями і ставимо в духовку запікатися. Її завчасно необхідно прогріти до 190 градусів. Через сорок п'ять хвилин запікання притрушиваем поверхню страви трохи обробленим на тертці сиром і маємо форму в духовці ще хвилин на п'ятнадцять.
М'ясо по-французьки в духовці зі свининою, картоплею та грибами
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування по-французьки, свинину ріжемо на шматочки, зрізавши жир, відбиваємо їх під харчовою плівкою, після чого приправляємо сіллю, перцем, ароматними травами, укладаємо в миску і заливаємо вином для маринування.
В цей час промиваємо холодною водою свіжі грибочки, шаткуємо їх дрібно, а ріпчасті цибулини звільняємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями або кільцями. Прогріваємо в сковорідці соняшникова олія викладаємо в нього цибулька і через три хвилинки додаємо печериці. Обсмажуємо вміст сковороди до випаровування вологи. Картопля в цей час також очищаємо і шаткуємо тонкими кружками.
Піт готовності всіх компонентів розкладаємо на промасленому деку обрізки зі свинини з жиром, зверху розподіляємо шар картоплі, підсолюємо його, перчимо, присмачую ароматними спеціями для картоплі, нарубаної зеленню і промазуємо майонезом щедро. Тепер викладаємо промаринованную свинину, а після цього піджарку з цибулею і грибами. Знову промазуємо страва щедрим шаром майонезу і відправляємо запікатися на одну годину в духовку. Температуру при цьому підтримуємо на рівні 190 градусів.
Хвилин за п'ятнадцять до завершення приготування викладаємо зверху шар обробленого на терці твердого сиру.
Рекомендуємо добрі рецепти
Свинина, запечена в духовці
Запекти свинину можна різними способами - це не складно і під силу кожному кулінару. Але далі описані рецепти, які допоможуть створити прекрасне
Як готувати м'ясо по-французьки в духовці?
Зробити святкове застілля особливим досить просто, скориставшись запропонованими далі рецептами. Пропонуємо вразити ваших гостей чудовим м'ясом
М'ясо по-французьки з картоплею в духовці
Поєднання картоплі і м'ясних компонентів - ідеально і виручає в будь-якій ситуації. Приготувати м'ясо по-французьки з картоплею, використовуючи
М'ясо по-французьки з картоплею і помідорами
У цій статті представлені два цікавих рецепти, які допоможуть вам успішно урізноманітнити своє меню чудовим ситним стравою. М'ясо по-французьки з
Свинина по-французьки
М'ясо по-французьки насправді має мало спільного з французькою кухнею. У нас же прийнято називати так м'ясо, запечене під шапкою майонезу і сиру, з
М'ясо по-французьки з свинини
Таке блюдо, як «м'ясо по-французьки» готують з курки, яловичини, але частіше всього використовують свинину при створенні цієї смакоти. Давайте