Свинина, запечена в духовці
Сьогодні ми розповімо, як запекти свинину в духовці цілим шматком і як смачно приготувати її з картоплею. Запропоновані рецепти абсолютно не складні для виконання в домашніх умовах, не віднімають багато часу, а отриманий результат настільки вражає, що поза всяких сумнівів змусить вас готувати подібні смаколики ще не один раз.
Інгредієнти:
цілий шматок свинини (м'якоть) – 12-14 кг;
зубці часнику – 6-8 шт.;
ароматні сухі італійські трави – 25-30 г;
гірчиця столова – 35 г;
мед – 45 г;
вино сухе червоне – 125 мл;
перець мелений чорний – 2 щіпки;
перець мелений червоний – 1 щіпка;
коріандр мелений – 1 щіпка;
велика сіль – 10 р.
Приготування
Даний рецепт приготування запеченого в духовці м'яса схожий з приготуванням буженини з свинини. Для початку м'ясної кусень промиваємо, обсушуємо, нашпиговываем очищеним і нарізаним на шматочки часником і натираємо з усіх сторін сіллю, двома видами перцю, меленим коріандром і ароматними італійськими травами. Тепер додатково обмазуємо свинину сумішшю меду і гірчиці, поміщаємо в посудину для маринування і заливаємо сухим вином. Затягуємо ємність після цього харчовою плівкою або просто прикриваємо кришкою і ставимо на полицю холодильника на дванадцять годин або в ідеалі на добу, час від часу перевертаючи м'ясної шматок на інший бік.
По закінченні часу поміщаємо промаринованную свинину в рукав для запікання, пов'язуємо його з двох сторін і відправляємо в гарячу духовку запікатися. Перші п'ятнадцять хвилин температуру підтримуємо на максимальному рівні, після чого знижуємо її до 185 градусів і готуємо м'ясо ще протягом години.
Хвилин за десять до завершення приготування рукав розрізаємо і відвертаємо в сторони, щоб м'ясо трохи підрум'янилося.
Інгредієнти:
свинина (м'якоть) – 990 м;
картопля – 990 м;
морква – 180 г;
ріпчасті цибулини – 180 г;
сир пікантний твердих сортів – 125 г;
молоко незбиране – 420 мл;
вершкове селянське масло – 90 г;
соняшникова без аромату олія – 30 мл;
хмелі-сунелі – 5 г;
мелений чорний перець – 5 р;
сіль – 10 г або по смаку;
листя свіжої зелені – за смаком.
Приготування
Свинину можна взяти будь-яку. Для тих, хто любить страви пожирніше ідеальним варіантом буде ошийок або лопатка, а для отримання більш пісного страви краще взяти вирізку або карбонад, зрізавши наявний жир.
Ріжемо м'ясо на кубики з розміром сторони приблизно три сантиметри і підрум'янюємо їх на сильному жарі у сковороду з розпеченою олією з усіх боків, не подсаливая.
Картопля, морква і цибулини очищаємо і ріжемо на кружечки товщиною до п'яти міліметрів. Цибулю після цього розбираємо на кільця. Вершкове масло і твердий сир подрібнюємо невеликими кубиками.
Форму для запікання промасливаем рафінованим маслом і викладаємо овочі і м'ясо шарами. Спочатку розподіляємо по дну половину картоплі, моркви та цибулі. Потім трохи сиру і масла і покриваємо всі м'ясом. Тепер знову моркву, цибулю, шматочки вершкового масла і сиру і завершуємо всі картоплею. Кожен шар присмачую потроху перцем і сіллю. Тепер додаємо в молоко хмелі-сунелі, трохи солі і перець, перемішуємо і заливаємо отриманої пряної молочною сумішшю компонентів у формі. Рідка складова страви повинна покривати тверді компоненти до середини верхнього шару картоплі.
Прикриваємо композицію листом фольги, ставимо в духовку, яку розігріємо завчасно до 210 градусів, і готуємо протягом півтора годин. На завершення знімаємо фольгу, притрушиваем страву трохи натертим сиром і нарубаною зеленню і даємо ще хвилин десять підрум'янитися зверху.
Свинина, запечена шматком в духовці в рукаві
Інгредієнти:
Приготування
Даний рецепт приготування запеченого в духовці м'яса схожий з приготуванням буженини з свинини. Для початку м'ясної кусень промиваємо, обсушуємо, нашпиговываем очищеним і нарізаним на шматочки часником і натираємо з усіх сторін сіллю, двома видами перцю, меленим коріандром і ароматними італійськими травами. Тепер додатково обмазуємо свинину сумішшю меду і гірчиці, поміщаємо в посудину для маринування і заливаємо сухим вином. Затягуємо ємність після цього харчовою плівкою або просто прикриваємо кришкою і ставимо на полицю холодильника на дванадцять годин або в ідеалі на добу, час від часу перевертаючи м'ясної шматок на інший бік.
По закінченні часу поміщаємо промаринованную свинину в рукав для запікання, пов'язуємо його з двох сторін і відправляємо в гарячу духовку запікатися. Перші п'ятнадцять хвилин температуру підтримуємо на максимальному рівні, після чого знижуємо її до 185 градусів і готуємо м'ясо ще протягом години.
Хвилин за десять до завершення приготування рукав розрізаємо і відвертаємо в сторони, щоб м'ясо трохи підрум'янилося.
Свинина, запечена в духовці з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Свинину можна взяти будь-яку. Для тих, хто любить страви пожирніше ідеальним варіантом буде ошийок або лопатка, а для отримання більш пісного страви краще взяти вирізку або карбонад, зрізавши наявний жир.
Ріжемо м'ясо на кубики з розміром сторони приблизно три сантиметри і підрум'янюємо їх на сильному жарі у сковороду з розпеченою олією з усіх боків, не подсаливая.
Картопля, морква і цибулини очищаємо і ріжемо на кружечки товщиною до п'яти міліметрів. Цибулю після цього розбираємо на кільця. Вершкове масло і твердий сир подрібнюємо невеликими кубиками.
Форму для запікання промасливаем рафінованим маслом і викладаємо овочі і м'ясо шарами. Спочатку розподіляємо по дну половину картоплі, моркви та цибулі. Потім трохи сиру і масла і покриваємо всі м'ясом. Тепер знову моркву, цибулю, шматочки вершкового масла і сиру і завершуємо всі картоплею. Кожен шар присмачую потроху перцем і сіллю. Тепер додаємо в молоко хмелі-сунелі, трохи солі і перець, перемішуємо і заливаємо отриманої пряної молочною сумішшю компонентів у формі. Рідка складова страви повинна покривати тверді компоненти до середини верхнього шару картоплі.
Прикриваємо композицію листом фольги, ставимо в духовку, яку розігріємо завчасно до 210 градусів, і готуємо протягом півтора годин. На завершення знімаємо фольгу, притрушиваем страву трохи натертим сиром і нарубаною зеленню і даємо ще хвилин десять підрум'янитися зверху.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як запекти свинину в духовці?
Спробуйте приготувати незрівнянний обід, використовуючи описані далі рецепти. Страви із запеченої свинини вийде чудово смачним. Також пропонуємо
Як запекти м'ясо в духовці?
Запечене м'ясо завжди успішно доповнює святкове меню і готувати його можна абсолютно різними способами. Далі опишемо два відмінних рецепта
Свинина в рукаві для запікання
Приготувати чудове блюдо з м'яса, не витративши при цьому багато часу на підготовку складових страви і, не перепачкав гору посуду - це цілком реальне
Свинина в фользі, запечена в духовці
Приготовлена за таким рецептом свинина в фользі виходить чудовий на смак і має ефектний зовнішній вигляд. Таку страву здатне прикрасити святковий
Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
Домашнім стравою, можна по праву назвати гаряче жарке з свинини. Готується воно просто, без особливих надмірностей. Для більш яскравого смаку,
Свинина, запечена в рукаві
В рукаві можна приготувати смачне і соковите м'ясо. Страву, зроблену таким способом неможливо пересушити і воно вийти дивовижно смачним. І сьогодні