Сьогодні ми розповімо, як запекти свинину в духовці цілим шматком і як смачно приготувати її з картоплею. Запропоновані рецепти абсолютно не складні для виконання в домашніх умовах, не віднімають багато часу, а отриманий результат настільки вражає, що поза всяких сумнівів змусить вас готувати подібні смаколики ще не один раз.
Свинина, запечена шматком в духовці в рукаві
Інгредієнти: цілий шматок свинини (м'якоть) – 12-14 кг; зубці часнику – 6-8 шт.; ароматні сухі італійські трави – 25-30 г; гірчиця столова – 35 г; мед – 45 г; вино сухе червоне – 125 мл; перець мелений чорний – 2 щіпки; перець мелений червоний – 1 щіпка; коріандр мелений – 1 щіпка; велика сіль – 10 р. Приготування Даний рецепт приготування запеченого в духовці м'яса схожий з приготуванням буженини з свинини. Для початку м'ясної кусень промиваємо, обсушуємо, нашпиговываем очищеним і нарізаним на шматочки часником і натираємо з усіх сторін сіллю, двома видами перцю, меленим коріандром і ароматними італійськими травами. Тепер додатково обмазуємо свинину сумішшю меду і гірчиці, поміщаємо в посудину для маринування і заливаємо сухим вином. Затягуємо ємність після цього харчовою плівкою або просто прикриваємо кришкою і ставимо на полицю холодильника на дванадцять годин або в ідеалі на добу, час від часу перевертаючи м'ясної шматок на інший бік.
По закінченні часу поміщаємо промаринованную свинину в рукав для запікання, пов'язуємо його з двох сторін і відправляємо в гарячу духовку запікатися. Перші п'ятнадцять хвилин температуру підтримуємо на максимальному рівні, після чого знижуємо її до 185 градусів і готуємо м'ясо ще протягом години.
Хвилин за десять до завершення приготування рукав розрізаємо і відвертаємо в сторони, щоб м'ясо трохи підрум'янилося.
Свинина, запечена в духовці з картоплею
Інгредієнти: свинина (м'якоть) – 990 м; картопля – 990 м; морква – 180 г; ріпчасті цибулини – 180 г; сир пікантний твердих сортів – 125 г; молоко незбиране – 420 мл; вершкове селянське масло – 90 г; соняшникова без аромату олія – 30 мл; хмелі-сунелі – 5 г; мелений чорний перець – 5 р; сіль – 10 г або по смаку; листя свіжої зелені – за смаком. Приготування Свинину можна взяти будь-яку. Для тих, хто любить страви пожирніше ідеальним варіантом буде ошийок або лопатка, а для отримання більш пісного страви краще взяти вирізку або карбонад, зрізавши наявний жир.
Ріжемо м'ясо на кубики з розміром сторони приблизно три сантиметри і підрум'янюємо їх на сильному жарі у сковороду з розпеченою олією з усіх боків, не подсаливая.
Картопля, морква і цибулини очищаємо і ріжемо на кружечки товщиною до п'яти міліметрів. Цибулю після цього розбираємо на кільця. Вершкове масло і твердий сир подрібнюємо невеликими кубиками.
Форму для запікання промасливаем рафінованим маслом і викладаємо овочі і м'ясо шарами. Спочатку розподіляємо по дну половину картоплі, моркви та цибулі. Потім трохи сиру і масла і покриваємо всі м'ясом.
Тепер знову моркву, цибулю, шматочки вершкового масла і сиру і завершуємо всі картоплею. Кожен шар присмачую потроху перцем і сіллю. Тепер додаємо в молоко хмелі-сунелі, трохи солі і перець, перемішуємо і заливаємо отриманої пряної молочною сумішшю компонентів у формі. Рідка складова страви повинна покривати тверді компоненти до середини верхнього шару картоплі.
Прикриваємо композицію листом фольги, ставимо в духовку, яку розігріємо завчасно до 210 градусів, і готуємо протягом півтора годин. На завершення знімаємо фольгу, притрушиваем страву трохи натертим сиром і нарубаною зеленню і даємо ще хвилин десять підрум'янитися зверху.