Вернуться назад Распечатать

Свинина, запечена в духовці

Свинина, запечена в духовці
Сьогодні ми розповімо, як запекти свинину в духовці цілим шматком і як смачно приготувати її з картоплею. Запропоновані рецепти абсолютно не складні для виконання в домашніх умовах, не віднімають багато часу, а отриманий результат настільки вражає, що поза всяких сумнівів змусить вас готувати подібні смаколики ще не один раз.

Свинина, запечена шматком в духовці в рукаві


Інгредієнти:

  • цілий шматок свинини (м'якоть) – 12-14 кг;

  • зубці часнику – 6-8 шт.;

  • ароматні сухі італійські трави – 25-30 г;

  • гірчиця столова – 35 г;

  • мед – 45 г;

  • вино сухе червоне – 125 мл;

  • перець мелений чорний – 2 щіпки;

  • перець мелений червоний – 1 щіпка;

  • коріандр мелений – 1 щіпка;

  • велика сіль – 10 р.


  • Приготування
    Даний рецепт приготування запеченого в духовці м'яса схожий з приготуванням буженини з свинини. Для початку м'ясної кусень промиваємо, обсушуємо, нашпиговываем очищеним і нарізаним на шматочки часником і натираємо з усіх сторін сіллю, двома видами перцю, меленим коріандром і ароматними італійськими травами. Тепер додатково обмазуємо свинину сумішшю меду і гірчиці, поміщаємо в посудину для маринування і заливаємо сухим вином. Затягуємо ємність після цього харчовою плівкою або просто прикриваємо кришкою і ставимо на полицю холодильника на дванадцять годин або в ідеалі на добу, час від часу перевертаючи м'ясної шматок на інший бік.
    По закінченні часу поміщаємо промаринованную свинину в рукав для запікання, пов'язуємо його з двох сторін і відправляємо в гарячу духовку запікатися. Перші п'ятнадцять хвилин температуру підтримуємо на максимальному рівні, після чого знижуємо її до 185 градусів і готуємо м'ясо ще протягом години.
    Хвилин за десять до завершення приготування рукав розрізаємо і відвертаємо в сторони, щоб м'ясо трохи підрум'янилося.

    Свинина, запечена в духовці з картоплею


    Інгредієнти:

  • свинина (м'якоть) – 990 м;

  • картопля – 990 м;

  • морква – 180 г;

  • ріпчасті цибулини – 180 г;

  • сир пікантний твердих сортів – 125 г;

  • молоко незбиране – 420 мл;

  • вершкове селянське масло – 90 г;

  • соняшникова без аромату олія – 30 мл;

  • хмелі-сунелі – 5 г;

  • мелений чорний перець – 5 р;

  • сіль – 10 г або по смаку;

  • листя свіжої зелені – за смаком.


  • Приготування
    Свинину можна взяти будь-яку. Для тих, хто любить страви пожирніше ідеальним варіантом буде ошийок або лопатка, а для отримання більш пісного страви краще взяти вирізку або карбонад, зрізавши наявний жир.
    Ріжемо м'ясо на кубики з розміром сторони приблизно три сантиметри і підрум'янюємо їх на сильному жарі у сковороду з розпеченою олією з усіх боків, не подсаливая.
    Картопля, морква і цибулини очищаємо і ріжемо на кружечки товщиною до п'яти міліметрів. Цибулю після цього розбираємо на кільця. Вершкове масло і твердий сир подрібнюємо невеликими кубиками.
    Форму для запікання промасливаем рафінованим маслом і викладаємо овочі і м'ясо шарами. Спочатку розподіляємо по дну половину картоплі, моркви та цибулі. Потім трохи сиру і масла і покриваємо всі м'ясом.
    Свинина, запечена в духовці
    Тепер знову моркву, цибулю, шматочки вершкового масла і сиру і завершуємо всі картоплею. Кожен шар присмачую потроху перцем і сіллю. Тепер додаємо в молоко хмелі-сунелі, трохи солі і перець, перемішуємо і заливаємо отриманої пряної молочною сумішшю компонентів у формі. Рідка складова страви повинна покривати тверді компоненти до середини верхнього шару картоплі.
    Прикриваємо композицію листом фольги, ставимо в духовку, яку розігріємо завчасно до 210 градусів, і готуємо протягом півтора годин. На завершення знімаємо фольгу, притрушиваем страву трохи натертим сиром і нарубаною зеленню і даємо ще хвилин десять підрум'янитися зверху.