Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як запекти м'ясо в духовці?

Як запекти м'ясо в духовці?

25-05-2016, 17:43
912
Як запекти м'ясо в духовці?
Якщо ви не належите до прихильників вегетаріанства, то запропоновані рецепти, безсумнівно, вас зацікавлять. У них ми розповімо, як смачно запекти м'ясо в духовці цілим шматком, а також запропонуємо варіант запікання свинини з картоплею і овочами.

Як смачно запекти м'ясо у фользі в духовці - рецепт


Інгредієнти:

  • свинина або телятина – 1-12 кг;

  • часникові зубці – 2-3 шт.;

  • майонез класичний – 55 г;

  • олія соняшникова без запаху – 20 мл;

  • листя лаврове – 1-2 шт.;

  • розмарин свіжий (за бажанням) – 1 гілочка;

  • суміш сушених італійських трав – 1 щіпка;

  • велика сіль – 10 г;

  • перець свіжозмелену чорний – 1 щіпка;

  • мелені зерна коріандру – 1 невелика щіпка.


  • Приготування
    Даний рецепт про те, як запекти в духовці цілий шматок м'яса. Для цієї мети підійде як свинина, так і телятина. Для початку промиваємо м'ясної кусень ретельно під проточною холодною водою, а потім витираємо вологу серветками або паперовим рушником. Часникові зубці очищаємо, позбавляє від стрижня і пропускаємо через прес, листя лаврове розламуємо на невеликі шматочки, а розмарин розбираємо на голки.
    Підготовлений шматок м'яса натираємо з усіх боків крупною сіллю, свежесмолотым чорним перцем, коріандром і сушеними італійськими травами. Присмачую додатково поверхню свинини або телятини часниковою масою, хорошенечко її втираючи, і притрушиваем разломанными лавровими листками і за бажанням розмарином. На завершення підготовчого етапу приготування обмазуємо м'ясо сумішшю майонезу і рослинного масла і залишаємо на три години маринуватися при кімнатній температурі або на ніч у холодильнику.
    Промаринований шматок м'яса поміщаємо на складений удвічі відріз фольги, запечатуємо ретельно і розташовуємо на деку в прогрітій до максимальних температур духовці. Через п'ятнадцять хвилин інтенсивність спека зменшуємо до 180 градусів і запікаємо страву ще протягом однієї години.
    При бажанні можна підрум'янити поверхню м'яса, розгорнувши фольгу і залишивши страву в духовці ще хвилин на десять при максимальній температурі.

    М'ясо, запечене з овочами, картоплею і сиром в духовці


    Інгредієнти:

  • свинина (м'якоть) – 620 г;

  • картопля середнього розміру – 7 шт.;

  • свіжі стиглі помідори середнього розміру – 2 шт.;

  • морква – 50 г;

  • ріпчаста цибулина – 85 м;

  • часникові зубці – 2 шт.;

  • пікантний сир твердих сортів – 185 г;

  • сметана домашня або майонез – 85 м;

  • яйця курячі великі – 2 шт.;

  • молоко незбиране – 240 мл;

  • вершкове селянське масло – 20 г;

  • сухі італійські трави ароматні – 1 щіпка;

  • мелений чорний перець – 1 щіпка;

  • велика сіль – за смаком;

  • гілочки свіжої зелені – 4-5 шт.


  • Приготування
    Приступаючи до приготування, підготовлену свинину ріжемо на шматочки середнього розміру і хвилин на тридцять заливаємо цільним молоком. Тепер промазуємо дно ємності для запікання олією селянським вершковим маслом і викладаємо в неї попередньо очищені і нарізані кружками картоплини. Приправляємо картопляний шар крупною сіллю, перцем і італійськими травами і покриваємо шаром нарізаного кубиками або півкільцями цибулі і соломкою моркви. Знову трохи підсолюємо овочі і розподіляємо зверху вимочені в молоці шматочки свинини. Також як і овочі присмачую м'ясо великої сіллю і меленим перцем.
    Як запекти м'ясо в духовці?
    Тепер змішуємо в мисці домашній майонез або сметану з збитими яйцями, додаємо за смаком сіль і перець, перемішуємо і виливаємо у форму до м'яса з овочами, намагаючись, щоб весь вміст покрилося такий заливкою.
    Свіжі томати миємо, розрізаємо на гуртки і розкладаємо їх у формі на м'ясо суцільним шаром. Зверху притрушиваем томати нарубаним дрібненько часничком і твердим пікантним, перетертим на тертці сиром. Тепер залишилося тільки запекти цю кулінарну композицію в духовці. Для цього заздалегідь прогріваємо її до 180 градусів і поміщаємо в неї страву на сорок п'ять хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з картопляної стружки
    Салат з картопляної стружки
    Навіть самий простенький салатик зміниться, якщо доповнити його чудний хрусткою картопляної стружкою. Розповімо, як зробити цю дивовижно смачну
    Як запекти коропа в духовці у фользі?
    Як запекти коропа в духовці у фользі?
    Якщо ви обзавелися свіжим коропом і не здогадуєтеся, з якого боку до нього підступити, то неодмінно вивчіть рецепти з нашої статті. Розповімо, як
    Свинина в фользі, запечена в духовці
    Свинина в фользі, запечена в духовці
    Приготовлена за таким рецептом свинина в фользі виходить чудовий на смак і має ефектний зовнішній вигляд. Таку страву здатне прикрасити святковий
    М'ясо по-французьки з картоплею в духовці
    М'ясо по-французьки з картоплею в духовці
    Поєднання картоплі і м'ясних компонентів - ідеально і виручає в будь-якій ситуації. Приготувати м'ясо по-французьки з картоплею, використовуючи
    М'ясо по-французьки з картоплею і помідорами
    М'ясо по-французьки з картоплею і помідорами
    У цій статті представлені два цікавих рецепти, які допоможуть вам успішно урізноманітнити своє меню чудовим ситним стравою. М'ясо по-французьки з
    Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
    Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
    Домашнім стравою, можна по праву назвати гаряче жарке з свинини. Готується воно просто, без особливих надмірностей. Для більш яскравого смаку,