Як запекти м'ясо в духовці?
Якщо ви не належите до прихильників вегетаріанства, то запропоновані рецепти, безсумнівно, вас зацікавлять. У них ми розповімо, як смачно запекти м'ясо в духовці цілим шматком, а також запропонуємо варіант запікання свинини з картоплею і овочами.
Інгредієнти:
свинина або телятина – 1-12 кг;
часникові зубці – 2-3 шт.;
майонез класичний – 55 г;
олія соняшникова без запаху – 20 мл;
листя лаврове – 1-2 шт.;
розмарин свіжий (за бажанням) – 1 гілочка;
суміш сушених італійських трав – 1 щіпка;
велика сіль – 10 г;
перець свіжозмелену чорний – 1 щіпка;
мелені зерна коріандру – 1 невелика щіпка.
Приготування
Даний рецепт про те, як запекти в духовці цілий шматок м'яса. Для цієї мети підійде як свинина, так і телятина. Для початку промиваємо м'ясної кусень ретельно під проточною холодною водою, а потім витираємо вологу серветками або паперовим рушником. Часникові зубці очищаємо, позбавляє від стрижня і пропускаємо через прес, листя лаврове розламуємо на невеликі шматочки, а розмарин розбираємо на голки.
Підготовлений шматок м'яса натираємо з усіх боків крупною сіллю, свежесмолотым чорним перцем, коріандром і сушеними італійськими травами. Присмачую додатково поверхню свинини або телятини часниковою масою, хорошенечко її втираючи, і притрушиваем разломанными лавровими листками і за бажанням розмарином. На завершення підготовчого етапу приготування обмазуємо м'ясо сумішшю майонезу і рослинного масла і залишаємо на три години маринуватися при кімнатній температурі або на ніч у холодильнику.
Промаринований шматок м'яса поміщаємо на складений удвічі відріз фольги, запечатуємо ретельно і розташовуємо на деку в прогрітій до максимальних температур духовці. Через п'ятнадцять хвилин інтенсивність спека зменшуємо до 180 градусів і запікаємо страву ще протягом однієї години.
При бажанні можна підрум'янити поверхню м'яса, розгорнувши фольгу і залишивши страву в духовці ще хвилин на десять при максимальній температурі.
Інгредієнти:
свинина (м'якоть) – 620 г;
картопля середнього розміру – 7 шт.;
свіжі стиглі помідори середнього розміру – 2 шт.;
морква – 50 г;
ріпчаста цибулина – 85 м;
часникові зубці – 2 шт.;
пікантний сир твердих сортів – 185 г;
сметана домашня або майонез – 85 м;
яйця курячі великі – 2 шт.;
молоко незбиране – 240 мл;
вершкове селянське масло – 20 г;
сухі італійські трави ароматні – 1 щіпка;
мелений чорний перець – 1 щіпка;
велика сіль – за смаком;
гілочки свіжої зелені – 4-5 шт.
Приготування
Приступаючи до приготування, підготовлену свинину ріжемо на шматочки середнього розміру і хвилин на тридцять заливаємо цільним молоком. Тепер промазуємо дно ємності для запікання олією селянським вершковим маслом і викладаємо в неї попередньо очищені і нарізані кружками картоплини. Приправляємо картопляний шар крупною сіллю, перцем і італійськими травами і покриваємо шаром нарізаного кубиками або півкільцями цибулі і соломкою моркви. Знову трохи підсолюємо овочі і розподіляємо зверху вимочені в молоці шматочки свинини. Також як і овочі присмачую м'ясо великої сіллю і меленим перцем. Тепер змішуємо в мисці домашній майонез або сметану з збитими яйцями, додаємо за смаком сіль і перець, перемішуємо і виливаємо у форму до м'яса з овочами, намагаючись, щоб весь вміст покрилося такий заливкою.
Свіжі томати миємо, розрізаємо на гуртки і розкладаємо їх у формі на м'ясо суцільним шаром. Зверху притрушиваем томати нарубаним дрібненько часничком і твердим пікантним, перетертим на тертці сиром. Тепер залишилося тільки запекти цю кулінарну композицію в духовці. Для цього заздалегідь прогріваємо її до 180 градусів і поміщаємо в неї страву на сорок п'ять хвилин.
Як смачно запекти м'ясо у фользі в духовці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Даний рецепт про те, як запекти в духовці цілий шматок м'яса. Для цієї мети підійде як свинина, так і телятина. Для початку промиваємо м'ясної кусень ретельно під проточною холодною водою, а потім витираємо вологу серветками або паперовим рушником. Часникові зубці очищаємо, позбавляє від стрижня і пропускаємо через прес, листя лаврове розламуємо на невеликі шматочки, а розмарин розбираємо на голки.
Підготовлений шматок м'яса натираємо з усіх боків крупною сіллю, свежесмолотым чорним перцем, коріандром і сушеними італійськими травами. Присмачую додатково поверхню свинини або телятини часниковою масою, хорошенечко її втираючи, і притрушиваем разломанными лавровими листками і за бажанням розмарином. На завершення підготовчого етапу приготування обмазуємо м'ясо сумішшю майонезу і рослинного масла і залишаємо на три години маринуватися при кімнатній температурі або на ніч у холодильнику.
Промаринований шматок м'яса поміщаємо на складений удвічі відріз фольги, запечатуємо ретельно і розташовуємо на деку в прогрітій до максимальних температур духовці. Через п'ятнадцять хвилин інтенсивність спека зменшуємо до 180 градусів і запікаємо страву ще протягом однієї години.
При бажанні можна підрум'янити поверхню м'яса, розгорнувши фольгу і залишивши страву в духовці ще хвилин на десять при максимальній температурі.
М'ясо, запечене з овочами, картоплею і сиром в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Приступаючи до приготування, підготовлену свинину ріжемо на шматочки середнього розміру і хвилин на тридцять заливаємо цільним молоком. Тепер промазуємо дно ємності для запікання олією селянським вершковим маслом і викладаємо в неї попередньо очищені і нарізані кружками картоплини. Приправляємо картопляний шар крупною сіллю, перцем і італійськими травами і покриваємо шаром нарізаного кубиками або півкільцями цибулі і соломкою моркви. Знову трохи підсолюємо овочі і розподіляємо зверху вимочені в молоці шматочки свинини. Також як і овочі присмачую м'ясо великої сіллю і меленим перцем. Тепер змішуємо в мисці домашній майонез або сметану з збитими яйцями, додаємо за смаком сіль і перець, перемішуємо і виливаємо у форму до м'яса з овочами, намагаючись, щоб весь вміст покрилося такий заливкою.
Свіжі томати миємо, розрізаємо на гуртки і розкладаємо їх у формі на м'ясо суцільним шаром. Зверху притрушиваем томати нарубаним дрібненько часничком і твердим пікантним, перетертим на тертці сиром. Тепер залишилося тільки запекти цю кулінарну композицію в духовці. Для цього заздалегідь прогріваємо її до 180 градусів і поміщаємо в неї страву на сорок п'ять хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з картопляної стружки
Навіть самий простенький салатик зміниться, якщо доповнити його чудний хрусткою картопляної стружкою. Розповімо, як зробити цю дивовижно смачну
Як запекти коропа в духовці у фользі?
Якщо ви обзавелися свіжим коропом і не здогадуєтеся, з якого боку до нього підступити, то неодмінно вивчіть рецепти з нашої статті. Розповімо, як
Свинина в фользі, запечена в духовці
Приготовлена за таким рецептом свинина в фользі виходить чудовий на смак і має ефектний зовнішній вигляд. Таку страву здатне прикрасити святковий
М'ясо по-французьки з картоплею в духовці
Поєднання картоплі і м'ясних компонентів - ідеально і виручає в будь-якій ситуації. Приготувати м'ясо по-французьки з картоплею, використовуючи
М'ясо по-французьки з картоплею і помідорами
У цій статті представлені два цікавих рецепти, які допоможуть вам успішно урізноманітнити своє меню чудовим ситним стравою. М'ясо по-французьки з
Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
Домашнім стравою, можна по праву назвати гаряче жарке з свинини. Готується воно просто, без особливих надмірностей. Для більш яскравого смаку,