Якщо ви не належите до прихильників вегетаріанства, то запропоновані рецепти, безсумнівно, вас зацікавлять. У них ми розповімо, як смачно запекти м'ясо в духовці цілим шматком, а також запропонуємо варіант запікання свинини з картоплею і овочами.
Як смачно запекти м'ясо у фользі в духовці - рецепт
Інгредієнти: свинина або телятина – 1-12 кг; часникові зубці – 2-3 шт.; майонез класичний – 55 г; олія соняшникова без запаху – 20 мл; листя лаврове – 1-2 шт.; розмарин свіжий (за бажанням) – 1 гілочка; суміш сушених італійських трав – 1 щіпка; велика сіль – 10 г; перець свіжозмелену чорний – 1 щіпка; мелені зерна коріандру – 1 невелика щіпка. Приготування Даний рецепт про те, як запекти в духовці цілий шматок м'яса. Для цієї мети підійде як свинина, так і телятина. Для початку промиваємо м'ясної кусень ретельно під проточною холодною водою, а потім витираємо вологу серветками або паперовим рушником. Часникові зубці очищаємо, позбавляє від стрижня і пропускаємо через прес, листя лаврове розламуємо на невеликі шматочки, а розмарин розбираємо на голки.
Підготовлений шматок м'яса натираємо з усіх боків крупною сіллю, свежесмолотым чорним перцем, коріандром і сушеними італійськими травами. Присмачую додатково поверхню свинини або телятини часниковою масою, хорошенечко її втираючи, і притрушиваем разломанными лавровими листками і за бажанням розмарином. На завершення підготовчого етапу приготування обмазуємо м'ясо сумішшю майонезу і рослинного масла і залишаємо на три години маринуватися при кімнатній температурі або на ніч у холодильнику.
Промаринований шматок м'яса поміщаємо на складений удвічі відріз фольги, запечатуємо ретельно і розташовуємо на деку в прогрітій до максимальних температур духовці. Через п'ятнадцять хвилин інтенсивність спека зменшуємо до 180 градусів і запікаємо страву ще протягом однієї години.
При бажанні можна підрум'янити поверхню м'яса, розгорнувши фольгу і залишивши страву в духовці ще хвилин на десять при максимальній температурі.
М'ясо, запечене з овочами, картоплею і сиром в духовці
Інгредієнти: свинина (м'якоть) – 620 г; картопля середнього розміру – 7 шт.; свіжі стиглі помідори середнього розміру – 2 шт.; морква – 50 г; ріпчаста цибулина – 85 м; часникові зубці – 2 шт.; пікантний сир твердих сортів – 185 г; сметана домашня або майонез – 85 м; яйця курячі великі – 2 шт.; молоко незбиране – 240 мл; вершкове селянське масло – 20 г; сухі італійські трави ароматні – 1 щіпка; мелений чорний перець – 1 щіпка; велика сіль – за смаком; гілочки свіжої зелені – 4-5 шт. Приготування Приступаючи до приготування, підготовлену свинину ріжемо на шматочки середнього розміру і хвилин на тридцять заливаємо цільним молоком. Тепер промазуємо дно ємності для запікання олією селянським вершковим маслом і викладаємо в неї попередньо очищені і нарізані кружками картоплини. Приправляємо картопляний шар крупною сіллю, перцем і італійськими травами і покриваємо шаром нарізаного кубиками або півкільцями цибулі і соломкою моркви. Знову трохи підсолюємо овочі і розподіляємо зверху вимочені в молоці шматочки свинини. Також як і овочі присмачую м'ясо великої сіллю і меленим перцем.
Тепер змішуємо в мисці домашній майонез або сметану з збитими яйцями, додаємо за смаком сіль і перець, перемішуємо і виливаємо у форму до м'яса з овочами, намагаючись, щоб весь вміст покрилося такий заливкою.
Свіжі томати миємо, розрізаємо на гуртки і розкладаємо їх у формі на м'ясо суцільним шаром. Зверху притрушиваем томати нарубаним дрібненько часничком і твердим пікантним, перетертим на тертці сиром. Тепер залишилося тільки запекти цю кулінарну композицію в духовці. Для цього заздалегідь прогріваємо її до 180 градусів і поміщаємо в неї страву на сорок п'ять хвилин.