Свинина в поєднанні з картоплею - це завжди смачно. А при запіканні її в духовці по-французьки така композиція припиняється у справжній кулінарний шедевр, від якого будуть в захваті навіть найвибагливіші гурмани. Страву можна приготувати з томатами або грибами, а як це правильно зробити, ми і розповімо в наших рецептах нижче.
Свинина по-французьки в духовці з картоплею і помідорами - рецепт
Інгредієнти: свинина (м'якоть) – 680 г; свіжі помідори – 380 г; пікантний сир твердих сортів – 215 г; картопля – 680 г; ріпчасті цибулини – 180 г; класичний майонез – 215 г; зубці часнику – 2-3 шт.; соняшникова рафінована олія – 55 мл; суміш сухих ароматних італійських трав – 2 щіпки; сіль; чорний перець мелений; листочки свіжої зелені на вибір. Приготування Для того щоб м'ясо вийшло м'яким і ніжним підготуємо його належним чином. Промитий цільний шматок свинини розрізаємо на невеликі порційні шматочки і відбиваємо кожен, прикривши харчовою плівкою. Тепер присмачую відбиті скибочки свинини сумішшю солі, перець, ароматних італійських трав і соняшникової без аромату олії, перемішуємо або просто втираємо в нього пряну суміш і залишаємо години на два-три для маринування.
За цей час очищаємо картоплини, розрізаємо їх на кружки товщиною до п'яти міліметрів і половину з них розкладаємо в промасленим попередньо формі для запікання. Майонез приправляємо перцем, додаємо в нього очищені і продавлені через прес зубчики часнику, нашатковану свіжу зелень, кидаємо також дрібку італійських трав, трохи солі і перемішуємо. Промазуємо отриманою сумішшю картопляний шар і розкладаємо зверху половину нарізаного кільцями ріпчастої цибулі. Зверху викладаємо промаринованную свинину, присмачую її пряним майонезом і покриваємо залишилися цибулею. Тепер розкладаємо на завершення другу частину нарізаної картоплі, викладаємо гуртки томатів, приправляємо все майонезом зі спеціями і ставимо в духовку запікатися. Її завчасно необхідно прогріти до 190 градусів. Через сорок п'ять хвилин запікання притрушиваем поверхню страви трохи обробленим на тертці сиром і маємо форму в духовці ще хвилин на п'ятнадцять.
М'ясо по-французьки в духовці зі свининою, картоплею та грибами
Інгредієнти: свинина (м'якоть) – 915 м; свіжі печериці – 620 г; пікантний сир твердих сортів – 345 г; картопля – 13 кг; ріпчасті цибулини – 285 г; класичний майонез – 285 г; приправи для картоплі; сухе вино – 95 мл; соняшникова рафінована олія – 55 мл; суміш сухих ароматних італійських трав – 2 щіпки; сіль; чорний перець мелений; листочки свіжої зелені на вибір. Приготування Для приготування по-французьки, свинину ріжемо на шматочки, зрізавши жир, відбиваємо їх під харчовою плівкою, після чого приправляємо сіллю, перцем, ароматними травами, укладаємо в миску і заливаємо вином для маринування.
В цей час промиваємо холодною водою свіжі грибочки, шаткуємо їх дрібно, а ріпчасті цибулини звільняємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями або кільцями. Прогріваємо в сковорідці соняшникова олія викладаємо в нього цибулька і через три хвилинки додаємо печериці. Обсмажуємо вміст сковороди до випаровування вологи. Картопля в цей час також очищаємо і шаткуємо тонкими кружками.
Піт готовності всіх компонентів розкладаємо на промасленому деку обрізки зі свинини з жиром, зверху розподіляємо шар картоплі, підсолюємо його, перчимо, присмачую ароматними спеціями для картоплі, нарубаної зеленню і промазуємо майонезом щедро. Тепер викладаємо промаринованную свинину, а після цього піджарку з цибулею і грибами. Знову промазуємо страва щедрим шаром майонезу і відправляємо запікатися на одну годину в духовку. Температуру при цьому підтримуємо на рівні 190 градусів.
Хвилин за п'ятнадцять до завершення приготування викладаємо зверху шар обробленого на терці твердого сиру.