Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як смачно приготувати свинину?

Як смачно приготувати свинину?

13-06-2016, 17:49
422
Як смачно приготувати свинину?
Незважаючи на те, що багато хто звик вважати свинину шкідливим м'ясом, насправді, вибравши правильний зріз туші, ви зможете уникнути великої кількості жиру, і, як наслідок, надлишків холестерину в меню. Урізноманітнити повсякденний стіл можна широким асортиментом страв зі свинини, які поєднуються з різноманітними гарнірами. Докладно про те, як смачно приготувати свинину ми розповімо в наступних рецептах.

Смачні відбивні зі свинини


Ймовірно, одним з найбільш популярних страв зі свинини є шніцель. Ця німецька відбивна в паніровці чудово поєднується з менш текстурними гарнірами начебто овочевих пюре.
Інгредієнти:

  • діжонська гірчиця - 10 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • хлібна крихта - 145 г;

  • відбивні зі свинини - 380 г;

  • винний оцет - 15 мл;

  • борошно - 65 р.


  • Приготування
    Збийте яйце з дижонской гірчицею і пучкою солі. Свинячі відбивні також добре приправте, збризніть оцтом, а потім обсипте борошном. Занурте відбивні в збите яйце і покрийте шаром хлібної крихти. Тепер залишається лише підрум'янити відбивні на середньому жарі, присмачивши сковороду невеликою кількістю масла.

    Як смачно посмажити свинину?


    Не втрачайте можливості приготувати м'ясо на вугіллі, особливо, коли це м'ясо – свинина. Нижче ми навчимося готувати соковиті свинячі ребра в глазурі з домашнього соусу барбекю. Таке блюдо здивує ваших гостей більше звичного шашлику.
    Інгредієнти:

  • свинячі ребра - 640 г;

  • кетчуп - 65 г;

  • цукор коричневий - 35 г;

  • часниковий зубок;

  • соєвий соус - 185 мл;

  • паприка - 2 ч. ложки;

  • мед - 25 мл;

  • винний оцет - 165 мл;

  • чорнослив - 145 г;

  • вода - 185 мл


  • Приготування
    Перед тим, як смачно замаринувати свинину, її необхідно запекти в духовці. Подібний прийом допоможе домогтися м'якого м'яса, яке буде розпадатися на волокна після обжарювання. Зачистивши ребра від плівок, помістіть їх в духовку при 130 градусах приблизно на 2 години.
    Тим часом приготуйте маринад. Змішайте всі компоненти зі списку і додайте над невеликим вогнем. Проваріть складові соусу, поки сливи не розм'якшуватися, після чого пюрируйте всі разом і нанесіть близько чверті суміші на м'ясо. Залиште м'ясо запікатися ще на 2 години. Далі дістаньте ребра, залийте маринадом, дайте охолонути і приберіть в холодильник на всю ніч. Обсмажуйте м'ясо над вугіллям, поки шматок не покриється глянцевою скоринкою.

    Як приготувати смачну і соковиту свинину?


    Інгредієнти:

  • соєвий соус - 55 мл;

  • апельсинова цедра - 1 ч. ложка;

  • апельсиновий соус - 65 мл;

  • цукор - 5 г;

  • щіпка меленого імбиру;

  • часник - 2 зубки;

  • свиняча вирізка - 760 р.


  • Приготування
    Подрібніть часник і додайте його до суміші соєвого соусу і цитрусового соку. Всипте цедру, імбир і цукор. Дайте суміші проваритися до загустіння, після чого охолодіть її.
    Свинину наріжте соломкою, швидко обсмажте, щоб м'ясо схопилося, потім залийте соусом, зменшіть вогонь і доведіть шматочки до повної готовності.

    Смачний гуляш зі свинини


    Інгредієнти:

  • свиняча вирізка - 11 кг;

  • порей - 1 шт.;

  • вода - 420 мл;
  • Як смачно приготувати свинину?

  • бульйонний кубик - 1/2 шт.;

  • вершки - 235 мл;

  • сметана - 75 р.


  • Приготування
    Для даного рецепту ви можете використовувати готовий бульйон (якщо такий є у розпорядженні), або замінити його розведеним в гарячій воді кубиком.
    Розділіть шматок вирізки на великі кубики. Кільця порею (біла частина) припустіть в невеликій кількості масла і додайте до них кубики свинини. Коли м'ясо схопиться, залийте сумішшю вершків з бульйоном, після покладіть сметану і зменшіть жар. Томіть блюдо близько 45 хвилин, поки шматочки свинини не стануть м'якими. Подавайте з будь-яким гарніром з круп або овочів, рясно посипавши зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як посмажити свинину на сковороді?
    Як посмажити свинину на сковороді?
    У цій статті описано способи перетворення звичайного м'ясної обжарювання в незрівнянне страву. Розповімо, як по-новому посмажити свинину, доповнюючи
    Свинина у вершковому соусі з грибами
    Свинина у вершковому соусі з грибами
    Свинина, приготована за поданими далі рецептами, виходить особливо смачною, ніжною і чудово ароматною. Пропонуємо урізноманітнити обід, доповнивши
    Свинячі реберця з картоплею в духовці
    Свинячі реберця з картоплею в духовці
    Овочі завжди чудово поєднуються з м'ясом і, приготувавши свинячі реберця з картоплею за запропонованими рецептами - ви забезпечуєте себе неймовірно
    Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?
    Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?
    Смачний і досить простий рецепт гуляшу представлений у цій статті. В даному блюді особливе значення має пікантна підлива, яка з'являється в процесі
    Як приготувати відбивні зі свинини?
    Як приготувати відбивні зі свинини?
    Всі чоловіки дуже люблять м'ясні страви, особливо відбивні зі свинини. Адже вони такі смачні - з хрусткою скоринкою зовні, соковиті і м'які
    Відбивні зі свинини в клярі
    Відбивні зі свинини в клярі
    Любите готувати відбивні зі свинини, але звичні рецепти вже набридли? Тоді ми підкажемо вам, як урізноманітнити це просте блюдо і що приготувати до