Айран в домашніх умовах - рецепт
Айран славиться своїми унікальними корисними властивостями, завдяки яким напій вважають еліксиром здоров'я і молодості. Крім того, він чудово втамовує спрагу і насичує, знімає симптоми похмілля, а також є відмінним компонентом дієтичного меню.
Інгредієнти:
натуральний йогурт – 640 мл;
вода мінеральна – 220 мл;
сіль велика – 5-10 р.
Приготування
Самим простим рецептом приготування айрану в домашніх умовах є варіант, який передбачає використання вже готового охолодженого домашнього натурального йогурту. Його необхідно гарненько збити міксером до пишноти, додавши до завершення процесу мінеральну воду і сіль за смаком. Особливо популярний цей рецепт в турецькій кухні.
Інгредієнти:
домашнє молоко козяче або коров'яче) – 520 мл;
закваска – 155 г;
вода;
сіль.
Приготування
Якщо у вас є можливість використовувати для приготування айрану домашнє козяче або коров'яче молоко, обов'язково скористайтеся нею. Такий айран вийде ще більш корисним і смачним. В якості закваски можна використовувати як спеціальну суміш для айрану, так і взяти звичайну сметану, кефір або кисле молоко.
Молоко попередньо перекипятим на плиті як можна довше, помішуючи, а потім дамо йому охолонути до температури сорок градусів. Потім додаємо закваску, перемішуємо ретельно, поміщаємо суміш в банку або іншу посудину, щільно закриваємо і закутуємо на шість годин. По закінченні часу ставимо айран для визрівання і охолодження на полицю холодильника, після чого розводимо до бажаної густоти водою, додаємо сіль і відразу ж вживаємо.
Інгредієнти:
кефір жирний або йогурт натуральний домашній – 980 мл;
мінеральна газована вода – 600 мл;
огірок невеликий свіжий – за смаком;
зелень на вибір (кріп, петрушка, чебрець, м'ята) – 1 невеликий пучок;
сіль велика – 1/2 ч. ложки.
Приготування
Айран при бажанні можна доповнити зеленню і огірком, що зробить його смак ще більш освіжаючим і апетитним. Для приготування такого напою наливаємо в миску або іншу ємність кефір або натуральний домашній йогурт, додаємо сіль, дрібненько нашатковану свіжу зелень, перетертий на дрібненько тертці або нарізану огірочок і обробляємо суміш міксером до пишноти і легкості. В кінці процедури збивання айрану вливаємо тонким струмком газовану мінеральну воду. Відзначимо, що всі компоненти перед змішуванням повинні бути попередньо охолодженими в холодильнику, а при подачі в айран можна додатково покласти кілька шматочків льоду.
Як приготувати айран в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Самим простим рецептом приготування айрану в домашніх умовах є варіант, який передбачає використання вже готового охолодженого домашнього натурального йогурту. Його необхідно гарненько збити міксером до пишноти, додавши до завершення процесу мінеральну воду і сіль за смаком. Особливо популярний цей рецепт в турецькій кухні.
Як зробити айран в домашніх умовах з козячого або коров'ячого молока - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Якщо у вас є можливість використовувати для приготування айрану домашнє козяче або коров'яче молоко, обов'язково скористайтеся нею. Такий айран вийде ще більш корисним і смачним. В якості закваски можна використовувати як спеціальну суміш для айрану, так і взяти звичайну сметану, кефір або кисле молоко.
Молоко попередньо перекипятим на плиті як можна довше, помішуючи, а потім дамо йому охолонути до температури сорок градусів. Потім додаємо закваску, перемішуємо ретельно, поміщаємо суміш в банку або іншу посудину, щільно закриваємо і закутуємо на шість годин. По закінченні часу ставимо айран для визрівання і охолодження на полицю холодильника, після чого розводимо до бажаної густоти водою, додаємо сіль і відразу ж вживаємо.
Айран з зеленню і огірком - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Айран при бажанні можна доповнити зеленню і огірком, що зробить його смак ще більш освіжаючим і апетитним. Для приготування такого напою наливаємо в миску або іншу ємність кефір або натуральний домашній йогурт, додаємо сіль, дрібненько нашатковану свіжу зелень, перетертий на дрібненько тертці або нарізану огірочок і обробляємо суміш міксером до пишноти і легкості. В кінці процедури збивання айрану вливаємо тонким струмком газовану мінеральну воду. Відзначимо, що всі компоненти перед змішуванням повинні бути попередньо охолодженими в холодильнику, а при подачі в айран можна додатково покласти кілька шматочків льоду.
Рекомендуємо добрі рецепти
Айран – рецепт
Крім того, що айран – дивно смачний і досить незвичайний молочний напій, він також прекрасно справляється з жагою, що особливо актуально до
Як зробити домашній йогурт?
Зробити натуральний домашній йогурт зовсім не клопітно. Знаючи головні особливості його приготування можна обійтися навіть без спеціальної техніки -
Як зробити йогурт вдома?
Зробити домашній натуральний йогурт зовсім не клопітно, навіть без використання кухонної техніки. Тому далі детально опишемо кілька базових способів
Хичини - рецепт
Якщо ви бували на Кавказі, то вас напевно пригощали чудовим блюдом - хичинами. Ці тоненькі коржі можна приготувати в домашніх умовах, якщо мати
Йогурт з молока
Йогурт - корисний і смачний продукт. Чудовий варіант сніданку або перекусу. У магазинах продається багато його різновидів, але, скільки в ньому
Кумис в домашніх умовах
Кумис - молочний напій освіжаючий. Він чудово тонізує і втамовує спрагу. Справжній кумис готують з кобилячого молока, але ми сьогодні з вами