Айран – рецепт
Рецепт айрану має не тільки давню історію, але й особливу технологію приготування у кожного народу. Якщо народ вів осілий спосіб життя, то айран готувався досить рідким, більше нагадуючи по консистенції нашу кисляк, а у кочівників напій робився густим як йогурт (заощаджуючи місця при транспортуванні) і перед вживанням розбавляється водою.
Густий айран кочівників – це, по суті, звичайний йогурт, рецепт домашнього приготування якого нам доводилося описувати не раз. Рідкий айран – це суміш йогурту з водою, для смаку туди також можуть додавати сіль і/або зелень.
Інгредієнти:
йогурт - 360 мл;
вода - 360 мл;
сіль - 1 ч. ложка.
Приготування
Головна відмінність айрану від будь-якого нежирного йогурту – наявність пінки зверху. Зробити цю пінку можна вручну, збивши воду і йогурт віночком або добре струсивши в пляшці, а можна використовувати блендер.
Залийте в чашу блендера воду і йогурт в рівних пропорціях. Всипте сіль і збийте разом протягом півхвилини. Готовий айран розливається і п'ється відразу ж.
Інгредієнти:
йогурт - 480 мл;
сіль - 1/2 ч. ложки;
жменя зелені м'яти;
лід.
Приготування
Максимально подрібніть листя м'яти і змішайте з йогуртом. Додайте сіль, перемішайте і подавайте з кількома кубиками льоду.
Густий айран можна також урізноманітнити шляхом додавання зелені, солі і мелених прянощів.
Інгредієнти:
молоко - 220 мл;
кефір - 40 мл
Приготування
Доведіть молоко до кипіння, щоб убити залишки «диких» штамів молочнокислих бактерій. Охолодивши молоко до кімнатної температури, додайте в нього біо-кефір, накрийте і залиште в теплі на чверть доби. Готовий густий айран охолодіть перед вживанням.
На відміну від описаних вище рецептів, тан готується з додаванням зелені, і навіть тертих огірків, а також може розбавлятися газованою водою.
Інгредієнти:
йогурт - 980 мл;
газована вода;
огірок - 30 г;
пучок зелені (кріп, м'ята, петрушка);
сіль.
Приготування
Виходячи з бажаної густоти напою, розведіть йогурт мінеральною водою. Підсолити базу напою за смаком. Подрібніть зелень, натріть огірок і змішайте їх з айраном. Подавайте після попереднього охолодження.
Напій айран – рецепт
Густий айран кочівників – це, по суті, звичайний йогурт, рецепт домашнього приготування якого нам доводилося описувати не раз. Рідкий айран – це суміш йогурту з водою, для смаку туди також можуть додавати сіль і/або зелень.
Інгредієнти:
Приготування
Головна відмінність айрану від будь-якого нежирного йогурту – наявність пінки зверху. Зробити цю пінку можна вручну, збивши воду і йогурт віночком або добре струсивши в пляшці, а можна використовувати блендер.
Залийте в чашу блендера воду і йогурт в рівних пропорціях. Всипте сіль і збийте разом протягом півхвилини. Готовий айран розливається і п'ється відразу ж.
Турецький айран з м'ятою – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Максимально подрібніть листя м'яти і змішайте з йогуртом. Додайте сіль, перемішайте і подавайте з кількома кубиками льоду.
Рецепт айрану з кефіру
Густий айран можна також урізноманітнити шляхом додавання зелені, солі і мелених прянощів.
Інгредієнти:
Приготування
Доведіть молоко до кипіння, щоб убити залишки «диких» штамів молочнокислих бактерій. Охолодивши молоко до кімнатної температури, додайте в нього біо-кефір, накрийте і залиште в теплі на чверть доби. Готовий густий айран охолодіть перед вживанням.
Рецепт айрану - тан з зеленню
На відміну від описаних вище рецептів, тан готується з додаванням зелені, і навіть тертих огірків, а також може розбавлятися газованою водою.
Інгредієнти:
Приготування
Виходячи з бажаної густоти напою, розведіть йогурт мінеральною водою. Підсолити базу напою за смаком. Подрібніть зелень, натріть огірок і змішайте їх з айраном. Подавайте після попереднього охолодження.
Рекомендуємо добрі рецепти
Айран в домашніх умовах - рецепт
Чудовий освіжаючий і одночасно ситний напій можна зробити власноруч за давніми традиційними рецептами. Айран чудово справляється зі спрагою і голодом
Смачний шашлик
Неможливо знайти людину байдужу до ароматом і чудовим смаком шашлику. Це незрівнянне страва широко відоме в багатьох країнах, і варіацій його існує
Домашній йогурт без йогуртниці – рецепт
У приготуванні натурального йогурту немає нічого складного. Головне - знати основні моменти, які далі докладно описані. До того ж немає необхідності
Хичини - рецепт
Якщо ви бували на Кавказі, то вас напевно пригощали чудовим блюдом - хичинами. Ці тоненькі коржі можна приготувати в домашніх умовах, якщо мати
Фруктовий йогурт
Фруктовий йогурт - чудове ласощі на сніданок і для дітей і для дорослих. І сьогодні ми детально розберемося, як її правильно зробити в домашніх
Молочний коктейль по-індійськи: банановий лассі
Лассі - це, по суті, той же молочний коктейль, тільки приготований з натурального йогурту і фруктів з додаванням індійських спецій. І сьогодні ми з