Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Смачний шашлик

Смачний шашлик

28-05-2016, 09:45
324
Смачний шашлик
Шашлик – одне із самих головних страв весняно-літнього сезону. І хоч критерії якості у кожного дуже суб'єктивні, смачний шашлик легко визначити лише по парі параметрів: правильному зрізу м'яса і маринаду, в якому його витримували перед обсмаженням. Про виборі продукту для смаження на вугіллі нам вже доводилося готувати раніше, бо тут ми зберемо лише найсмачніші маринади для всіх найбільш часто використовуваних видів м'яса.

Рецепт смачного шашлику з свинини


Найпопулярнішою основою для шашлику в наших краях є свинина. Загальна любов обумовлюється помірної жирністю і м'якістю цього м'яса, а також його універсальним смаком, чудово поєднується з будь-якими добавками. Незважаючи на можливу варіативність рецептів, ми вирішили зупинитися на варіанті простого маринаду з вином, маслом і часником.
Інгредієнти:

  • свиняча вирізка - 11 кг;

  • біле вино - 65 мл;

  • оливкова олія - 65 мл;

  • часник - 4-5 зубків;

  • цибуля ріпчаста (середній) - 1 шт.


  • Приготування
    Розділіть свинячу вирізку на кубики однакового розміру. Незважаючи на те, що багато рекомендують ділити цибулю на великі кільця, для шашлику краще нарізати на великі кубики або трикутники, а потім насаджувати на шампур, розібравши на сегменти по 2-3 шару.
    Змішайте свинину з шматочками цибулі, щедро посоліть, полийте маслом, додайте пюрированный часник і добре перемішайте. Після перемішування м'ясо слід залишити промаринуватися на пару-трійку годин, а ще краще – на цілу добу. Після, шматочки свинини поперемінно насаджують на шампури або шпажки разом з шматочками маринованої цибулі і обсмажують над гарячим вугіллям.

    Смачний шашлик з курки


    Другим за популярністю м'ясом для шашлику є курка. Саме куряча м'якоть здатна готуватися і маринуватися швидше звичайного червоного м'яса, а ще вона чудово зберігає свою соковитість. В залежності від бажаної дієтичністю, для даного рецепту ви можете використовувати як біле, і червоне м'ясо птиці, з шкірою або без.
    Інгредієнти:

  • курятина - 12 кг;

  • паста з часнику - 2 ч. ложки;

  • паста з імбиру - 1 1/2 ч. ложки;

  • йогурт - 230 мл;

  • мелений пажитник - щіпка;

  • лимонний сік - 15 мл


  • Приготування
    Розділивши курятину на шматочки, покладіть їх у будь-яку скляну або пластикову ємність, залийте йогуртом, посоліть і додайте пасту з часнику і імбиру. Після повторного перемішування влийте сік лимона і додайте пажитник. Накрийте ємність з курятиною і залиште її маринуватися в холод приблизно на пару годин. За цей час кислота лимона і йогурту пом'якшать волокна м'яса, що позитивно позначиться на підсумковій м'якості шашлику.

    Як приготувати смачний шашлик з баранини?


    Всі описані вище рецепти не мають ніякого відношення до класики, оскільки в класичній рецептурі перевага завжди віддається яловичини або баранини. На батьківщині шашлик готують з мінімальним додаванням прянощів, а найчастіше і зовсім обмежуються оцтом, сіллю, цибулею. Ми ж додамо до м'яса кінзу, кмин і традиційний грузинський кисломолочний напій айран. Останній допоможе зробити м'ясо в рази м'якше.
    Інгредієнти:

  • баранина - 14 кг;

  • червоний цибуля - 940 м;

  • айран - 430 мл;

  • кмин - 1 ст. ложка;

  • пучок кінзи.
  • Смачний шашлик


    Приготування
    Очистивши баранину від плівок, її промивають, обсушують і ділять на великі шматочки. Червоний цибулю слід нарізати кільцями або на великі квадрати. Далі необхідно подрібнити кінзу. Половину суміші зелені та цибулі викладають на дно пластикового контейнера. Зверху слід розподілити залишився лук і кінзу, посипати все кмином, невеликою кількістю солі, а потім залити айраном. Ось і весь смачний маринад для шашлику, залишається накрити посуд і залишити в холоді на пару годин перед обсмаженням над вугіллям.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шашлик з баранини – класичний рецепт
    Шашлик з баранини – класичний рецепт
    Звичайно за приготування баранини беруться лише досвідчені кулінари, адже не кожен новачок погодиться поборотися зі своєрідним запахом і примхливої
    Шашлик в духовці на шпажках
    Шашлик в духовці на шпажках
    Не варто засмучуватися, якщо вихід на пікнік не вдався з якоїсь причини. Смачний, запаморочливо ароматний шашлик можна посмажити і на домашній кухні.
    М'який шашлик з яловичини
    М'який шашлик з яловичини
    У шашлику з яловичини шанувальників не так вже й багато, а пов'язано це з тим, що яловичина сама по собі досить жорстка і при обсмажуванні на вугіллі
    Шашлик з баранини - рецепт
    Шашлик з баранини - рецепт
    Не в кожного вистачить сміливості взятися за приготування шашлику з баранини, оскільки зіпсувати його досить просто, а от замаринувати і обсмажити
    Шашлик в гранатовому соку
    Шашлик в гранатовому соку
    Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
    Шашлик в оцті
    Шашлик в оцті
    Один з головних складових гарного шашлику - це, звичайно ж, м'якість і ніжність. Для цього м'ясо маринують найрізноманітнішими способами, яких