Як зробити йогурт вдома?
Йогурт – це не тільки натуральний неймовірно смачний, але і досить корисний молочний продукт. Адже він покращує травлення, добре засвоюється організмом і збагачує його кальцієм. Але перерахованими якостями володіє тільки натуральний живий йогурт, а знайти його в супермаркетах дуже складно. Тому ми розповімо вам сьогодні, як самостійно зробити йогурт в домашніх умовах.
Інгредієнти:
молоко – 995 мл;
сметана або бифидокефир – 25 мл
Приготування
Молоко спочатку кип'ятимо, а потім охолоджуємо до температури 37 градусів. Далі виливаємо кефір або сметану і перемішуємо до повного розчинення закваски. Потім розкладаємо масу по стерильним маленьких баночках і ставимо їх в йогуртницю, не закриваючи кришечками. Накриваєте прилад кришкою, включаємо в мережу та через 10 годин натуральний і смачний продукт буде готовий до вживання.
Інгредієнти:
молоко – 995 мл;
йогурт – 125 мл;
цукор – 10 р.
Приготування
Підігріваємо Молоко приблизно до температури 35 градусів і кидаємо ложку цукру. Ретельно перемішуємо, кладемо баночку йогурту з живими мікроорганізмами і збиваємо міксером. Термос ошпарюємо окропом, виливаємо в нього отриману суміш, щільно закриваємо і залишаємо на 7 годин. Після закінчення часу перевіряємо готовність продукту, розкладаємо його по банках і прибираємо в холодильник.
Інгредієнти:
молоко коров'яче – 1 ст.;
молочний грибок – 2 ч. ложки.
Приготування
У тепле молоко викладаємо молочний грибок і залишаємо його на добу в темному, але не холодному місці. Потім йогурт проціджуємо, а грибок добре промиваємо і залишаємо для наступного разу.
Інгредієнти:
молоко – 995 мл;
закваска – 125 мл.
Приготування
Молоко нагріваємо в каструлі до 80 градусів, а потім остуджуємо до 45 поставивши посуд в ємність з холодною водою. Далі змішуємо трохи молока із закваскою і акуратно виливаємо все назад в молоко. Накриваємо миску харчовою плівкою, проколюємо в декількох місцях ножем і відправляємо йогурт на 7 годин в духовку, встановивши температурний режим на 35 градусів. Як зробити домашній йогурт густим? Після закінчення часу збиваємо готовий продукт віночком і для густоти проціджують через подвійний шар марлі. Перекладаємо йогурт в баночку, прикриваємо кришкою і ставимо в холодильник. Вранці обережно зливаємо виділилася сироватку і подаємо грецький йогурт натуральний до столу.
Як зробити йогурт вдома?
Інгредієнти:
Приготування
Молоко спочатку кип'ятимо, а потім охолоджуємо до температури 37 градусів. Далі виливаємо кефір або сметану і перемішуємо до повного розчинення закваски. Потім розкладаємо масу по стерильним маленьких баночках і ставимо їх в йогуртницю, не закриваючи кришечками. Накриваєте прилад кришкою, включаємо в мережу та через 10 годин натуральний і смачний продукт буде готовий до вживання.
Як зробити термостатный йогурт в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Підігріваємо Молоко приблизно до температури 35 градусів і кидаємо ложку цукру. Ретельно перемішуємо, кладемо баночку йогурту з живими мікроорганізмами і збиваємо міксером. Термос ошпарюємо окропом, виливаємо в нього отриману суміш, щільно закриваємо і залишаємо на 7 годин. Після закінчення часу перевіряємо готовність продукту, розкладаємо його по банках і прибираємо в холодильник.
Як зробити домашній йогурт без йогуртниці?
Інгредієнти:
Приготування
У тепле молоко викладаємо молочний грибок і залишаємо його на добу в темному, але не холодному місці. Потім йогурт проціджуємо, а грибок добре промиваємо і залишаємо для наступного разу.
Як зробити грецький йогурт в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Молоко нагріваємо в каструлі до 80 градусів, а потім остуджуємо до 45 поставивши посуд в ємність з холодною водою. Далі змішуємо трохи молока із закваскою і акуратно виливаємо все назад в молоко. Накриваємо миску харчовою плівкою, проколюємо в декількох місцях ножем і відправляємо йогурт на 7 годин в духовку, встановивши температурний режим на 35 градусів. Як зробити домашній йогурт густим? Після закінчення часу збиваємо готовий продукт віночком і для густоти проціджують через подвійний шар марлі. Перекладаємо йогурт в баночку, прикриваємо кришкою і ставимо в холодильник. Вранці обережно зливаємо виділилася сироватку і подаємо грецький йогурт натуральний до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Домашній йогурт без йогуртниці – рецепт
У приготуванні натурального йогурту немає нічого складного. Головне - знати основні моменти, які далі докладно описані. До того ж немає необхідності
Як зробити домашній йогурт?
Зробити натуральний домашній йогурт зовсім не клопітно. Знаючи головні особливості його приготування можна обійтися навіть без спеціальної техніки -
Йогурт в домашніх умовах
Чудовий і, безсумнівно, корисний йогурт, звичайно краще зробити власноруч. Сьогодні для цього не потрібні особливі пристосування. Далі опишемо
Йогурт в йогуртниці – рецепт
Маючи в розпорядженні домашню йогуртницю просто необхідно приготувати натуральний продукт самостійно. Це і корисніше і радості принесе більше від
Йогурт з молока
Йогурт - корисний і смачний продукт. Чудовий варіант сніданку або перекусу. У магазинах продається багато його різновидів, але, скільки в ньому
Фруктовий йогурт
Фруктовий йогурт - чудове ласощі на сніданок і для дітей і для дорослих. І сьогодні ми детально розберемося, як її правильно зробити в домашніх