Йогурт – це не тільки натуральний неймовірно смачний, але і досить корисний молочний продукт. Адже він покращує травлення, добре засвоюється організмом і збагачує його кальцієм. Але перерахованими якостями володіє тільки натуральний живий йогурт, а знайти його в супермаркетах дуже складно. Тому ми розповімо вам сьогодні, як самостійно зробити йогурт в домашніх умовах.
Як зробити йогурт вдома?
Інгредієнти: молоко – 995 мл; сметана або бифидокефир – 25 мл Приготування Молоко спочатку кип'ятимо, а потім охолоджуємо до температури 37 градусів. Далі виливаємо кефір або сметану і перемішуємо до повного розчинення закваски. Потім розкладаємо масу по стерильним маленьких баночках і ставимо їх в йогуртницю, не закриваючи кришечками. Накриваєте прилад кришкою, включаємо в мережу та через 10 годин натуральний і смачний продукт буде готовий до вживання.
Як зробити термостатный йогурт в домашніх умовах?
Інгредієнти: молоко – 995 мл; йогурт – 125 мл; цукор – 10 р. Приготування Підігріваємо Молоко приблизно до температури 35 градусів і кидаємо ложку цукру. Ретельно перемішуємо, кладемо баночку йогурту з живими мікроорганізмами і збиваємо міксером. Термос ошпарюємо окропом, виливаємо в нього отриману суміш, щільно закриваємо і залишаємо на 7 годин. Після закінчення часу перевіряємо готовність продукту, розкладаємо його по банках і прибираємо в холодильник.
Як зробити домашній йогурт без йогуртниці?
Інгредієнти: молоко коров'яче – 1 ст.; молочний грибок – 2 ч. ложки. Приготування У тепле молоко викладаємо молочний грибок і залишаємо його на добу в темному, але не холодному місці. Потім йогурт проціджуємо, а грибок добре промиваємо і залишаємо для наступного разу.
Як зробити грецький йогурт в домашніх умовах?
Інгредієнти: молоко – 995 мл; закваска – 125 мл. Приготування Молоко нагріваємо в каструлі до 80 градусів, а потім остуджуємо до 45 поставивши посуд в ємність з холодною водою. Далі змішуємо трохи молока із закваскою і акуратно виливаємо все назад в молоко. Накриваємо миску харчовою плівкою, проколюємо в декількох місцях ножем і відправляємо йогурт на 7 годин в духовку, встановивши температурний режим на 35 градусів. Як зробити домашній йогурт густим? Після закінчення часу збиваємо готовий продукт віночком і для густоти проціджують через подвійний шар марлі. Перекладаємо йогурт в баночку, прикриваємо кришкою і ставимо в холодильник. Вранці обережно зливаємо виділилася сироватку і подаємо грецький йогурт натуральний до столу.