Як зварити суп гороховий, щоб горох розварився?
Багато хто, не мають у своєму розпорядженні блендера, задаються питанням: як зварити суп гороховий, щоб горох розварився? Для отримання пюреобразного супу не обов'язково пускати в хід різноманітні гаджети, досить просто вибрати колотий горох, попередньо промити його і приступати до приготування, слідуючи наступним технологій.
Нам вже не раз доводилося писати про класичних варіаціях горохового супу, бо в цей раз зупинимо увагу на не зовсім звичайної версії.
Інгредієнти:
шинка - 145 г;
цибуля ріпчаста - 90 г;
м'ясний бульйон - 18 л;
вода - 15 л;
часник - 2 зубки;
горох колотий - 3 ст.
гілочка чебрецю;
листя лавра - 2 шт.;
корінь селери - 1 шт.;
морква - 140 г;
картопля - 3-4 бульби.
Приготування
Для обсмажування овочів можна використовувати рослинне масло, але для більшої ароматності страви слід пустити в хід топлений тваринний жир. На розтопленому і добре розігрітому смальці спасеруйте шматочки цибулі з морквою і додайте розтертий в пасту часник відразу після того, як овочі дійдуть до напівготовності. Слідом відправте нарізаний оселедців і всипте промитий бульйон. Залийте вміст каструлі сумішшю води і м'ясного бульйону, покладіть чебрець і листочки лавра.
Якщо ви не знали, як швидко зварити суп гороховий без замочування, то ось вам хитрість: прискорити процес розварювання бобових допоможе щіпка соди, яка не позначиться на смаку, але зіграє на руку будь-якому прихильнику густих кремоподібних супів.
Коли горох дійде до готовності, а зайва рідина випарується, киньте в суп кубики картоплі і дочекайтеся, поки вони розм'якшаться.
Якщо ви думаєте, що суп з колотого гороху популярний лише в наших краях, то поспішаємо вас здивувати, насправді його не рідко готують навіть на Сході. Класичні східні смаки дуже гармонують з бобами, перетворюючи повсякденне блюдо в щось суттєво нове.
Інгредієнти:
корінь імбиру - 3 скибочки;
стебла селери - 2 шт.;
морква - 115 г;
листя лавра - 2 шт.;
порошок каррі - 1 /2 ч. ложки;
паприка - 1 ч. ложка;
часник - 3 зубки;
картопля - 110 г;
колотий горох - 1 1/2 ст.;
овочевий бульйон - 21 л.
Приготування
Використовуйте розігріте масло для пасерування шматочків моркви і селери. Коли овочі досягнуть напівготовності, додайте до них скибочки імбиру, нехай ті віддадуть свій аромат, після чого всипте каррі, додайте паприку і подрібнений часник. Ще півхвилини і можна всипати добре промитий горох. Відразу ж залийте його рідиною, додайте кубики картоплі і залиште все варитися на слабкому вогні близько півтора годин. За цей час картопляні кубики і горох перетворяться на пюре, а зайва волога випарується, концентруючи смак бульйону і роблячи консистенцію супу пюреподібного.
Якщо ви не знали, як зварити суп гороховий в мультиварці, то спробуйте техніку на цьому рецепті, він ідеально підходить для тривалого томління в пристрої при режимі «Гасіння» протягом двох годин.
Інгредієнти:
колотий горох - 380 г;
морква - 85 м;
картопля - 470 г;
ріпчаста цибуля - 130 г;
часник - 3 зубки;
імбир - 1/2 ч. ложки;
майоран - 1 ст. ложка;
бекон - 35 г;
паприка - 1 ч. ложка;
гілочка чебрецю;
листя лавра - 2 шт.;
яловичий бульйон - 21 л;
сухарики для подачі.
Приготування
Підрум'янивши бекон, додайте до нього шматочки моркви і ріпчастої цибулі. Коли останні дійдуть до напівготовності, доповніть засмажку подрібненим часником і імбирем. Всипте майоран, паприку, доповніть всі чебрецем і лавром. Після, влийте бульйон і всипте промитий горох. Варіть суп на протязі години, покладіть картоплю і продовжуйте приготування ще півгодини. Подавайте з сухариками.
Як зварити суп гороховий з копченостями?
Нам вже не раз доводилося писати про класичних варіаціях горохового супу, бо в цей раз зупинимо увагу на не зовсім звичайної версії.
Інгредієнти:
Приготування
Для обсмажування овочів можна використовувати рослинне масло, але для більшої ароматності страви слід пустити в хід топлений тваринний жир. На розтопленому і добре розігрітому смальці спасеруйте шматочки цибулі з морквою і додайте розтертий в пасту часник відразу після того, як овочі дійдуть до напівготовності. Слідом відправте нарізаний оселедців і всипте промитий бульйон. Залийте вміст каструлі сумішшю води і м'ясного бульйону, покладіть чебрець і листочки лавра.
Якщо ви не знали, як швидко зварити суп гороховий без замочування, то ось вам хитрість: прискорити процес розварювання бобових допоможе щіпка соди, яка не позначиться на смаку, але зіграє на руку будь-якому прихильнику густих кремоподібних супів.
Коли горох дійде до готовності, а зайва рідина випарується, киньте в суп кубики картоплі і дочекайтеся, поки вони розм'якшаться.
Як зварити смачний гороховий суп?
Якщо ви думаєте, що суп з колотого гороху популярний лише в наших краях, то поспішаємо вас здивувати, насправді його не рідко готують навіть на Сході. Класичні східні смаки дуже гармонують з бобами, перетворюючи повсякденне блюдо в щось суттєво нове.
Інгредієнти:
Приготування
Використовуйте розігріте масло для пасерування шматочків моркви і селери. Коли овочі досягнуть напівготовності, додайте до них скибочки імбиру, нехай ті віддадуть свій аромат, після чого всипте каррі, додайте паприку і подрібнений часник. Ще півхвилини і можна всипати добре промитий горох. Відразу ж залийте його рідиною, додайте кубики картоплі і залиште все варитися на слабкому вогні близько півтора годин. За цей час картопляні кубики і горох перетворяться на пюре, а зайва волога випарується, концентруючи смак бульйону і роблячи консистенцію супу пюреподібного.
Якщо ви не знали, як зварити суп гороховий в мультиварці, то спробуйте техніку на цьому рецепті, він ідеально підходить для тривалого томління в пристрої при режимі «Гасіння» протягом двох годин.
Як правильно зварити гороховий суп?
Інгредієнти:
Приготування
Підрум'янивши бекон, додайте до нього шматочки моркви і ріпчастої цибулі. Коли останні дійдуть до напівготовності, доповніть засмажку подрібненим часником і імбирем. Всипте майоран, паприку, доповніть всі чебрецем і лавром. Після, влийте бульйон і всипте промитий горох. Варіть суп на протязі години, покладіть картоплю і продовжуйте приготування ще півгодини. Подавайте з сухариками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як швидко зварити горох для супу?
Багато господинь неохоче беруться за приготування горохового супу з-за тривалої підготовки головного інгредієнта. Далі розповімо, як полегшити процес
Гороховий суп з копченими крильцями
Більшість любителів горохового супу сходяться на думці, що ідеальним страва виходить на основі копченостей. Однак, якщо взяти за основу не жирні
Пісний суп гороховий – рецепт
Улюблений багатьма гороховий суп можна віднести в розряд насичених страв, які виходять, безсумнівно, смачними без додавання м'ясних інгредієнтів.
Гороховий суп з реберцями
Гороховий суп має давню історію і придбав безліч варіацій, однак гірше не став. Напевно, кожна господиня вміє його готувати і має свій ідеальний
Як зварити гороховий суп з копченими реберцями?
Рецептів горохового супу існує кілька десятків, проте самим улюбленим завжди був той, що зварений з копченими реберцями. Пропонуємо три цікаві
Гороховий суп - класичний рецепт
Одним з найпопулярніших і улюблених перших страв можна з упевненістю назвати гороховий суп. Напевно, в кожному будинку є свій коронний рецепт.