Багато хто, не мають у своєму розпорядженні блендера, задаються питанням: як зварити суп гороховий, щоб горох розварився? Для отримання пюреобразного супу не обов'язково пускати в хід різноманітні гаджети, досить просто вибрати колотий горох, попередньо промити його і приступати до приготування, слідуючи наступним технологій.
Як зварити суп гороховий з копченостями?
Нам вже не раз доводилося писати про класичних варіаціях горохового супу, бо в цей раз зупинимо увагу на не зовсім звичайної версії.
Інгредієнти: шинка - 145 г; цибуля ріпчаста - 90 г; м'ясний бульйон - 18 л; вода - 15 л; часник - 2 зубки; горох колотий - 3 ст. гілочка чебрецю; листя лавра - 2 шт.; корінь селери - 1 шт.; морква - 140 г; картопля - 3-4 бульби. Приготування Для обсмажування овочів можна використовувати рослинне масло, але для більшої ароматності страви слід пустити в хід топлений тваринний жир. На розтопленому і добре розігрітому смальці спасеруйте шматочки цибулі з морквою і додайте розтертий в пасту часник відразу після того, як овочі дійдуть до напівготовності. Слідом відправте нарізаний оселедців і всипте промитий бульйон. Залийте вміст каструлі сумішшю води і м'ясного бульйону, покладіть чебрець і листочки лавра.
Якщо ви не знали, як швидко зварити суп гороховий без замочування, то ось вам хитрість: прискорити процес розварювання бобових допоможе щіпка соди, яка не позначиться на смаку, але зіграє на руку будь-якому прихильнику густих кремоподібних супів.
Коли горох дійде до готовності, а зайва рідина випарується, киньте в суп кубики картоплі і дочекайтеся, поки вони розм'якшаться.
Як зварити смачний гороховий суп?
Якщо ви думаєте, що суп з колотого гороху популярний лише в наших краях, то поспішаємо вас здивувати, насправді його не рідко готують навіть на Сході. Класичні східні смаки дуже гармонують з бобами, перетворюючи повсякденне блюдо в щось суттєво нове.
Інгредієнти: корінь імбиру - 3 скибочки; стебла селери - 2 шт.; морква - 115 г; листя лавра - 2 шт.; порошок каррі - 1 /2 ч. ложки; паприка - 1 ч. ложка; часник - 3 зубки; картопля - 110 г; колотий горох - 1 1/2 ст.; овочевий бульйон - 21 л. Приготування Використовуйте розігріте масло для пасерування шматочків моркви і селери. Коли овочі досягнуть напівготовності, додайте до них скибочки імбиру, нехай ті віддадуть свій аромат, після чого всипте каррі, додайте паприку і подрібнений часник. Ще півхвилини і можна всипати добре промитий горох. Відразу ж залийте його рідиною, додайте кубики картоплі і залиште все варитися на слабкому вогні близько півтора годин. За цей час картопляні кубики і горох перетворяться на пюре, а зайва волога випарується, концентруючи смак бульйону і роблячи консистенцію супу пюреподібного.
Якщо ви не знали, як зварити суп гороховий в мультиварці, то спробуйте техніку на цьому рецепті, він ідеально підходить для тривалого томління в пристрої при режимі «Гасіння» протягом двох годин.
Як правильно зварити гороховий суп?
Інгредієнти: колотий горох - 380 г; морква - 85 м; картопля - 470 г; ріпчаста цибуля - 130 г; часник - 3 зубки; імбир - 1/2 ч. ложки; майоран - 1 ст. ложка; бекон - 35 г; паприка - 1 ч. ложка; гілочка чебрецю; листя лавра - 2 шт.; яловичий бульйон - 21 л; сухарики для подачі. Приготування Підрум'янивши бекон, додайте до нього шматочки моркви і ріпчастої цибулі. Коли останні дійдуть до напівготовності, доповніть засмажку подрібненим часником і імбирем. Всипте майоран, паприку, доповніть всі чебрецем і лавром. Після, влийте бульйон і всипте промитий горох. Варіть суп на протязі години, покладіть картоплю і продовжуйте приготування ще півгодини. Подавайте з сухариками.