Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як швидко зварити горох для супу?

Як швидко зварити горох для супу?

28-05-2016, 12:08
1 120
Як швидко зварити горох для супу?
Гороховий суп по праву можна вважати одним з головних надбань російської кухні, який не втрачає своєї актуальності досі. Технологія приготування такої страви хоч і відрізняється своєю простотою, але все одно потребує часу, велику частину якого займає вимочування гороху. Ми ж вирішили докладно розповісти про те, як швидко зварити горох для супу власноруч.

Як замочити горох для супу?


Найбільш очевидним способом швидкого приготування є замочування гороху для супу. Швидкої таку техніку можна назвати відносно, оскільки на вимочування йдуть годинник, але варка помітно скорочується, а в кінцевому підсумку горошинки розварюються до консистенції пюре.
Промитий горох слід залити великою кількістю свіжої холодної води і залишити його. Питання про те, скільки замочувати горох для супу, не втрачає своєї актуальності: зазвичай бобові залишають приблизно на чверть доби, можна на всю ніч, але не більше, інакше горох може заграти. Після закінчення часу бобові повторно промивають і відправляються варитися в порції свіжої води без будь-яких добавок. Варка після тривалого вимочування займає не більше години, при цьому протягом приготування кількість води буде спадати, а тому не забувайте підливати свіжу рідину.
Скоротити час замочування і варіння бобових можна за допомогою сучасних гаджетів, наприклад, мультиварок або скороварок. Перед тим, як зварити горох для супу, бобові вимочуються протягом пари годин. Після засипаються в скороварку і варяться під тиском близько півгодини, в мультиварці приготування проходить в режимі «Гасіння» протягом двох годин.

Як варити гороховий суп, щоб горох розварився?


Незважаючи на те, що з наукової точки зору горох краще вимочувати для того, щоб виводити з нього речовини ускладнюють перетравлення, багато господинь, з метою економії часу на приготування супів, знайшли свої способи розварювання бобових до пюреобразного стану, що виключають вимочування.
Перший спосіб простий: вибирайте колотий горох. Тоді ви уникнете зайвої мороки з вимочуванням, а готовий суп вийде густим і пюреподібних. Перед варінням колотий горох промити до чистої води, а потім кладуть у вже киплячу воду (або бульйон ).
Ще один спосіб розварити горох для тих, хто любить пюреобразні супи – додати до нього кубики картоплі приблизно через півгодини після початку варіння. Крім того, що картопля допомагає зробити суп більш густим і кремовим, він же сприяє развариванию самих бобових.
Багато наполягають на тому, що гороху і зовсім краще зустрітися з водою як можна пізніше, бажано перед самим її закипанням. Таким чином, відразу після початку кипіння, горох промивають і лише потім засипають в каструлю. Після, процес варіння займе близько години, солити, як зазвичай, слід лише в самому кінці. Час варіння можна скоротити у разі, якщо ви вирішите приготувати більш текстурний суп, з цілими горошинками, упереміж з
Як швидко зварити горох для супу?
пюрированными.
Якщо горох не розварюється в супі, то його можна присмачити содою. Невелику кількість соди сприяє швидкому розм'якшенню крохмалистої серцевини бобових, яке призводить до развариванию буквально до пюреобразного стану. Додавати соду до гороху слід після закипання води. Середній щіпки, приблизно чверть чайної ложки, вистачить для розварювання невеликий каструльки гороху. Хвилюватися про те, що готовий горох буде віддавати содою не варто, головне, щоб її було не багато. Зрозуміло, що такий спосіб підходить в тому випадку, якщо ви збираєтеся класти в суп вже готовий горох.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зварити суп гороховий, щоб горох розварився?
Як зварити суп гороховий, щоб горох розварився?
Одним з поширених перших страв можна впевнено назвати гороховий суп, часто приготований на основі м'ясного бульйону і подається в компанії асорті з
Гороховий суп на курячому бульйоні
Гороховий суп на курячому бульйоні
Одним з дуже смачних, всім доступних і улюблених перших страв є гороховий суп. Але особливо незрівнянним його смак виходить на курячому бульйоні.
Гороховий суп з копченими крильцями
Гороховий суп з копченими крильцями
Більшість любителів горохового супу сходяться на думці, що ідеальним страва виходить на основі копченостей. Однак, якщо взяти за основу не жирні
Гороховий суп з реберцями
Гороховий суп з реберцями
Гороховий суп має давню історію і придбав безліч варіацій, однак гірше не став. Напевно, кожна господиня вміє його готувати і має свій ідеальний
Гороховий суп без м'яса
Гороховий суп без м'яса
Багато хто вважають, що суп без м'яса не вийде смачним або не досить наваристим. Постараємося розвіяти деякі сумніви, запропонувавши кілька варіантів
Гороховий суп в скороварці
Гороховий суп в скороварці
Готувати суп гороховий в скороварці - одне задоволення, адже зазвичай варіння гороху займає набагато більше часу, якщо готувати його в простій