» » Як приготувати окрошку з квасом?

Як приготувати окрошку з квасом?

Як приготувати окрошку з квасом?
З настанням літа набирають обертів популярності рецепти холодних супів, які здатні легко наситити в спекотний день. У цій статті докладно розповімо про приготування окрошки на квасі.

Пісна окрошка з кальмарами на квасі


Інгредієнти:

  • кальмари – 385 г;

  • огірки свіжі – 135 г;

  • зелена цибуля – 95 г;

  • гірчиця готова гостра – 25 г;

  • картопля – 4-5 шт.;

  • сіль, цукор – по щіпці;

  • зелень кропу;

  • квас хлібний (не дуже різкий) – 12 л.


  • Приготування
    Кальмари потрібно очистити і варити після закипання 2 хвилини, потім остудити і порізати кубиками. Також подрібніть і картоплю з огірочками. Дрібненько вимиту зелень порубаєте. З'єднайте інгредієнти, залийте все хлібним квасом, додайте гірчицю, посоліть, всипте дрібку цукру і добре розмішайте. Визначте блюдо в холод до подачі.

    Окрошка - класичний рецепт на квасі з яловичиною


    Інгредієнти:

  • квас – 875 мл;

  • відварена яловичина – 310 г;

  • яйця, відварені і очищені – 4-5 шт.;

  • пір'я цибулі зеленої – 3 шт.;

  • редиска – 5 шт.;

  • свіжі огірки – 310 г;

  • картопля «в мундирі» (очищений) – 4-5 бульб невеликих;

  • кріп – 5-7 свіжих гілочок;

  • сіль крупна;

  • сметана.


  • Приготування
    Густу основу для окрошки (м'ясо, яйця і овочі) наріжте невеликими кубиками. Змішайте інгредієнти подрібнені, підсолити їх і розподіліть порційно по тарілках. Залийте всі складові квасом, додайте на кожну порцію по столовій ложці сметани і перемішайте. Квас в даному рецепті краще використовувати несолодкий.

    Смачна окрошка на квасі з ковбасою - рецепт


    Інгредієнти:

  • картопля – 3 невеликих бульби;

  • редиска невелика – 6-8 шт.;

  • свіжий огірок – 2 шт.;

  • зелений лук, гілочки петрушки, кропу, кінзи;

  • варена ковбаса – 375 г;

  • яйце – 4-5 шт.;

  • сметана – 85 мл;

  • квас – 975 мл


  • Приготування
    Для класичної окрошки відваріть картоплю, яйця до готовності. Потім їх потрібно очистити і дрібно нарізати разом з усіма іншими інгредієнтами. Чим дрібніше будуть нарізані складові, тим смачніше і насиченішим у
    Як приготувати окрошку з квасом?
    вас вийде блюдо. Все змішайте в каструлі, залийте квасом і дайте постояти хвилин 30. Потім розлийте готову окрошку по глибоких тарілках і додати трохи сметани. Подавайте охолодженої!
    Таку окрошку можна урізноманітнити новим смаком, додавши при подачі пікантну гірчицю або хрін. Або ж при приготуванні ввести в оригінальну страву і зовсім просту заправку з перетертого вареного жовтка з зеленим цибулею, зеленню і сіллю. Пюрированные зелені інгредієнти в даному випадку максимально розкривають свої смакові якості і чудово впливають на фінальний результат страви.
    Додав: admin | 28-05-2016, 12:09
    Переглядів: 169