З настанням літа набирають обертів популярності рецепти холодних супів, які здатні легко наситити в спекотний день. У цій статті докладно розповімо про приготування окрошки на квасі.
Пісна окрошка з кальмарами на квасі
Інгредієнти: кальмари – 385 г; огірки свіжі – 135 г; зелена цибуля – 95 г; гірчиця готова гостра – 25 г; картопля – 4-5 шт.; сіль, цукор – по щіпці; зелень кропу; квас хлібний (не дуже різкий) – 12 л. Приготування Кальмари потрібно очистити і варити після закипання 2 хвилини, потім остудити і порізати кубиками. Також подрібніть і картоплю з огірочками. Дрібненько вимиту зелень порубаєте. З'єднайте інгредієнти, залийте все хлібним квасом, додайте гірчицю, посоліть, всипте дрібку цукру і добре розмішайте. Визначте блюдо в холод до подачі.
Окрошка - класичний рецепт на квасі з яловичиною
Інгредієнти: квас – 875 мл; відварена яловичина – 310 г; яйця, відварені і очищені – 4-5 шт.; пір'я цибулі зеленої – 3 шт.; редиска – 5 шт.; свіжі огірки – 310 г; картопля «в мундирі» (очищений) – 4-5 бульб невеликих; кріп – 5-7 свіжих гілочок; сіль крупна; сметана. Приготування Густу основу для окрошки (м'ясо, яйця і овочі) наріжте невеликими кубиками. Змішайте інгредієнти подрібнені, підсолити їх і розподіліть порційно по тарілках. Залийте всі складові квасом, додайте на кожну порцію по столовій ложці сметани і перемішайте. Квас в даному рецепті краще використовувати несолодкий.
Смачна окрошка на квасі з ковбасою - рецепт
Інгредієнти: картопля – 3 невеликих бульби; редиска невелика – 6-8 шт.; свіжий огірок – 2 шт.; зелений лук, гілочки петрушки, кропу, кінзи; варена ковбаса – 375 г; яйце – 4-5 шт.; сметана – 85 мл; квас – 975 мл Приготування Для класичної окрошки відваріть картоплю, яйця до готовності. Потім їх потрібно очистити і дрібно нарізати разом з усіма іншими інгредієнтами. Чим дрібніше будуть нарізані складові, тим смачніше і насиченішим у
вас вийде блюдо. Все змішайте в каструлі, залийте квасом і дайте постояти хвилин 30. Потім розлийте готову окрошку по глибоких тарілках і додати трохи сметани. Подавайте охолодженої!
Таку окрошку можна урізноманітнити новим смаком, додавши при подачі пікантну гірчицю або хрін. Або ж при приготуванні ввести в оригінальну страву і зовсім просту заправку з перетертого вареного жовтка з зеленим цибулею, зеленню і сіллю. Пюрированные зелені інгредієнти в даному випадку максимально розкривають свої смакові якості і чудово впливають на фінальний результат страви.