Як зварити суп з сушених грибів?
Грибний супчик – це неймовірно смачне і ароматне блюдо. Але якщо приготувати його з сушених грибів, то він вийде ще й корисним. Рецепт цієї страви має безліч варіацій і дає можливість кожній господині вибирати те, що їй доведеться за смаком.
Інгредієнти:
перлова крупа – 85 м;
білі сухі гриби – 55 г;
часник – 10 г;
картопля – 135 г;
цибуля – 135 г;
вода фільтрована – 25 л;
масло рослинне – 15 г;
морква – 145 г;
помідор – 305 м;
спеції;
сметана – 15 мл;
зелень .
Приготування
Гриби промиваємо, викладаємо в миску, ошпарюємо окропом і засікаємо 1 годину. Після, перекладаємо їх в каструльку, заливаємо холодною водою і варимо 35 хвилин на мінімальному вогні. Перловку замочуємо на ніч, а потім кидаємо до грибів.
Моркву чистимо, нарізаємо кубиками і обсмажуємо в невеликій кількості масла на сковороді. Далі викладаємо дрібно нашатковану цибулю, перемішуємо і пасеруємо овочі 5 хвилин. Кидаємо обжарку в каструлю з бульйоном і картоплю, нарізану соломкою. Помідори промиваємо, розрізаємо навпіл, а часник видавлюємо через прес. Перемішуємо томати з часничком і викладаємо отриманий соус в каструлю. За 5 хвилин до готовності приправляємо суп з сушеними грибами і перловкою спеціями, присипаємо рубаною зеленню, прикриваємо кришкою і тушкуємо до м'якості овочів. Перед подачею, розливаємо страву по тарілках і заправляємо сметаною.
Інгредієнти:
білі сушені гриби – 55 г;
картопля – 155 г;
цибуля ріпчаста – 55 г;
морква – 75 г;
вермішель – 45 г;
часник – 5 р;
спеції.
Приготування
Для приготування супу з сушених грибів, картоплю очищаємо і рубаємо соломкою. Гриби замочуємо і залишаємо на 35 хвилин. Потім рідину від них проціджуємо через сито в каструлю і відварюємо грибочки протягом 40 хвилин при слабкому кипінні. Після цього акуратно виймаємо їх шумівкою, а бульйон знову проціджуємо і кип'ятимо. Цибулю чистимо, шаткуємо тоненькими півкільцями і пасеруємо на олії до прозорості. Після цього додаємо терту соломкою моркву, перемішуємо і підрум'янюємо овочі 5 хвилин. Далі додаємо подрібнений часник, відварені гриби, приправляємо спеціями і обсмажуємо кілька хвилин.
Не гаючи часу, акуратно опускаємо в грибний бульйон, підготовлений раніше картопля, кидаємо вермішель і проварюємо вміст до напівготовності, прикривши кришкою. Тепер додаємо овочеву обжарку, солимо і тушкуємо блюдо кілька хвилин. Подаємо грибний суп з сушених білих грибів, прикрасивши порізаною зеленню та заправивши нежирної сметаною.
Грибний суп з сушених грибів з перловкою
Інгредієнти:
Приготування
Гриби промиваємо, викладаємо в миску, ошпарюємо окропом і засікаємо 1 годину. Після, перекладаємо їх в каструльку, заливаємо холодною водою і варимо 35 хвилин на мінімальному вогні. Перловку замочуємо на ніч, а потім кидаємо до грибів.
Моркву чистимо, нарізаємо кубиками і обсмажуємо в невеликій кількості масла на сковороді. Далі викладаємо дрібно нашатковану цибулю, перемішуємо і пасеруємо овочі 5 хвилин. Кидаємо обжарку в каструлю з бульйоном і картоплю, нарізану соломкою. Помідори промиваємо, розрізаємо навпіл, а часник видавлюємо через прес. Перемішуємо томати з часничком і викладаємо отриманий соус в каструлю. За 5 хвилин до готовності приправляємо суп з сушеними грибами і перловкою спеціями, присипаємо рубаною зеленню, прикриваємо кришкою і тушкуємо до м'якості овочів. Перед подачею, розливаємо страву по тарілках і заправляємо сметаною.
Суп з сушених грибів з вермішеллю
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування супу з сушених грибів, картоплю очищаємо і рубаємо соломкою. Гриби замочуємо і залишаємо на 35 хвилин. Потім рідину від них проціджуємо через сито в каструлю і відварюємо грибочки протягом 40 хвилин при слабкому кипінні. Після цього акуратно виймаємо їх шумівкою, а бульйон знову проціджуємо і кип'ятимо. Цибулю чистимо, шаткуємо тоненькими півкільцями і пасеруємо на олії до прозорості. Після цього додаємо терту соломкою моркву, перемішуємо і підрум'янюємо овочі 5 хвилин. Далі додаємо подрібнений часник, відварені гриби, приправляємо спеціями і обсмажуємо кілька хвилин.
Не гаючи часу, акуратно опускаємо в грибний бульйон, підготовлений раніше картопля, кидаємо вермішель і проварюємо вміст до напівготовності, прикривши кришкою. Тепер додаємо овочеву обжарку, солимо і тушкуємо блюдо кілька хвилин. Подаємо грибний суп з сушених білих грибів, прикрасивши порізаною зеленню та заправивши нежирної сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з сушених білих грибів
Білі гриби володіють вираженим ароматом і смаком, саме тому їх досить покласти в блюдо в зовсім невеликій кількості для того, щоб кожен їдець відчув
Грибний суп з заморожених грибів
Бувалі грибники знають толк в заготівлі грибів на зиму. Крім звичайної консервації їх зазвичай сушать або заморожують, при цьому такі гриби не
Грибний суп - класичний рецепт
Чудово ароматний і неймовірно смачний грибний суп у вас вийде, якщо скористаєтеся нашими рекомендаціями. Пропонуємо кілька цікавих варіантів
Грибний суп з сушених грибів
Восени, кожен досвідчений грибник розживеться солідним урожаєм, який пізніше пускає на приготування різних ароматних страв або заготовок на зиму.
Грибний соус з сушених грибів
Грибний соус з сушених грибів подають до м'яса, до круп'яних і картопляних страв, до макаронів. Приготувати його зовсім не складно. Якщо восени ви
Суп з білих грибів
Гриби - це корисний і смачний продукт. Різновидів їх дуже багато: печериці, опеньки, лисички, грузді, гливи і т. д. А сьогодні ми вам підкажемо